in , , , ,

6 Λόγοι για να Χρησιμοποιήσετε Τρίχες στον Κήπο

χρήση τριχών στο κήπο,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα
χρήση τριχών στο κήπο,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

Γνωρίζετε ότι κάθε ανθρώπινη τρίχα περιέχει ίχνη έως και 12 στοιχείων; Η διάρκεια ζωής μιας τρίχας είναι 2-7 χρόνια και μια βλεφαρίδα έχει διάρκεια ζωής 150 ημέρες. Μπορούμε να χάσουμε έως και 100 τρίχες κάθε μέρα και το κεφάλι μπορεί να αντικαταστήσει όλες τις τρίχες σε 4 χρόνια. Γιατί να τις αφήσετε να πάνε χαμένες και να μην τις χρησιμοποιήσετε στον κήπο σας! 4 Άγνωστες Χρήσεις του Κουρκουμά στον Κήπο

6 Λόγοι για να Χρησιμοποιήσετε Τρίχες στον Κήπο

Λίπανση φυτών

Σύμφωνα με μια έκθεση του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, οι ανθρώπινες τρίχες περιέχουν 51% άνθρακα, 21% οξυγόνο, 17% άζωτο, 6% υδρογόνο και 5% θείο, γεγονός που τις καθιστά καλή πηγή οργανικού λιπάσματος.

Ανακατέψτε μια χούφτα ή περισσότερες τρίχες στο καλλιεργητικό μέσο τη στιγμή της φύτευσης. Θα βοηθήσει τα φυτά σε καλύτερη ανάπτυξη.

Μπορείτε επίσης να τρίψετε τις τρίχες σε μικρά κομμάτια και να τα ανακατέψετε στο καλλιεργητικό μέσο σε αναλογία 3:1 τη στιγμή της φύτευσης.

Πιο ζουμερές ντομάτες

Οι ανθρώπινες τρίχες περιέχουν πολλά απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένης της κερατίνης και του αζώτου, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τις ντομάτες να μεγαλώσουν και να γίνουν πιο ζουμερές.

Η πρωτεΐνη κερατίνη μπορεί να βοηθήσει τις ντοματιές να αποκτήσουν ισχυρότερες ρίζες, γεγονός που ενισχύει την πρόσληψη των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, κάνοντας τις ντομάτες μεγαλύτερες, πιο ζουμερές και πιο γλυκές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ανθρώπινες τρίχες στην καλλιέργεια μελιτζανών και πιπεριών.

Αναμείξτε 2-3 χούφτες τρίχες στο καλλιεργητικό μέσο ανά φυτό και προσθέστε λίγο ισορροπημένο λίπασμα τη στιγμή της φύτευσης.

Χαλαρώστε το χώμα

Οι ανθρώπινες τρίχες μπορούν να παρέχουν δομική υποστήριξη στις ρίζες των φυτών καθώς βοηθούν στη διάσπαση του σβολιασμένου και παχύ χώματος. Επειδή είναι πλούσιες σε οξυγόνο, άνθρακα, υδρογόνο και θείο, τις καθιστούν εξίσου καλές με τα οστεάλευρα για χρήση στο κομπόστ.

Δείτε ακόμη 8 DIY Λιπάσματα για Τριανταφυλλιές Κατευθείαν από την Κουζίνα σας

Αποτρέψτε τα σαλιγκάρια

Για να αποτρέψετε τα σαλιγκάρια, σκορπίστε τις τρίχες γύρω από τον κήπο σας όπου συχνάζουν. Τοποθετήστε μερικές γύρω από τα φυτά, καθώς μπορεί να λειτουργήσει ως προστατευτικό φράγμα.

Φυσικό επίστρωμα

Οι ανθρώπινες τρίχες συγκρατούν καλά την υγρασία και βοηθούν επίσης στη συνεκτικότητα του εδάφους, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες διάβρωσης.

Η δομή της τρίχας επιτρέπει στο νερό να εισέλθει στο έδαφος ενώ εμποδίζει τη διαδικασία εξάτμισης διατηρώντας το επίπεδο υγρασίας του εδάφους. Παρόμοια με τα σάπια φύλλα, οι ανθρώπινες τρίχες μπορούν επίσης να κρατήσουν το έδαφος πιο δροσερό.

Καταπολέμηση ζιζανίων

Η ανάμειξη μιας χούφτας τρίχας στο καλλιεργητικό μέσο γύρω από τα φυτά μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη των ζιζανίων στον κήπο σας.

Θα πρέπει να θυμάστε

  • Μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν τρίχες από ένα τοπικό κουρείο/κομμωτήριο.
  • Εάν τα μαλλιά σας εκτίθενται σε βαφές ή χημικές ουσίες, χρησιμοποιήστε τις τρίχες σε θάμνους και λουλούδια αντί για βρώσιμες καλλιέργειες . Θα μειώσει τις πιθανότητες έκπλυσης των χημικών ουσιών στο έδαφος και μετάδοσης στα λαχανικά και φρούτα.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Ληγμένα Φάρμακα και Συμπληρώματα Διατροφής για τον Κήπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

υπαίθριες ξαπλώστρες,έπιπλα κήπου,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου

30 Ιδέες για Υπαίθριες Ξαπλώστρες και ανάκλιντρα

DIY πασχαλινά διακοσμητικά,DIY πασχαλινές κατασκευές,πασχαλινή διακόσμηση,Πάσχα,γιορτές

7 DIY Πασχαλινά Διακοσμητικά