in , , , ,

Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Βρεφικές Πάνες στην Κηπουρική

βρεφικές πάνες στην κηπουρική,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα
βρεφικές πάνες στην κηπουρική,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

Οι βρεφικές πάνες μιας χρήσης είναι για τα παιδιά αλλά θα εκπλαγείτε ότι μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε στην κηπουρική κήπο σας. 6 Λόγοι για να Χρησιμοποιήσετε Τρίχες στον Κήπο

Οι βρεφικές πάνες αποτελούνται από ένα διαπερατό φράγμα από βαμβακερές ίνες και υδρογέλη που απορροφούν την υγρασία. Αυτό το απίστευτο μείγμα επιτρέπει στην πάνα μιας χρήσης να διατηρεί την υγρασία για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πάνες για φυτά σε γλάστρες

Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Βρεφικές Πάνες στην Κηπουρική

Παρόλο που είναι μη βιοδιασπώμενα προϊόντα, οι βρεφικές πάνες μιας χρήσης μπορούν να βοηθήσουν τα φυτά επεκτείνοντας την ικανότητα συγκράτησης της υγρασίας.

Θα χρειαστείτε τα εξής:

  • μια αχρησιμοποίητη πάνα
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • φυτόχωμα
  • δύο μεγάλα μπολ

Τοποθετήστε την πάνα στο ένα μπολ. Δεν χρειάζεται να διαχωρίσετε τις ίνες του βαμβακιού από την υδρογέλη, καθώς απορροφούν επίσης νερό. Ρίξτε νερό στην πάνα και αφήστε τη να μουλιάσει. σκίστε το και τραβήξτε την ουσία που μοιάζει με τζελ μέσα στο μπολ. Προσθέστε περισσότερο νερό, εάν χρειάζεται για να σχηματιστεί ένα τζελ.

Προσθέστε ίσα μέρη χώμα γλάστρας και τζελ σε ξεχωριστό μπολ. Μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα του τζελ ανάλογα με την ικανότητα συγκράτησης υγρασίας του χώματος που θέλετε. Ανακατέψτε τα σωστά και θα έχετε ένα σούπερ απορροφητικό, ελαφρύ και αφράτο χώμα, ιδανικό για τα φυτά σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μειώστε τη συχνότητα ποτίσματος κατά 30-50 τοις εκατό, καθώς το φυτό θα βγάλει την υγρασία από την υδρογέλη στις πάνες.

Χρήση πάνας σε περίπτωση υπερβολικού ποτίσματος

Το υπερβολικό πότισμα είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους για τους οποίους πεθαίνουν τα φυτά στις γλάστρες. Εάν έχετε κάνει αυτό το λάθος, μην ανησυχείτε! Απλώστε μερικές κουταλιές της σούπας κρυστάλλους πάνας στην επιφάνεια του χώματος και θα απορροφήσουν γρήγορα την επιπλέον υγρασία. Αργότερα, μπορείτε είτε να αφαιρέσετε είτε να διατηρήσετε τους κρυστάλλους πάνω από τη γλάστρα ως σάπια φύλλα, για να βοηθήσετε το φυτό να διατηρήσει την υγρασία για μεγαλύτερη διάρκεια.

Δείτε ακόμη 4 Άγνωστες Χρήσεις του Κουρκουμά στον Κήπο

Χρήση υδρογέλη πάνας στο μίγμα σπόρων

Μερικές φορές, γίνεται κουραστική δουλειά για τους κηπουρούς να ποτίζουν τα σπορόφυτα σε τακτά χρονικά διαστήματα, ειδικά σε ζεστό καιρό. Η υδρογέλη που υπάρχει στην πάνα μπορεί να είναι η απόλυτη λύση σε αυτό το πρόβλημα. Προσθέστε το στο μείγμα σπόρων και θα παρέχετε σταθερή υγρασία στα αναπτυσσόμενα φυτά.

Προσθήκη πάνας στη βάση της γλάστρας

Μπορείτε επίσης να βάλετε την πάνα στη βάση των γλαστρών ή στα κρεμαστά καλάθια. Ειδικά, τα κρεμαστά καλάθια εκτίθενται στον συνεχή άνεμο και η πάνα θα σας βοηθήσει παρέχοντας σταθερή υγρασία. Απλώς κόψτε τις γλωττίδες της πάνας, προσαρμόστε τη καλή πλευρά προς τα πάνω και γεμίστε τη γλάστρα ή το καλάθι με χώμα.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 8 DIY Λιπάσματα για Τριανταφυλλιές Κατευθείαν από την Κουζίνα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 9

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ορμόνες και υπερβολικό βάρος,έλεγχος ορμονών,συμβουλές υγείας,υγεία

Ορμόνες και Βάρος: Πώς να Ελέγξετε τις Ορμόνες που Ευθύνονται για το Υπερβολικό Βάρος

συμβουλές από μακιγιέρ διασημοτήτων,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,lifestyle

10 Συμβουλές από Μακιγιέρ Διασημοτήτων