in , ,

Οξυζενέ στον κήπο: 15 Απίστευτες Χρήσεις που θα σας προκαλέσουν έκπληξη

χρήσεις του οξυζενέ στον κήπο,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα
15 Απίστευτες Χρήσεις του Οξυζενέ στον Κήπο

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) ή αλλιώς οξυζενέ έχει ένα επιπλέον άτομο οξυγόνου από το νερό (H2O), το οποίο διασπάται και το μόριο του νερού απελευθερώνεται από αυτό ξεχωριστά. Είναι αυτό το επιπλέον άτομο οξυγόνου που το καθιστά τόσο χρήσιμο στο κήπο. 6 Απίθανες Χρήσεις του Tide στον Κήπο

Προωθεί την ταχύτερη βλάστηση των σπόρων

15 Απίστευτες Χρήσεις του Οξυζενέ στον Κήπο

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου μαλακώνει το στρώμα των σπόρων και σκοτώνει κάθε παθογόνο που υπάρχει, βοηθώντας τους σπόρους να βλαστήσουν γρηγορότερα. Μουλιάστε τους σπόρους σε υπεροξείδιο του υδρογόνου 3% για 30 λεπτά. Ξεπλύνετε αρκετές φορές με νερό πριν από τη φύτευση.

Αποτρέπει τη σήψη της ρίζας

Εάν υπερποτίζετε ένα φυτό, το νερό γεμίζει τους χώρους του αέρα στο χώμα, οι ρίζες του φυτού ασφυκτιούν λόγω έλλειψης οξυγόνου και αρχίζουν να πεθαίνουν μετά από 24 ώρες.

Για να σώσετε ένα τέτοιο φυτό από αυτό το πρόβλημα, ποτίστε το με 3 ml υπεροξειδίου του υδρογόνου 3% αναμεμειγμένο σε 1 λίτρο νερό. Το επιπλέον οξυγόνο στο υπεροξείδιο του υδρογόνου παρέχει στις ρίζες το απαραίτητο οξυγόνο για να επιβιώσουν. Μετά από αυτό, μην ποτίζετε το φυτό έως ότου στεγνώσουν τα 2,5 με 5 εκατοστά του χώματος στην επιφάνεια.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως λίπασμα

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει ένα επιπλέον μόριο οξυγόνου (από το νερό) που βοηθά τις ρίζες των φυτών να απορροφήσουν τις θρεπτικές ουσίες από το χώμα πιο αποτελεσματικά. Αναμίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού υπεροξείδιο του υδρογόνου 3% με 4 λίτρα νερό.

Σημείωση: Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε πιο συμπυκνωμένο υπεροξείδιο του υδρογόνου καθώς μπορεί να σκοτώσει τα φυτά. Το 3% είναι η πιο γνωστή περιεκτικότητα που συνήθως συνιστάται.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αποτρέπει τη μούχλα και την ερυσίβη

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχει μια οξειδωτική ιδιότητα που είναι θανατηφόρα για τη μούχλα και την ερυσίβη. Ανακατέψτε ένα λίτρο νερό με 10 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου 3 έως 6% ανάλογα με το επίπεδο μόλυνσης. Ψεκάστε αυτό το διάλυμα στα φυτά καθημερινά μέχρι να εξαφανιστεί η μόλυνση.

Κρατά τα παράσιτα μακριά

Ο ψεκασμός του φυτού με 3% υπεροξείδιο του υδρογόνου αναμεμειγμένο σε ίση ποσότητα νερού σκοτώνει τα παράσιτα και τα αυγά τους. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου σκοτώνει επίσης τα βακτήρια που αναπτύσσονται στα φρούτα και τα λαχανικά.

Διατηρεί τα υδροπονικά φυτά υγιή

Λόγω έλλειψης επαρκούς οξυγόνου, τα υδροπονικά φυτά μπορεί να επηρεαστούν από τη σήψη των ριζών, τη διακοπή της ανάπτυξης και τη βακτηριακή μόλυνση. Μπορείτε να προστατέψετε την υγεία τους και να προωθήσετε την ανάπτυξή τους προσθέτοντας 3 κουταλιές υπεροξείδιο του υδρογόνου σε 1 λίτρο νερό.

Απολυμαίνει και καθαρίζει τις γλάστρες

Αναμίξτε 3-4 κουταλάκια του γλυκού υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ένα λίτρο νερό και χρησιμοποιήστε το διάλυμα για να καθαρίσετε πήλινες και μεταλλικές γλάστρες. Μπορεί εύκολα να αφαιρέσει τη βρωμιά, να σκοτώσει τα μικρόβια και τα επίμονα λευκά σημάδια.

Απολυμαίνει τα εργαλεία κήπου

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου λειτουργεί επίσης ως εξαιρετικό απολυμαντικό λόγω των αντιμυκητιασικών και αντιβακτηριακών ιδιοτήτων του. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα εργαλεία του κήπου από μικρόβια και βακτήρια. Αναμίξτε 1-2 κουταλάκια υπεροξείδιο του υδρογόνου σε 300 ml νερού για να φτιάξετε καθαριστικό διάλυμα.

Δείτε ακόμη 8 Απρόσμενες Χρήσεις της Ζάχαρης για τον Κήπο

Απωθεί τα έντομα

Φτιάξτε ένα διάλυμα ενός λίτρου νερού με 2 κουταλιές της σούπας υπεροξείδιο του υδρογόνου 3 έως 6%. Γεμίστε ένα μπουκάλι ψεκασμού και ψεκάστε τα φυτά που επηρεάζονται από τα έντομα.

Λειτουργεί καλύτερα σε έντομα με μαλακό σώμα, όπως αφίδες και ακάρεα αράχνης. Αυτό το μη τοξικό διάλυμα θα λειτουργήσει καλύτερα από τα χημικά φυτοφάρμακα.

Αποχλωριώνει το νερό της βρύσης

Το νερό της βρύσης περιέχει χλώριο και άλλες ενώσεις που μπορούν να βλάψουν την υγεία των φυτών. Μπορείτε να το φιλτράρετε με υπεροξείδιο του υδρογόνου καθώς έχει οξειδωτικές ιδιότητες, καθιστώντας το κατάλληλο για χρήση στον κήπο.

Χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ένα λίτρο νερό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αυτό το διάλυμα για την καλλιέργεια φυτών στο νερό.

Αποτρέπει τα ζιζάνια

Για να αποφύγετε τα ζιζάνια στον κήπο, χρησιμοποιήστε διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου και νερού σε αναλογία 50:50. Ψεκάστε το στα μολυσμένα φυτά και επαναλάβετε αν χρειαστεί. Βεβαιωθείτε ότι δεν το ψεκάζετε κατά λάθος σε υγιή φυτά.

Προωθεί τον αερισμό του εδάφους

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υπεροξείδιο του υδρογόνου για να βελτιώσετε φτωχα αεριζόμενα και συμπαγή εδάφη. Η προσθήκη του στο έδαφος αυξάνει σημαντικά τη βιομάζα των εναέριων τμημάτων του φυτού. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού υπεροξείδιο του υδρογόνου σε ένα λίτρο νερό και χρησιμοποιήστε το στα φυτά.

Απολυμαίνει το οργανικό κομπόστ

Το οργανικό κομπόστ μπορεί να μολυνθεί από βακτήρια και μύκητες, τα οποία μπορεί να είναι επιβλαβή για την ανάπτυξη των φυτών. Η χρήση υπεροξειδίου του υδρογόνου εξαλείφει αυτό το πρόβλημα. Απλά πασπαλίστε λίγο από αυτό πάνω στο οργανικό κομπόστ πριν από τη φύτευση.

Καθαρίζει λαχανικά και φρούτα μετά τη συγκομιδή

Μόλις μαζέψετε λαχανικά και φρούτα, θα ήταν καλή ιδέα να τα πλύνετε με ένα διάλυμα υπεροξειδίου του υδρογόνου και νερού (4 κουταλάκια του γλυκού σε ένα λίτρο νερό). Θα τα απολυμάνει επίσης.

Εξαλείφει τις προνύμφες των κουνουπιών

Εάν έχετε μια ακάλυπτη πισίνα και νερό στον κήπο σας, τότε η προσθήκη υπεροξειδίου του υδρογόνου στο νερό θα εξαλείψει τις πιθανότητες αναπαραγωγής κουνουπιών. Μπορείτε επίσης να αυξήσετε την ποσότητα αναλόγως του αποτελέσματος.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Οι 6 Καλύτερες Χρήσεις Κορν Φλάουρ στον Κήπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 17

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Λεύκανση Δοντιών στο Σπίτι: 8 Φυσικοί Τρόποι για να Λευκάνετε τα Δόντια σας

Λεύκανση Δοντιών στο Σπίτι: 8 Φυσικοί Τρόποι για να Λευκάνετε τα Δόντια σας

"Επανέρχονται" τα Πλαστικά Καλαμάκια ή απλά δεν έφυγαν ποτέ

“Επανέρχονται” τα Πλαστικά Καλαμάκια ή απλά δεν έφυγαν ποτέ