in , ,

8 DIY Λιπάσματα για Τριανταφυλλιές Κατευθείαν από την Κουζίνα σας

DIY λιπάσματα τριανταφυλλιών,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα
DIY λιπάσματα τριανταφυλλιών,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

Σας αρέσει να καλλιεργείτε τριαντάφυλλα; Φτιάξτε 8 DIY λιπάσματα με υλικά που είναι διαθέσιμα στην κουζίνα σας ώστε να έχετε υγιείς τριανταφυλλιές! Υγιή φυτά: 6 συμβουλές γεωπόνων για όμορφα και γεμάτα ζωντάνια φυτά που διαρκούν για περισσότερο καιρό

Χρησιμοποιημένα φακελάκια ή φύλλα τσαγιού

8 DIY Λιπάσματα Τριανταφυλλιών Κατευθείαν από την Κουζίνα σας

Τα τριαντάφυλλα αγαπούν το ταννικό οξύ που υπάρχει στα φύλλα τσαγιού. Είναι πολύ καλή ιδέα να χρησιμοποιήσετε χρησιμοποιημένα φύλλα τσαγιού ή φακελάκια τσαγιού για να λιπάνετε τις τριανταφυλλιές σας. Τα φύλλα τσαγιού κάνουν επίσης το έδαφος πορώδες και δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη της τριανταφυλλιάς.

Τσόφλια αυγών

Εξαιρετική πηγή ασβεστίου, τα τσόφλια των αυγών ενισχύουν τα τοιχώματα των κυττάρων των φυτών και τα βοηθούν να αντιστέκονται στην είσοδο παθογόνων μικροοργανισμών. Επίσης, το ασβέστιο διατηρεί υγιές το φύλλωμα και ενισχύει τα ριζικά συστήματα, επιτρέποντάς στις τριανταφυλλιές να προσλαμβάνουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από το χώμα.

Αν και η εφαρμογή τσοφλιών αυγών μπορεί να μην αποτρέψει ασθένειες όπως τα μαύρα στίγματα, μπορεί σίγουρα να διατηρήσει τα τριαντάφυλλά σας αρκετά υγιή ώστε να τα κάνει λιγότερο ευαίσθητα. Θρυμματίστε μερικά τσόφλια αυγών και βάλτε τα γύρω από τη βάση των φυτών ή προσθέστε τα πριν τα φυτέψετε.

Φλούδες μπανάνας

Οι ώριμες φλούδες μπανάνας είναι μια χρήσιμη προσθήκη στην λίπανση των τριανταφυλλιών. Τα τριαντάφυλλα αγαπούν το κάλιο και οι φλούδες της μπανάνας αποτελούνται από αυτό το ορυκτό. Και επειδή αποσυντίθενται εύκολα, απελευθερώνουν γρήγορα πολύτιμα μέταλλα όπως θείο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, καθώς και ιχνοστοιχεία στο χώμα. Αλέστε τις σε μια λεία πάστα και εφαρμόστε την γύρω από τις τριανταφυλλιές σας.

Μηλόξυδο

Τόσο το λευκό ξύδι όσο και το μηλόξυδο μειώνουν το pH του χώματος και επομένως ενισχύουν την ανάπτυξη οξεόφιλων φυτών όπως τα τριαντάφυλλα. Απλώς έχετε κατά νου ότι το ξύδι στερείται θρεπτικών συστατικών και η τακτική προσθήκη του μόνο του σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στα φυτά σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Επιστημονικά Αποδεδειγμένα Οφέλη από το Ρυζόνερο στα Φυτά

Ψαροκόκαλα

Τα ψαροκόκαλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Μπορείτε να τα ξεχωρίσετε όταν μαγειρέψετε ψάρια την επόμενη φορά και να τα αλέσετε καλά για να τα πασπαλίσετε γύρω από τις τριανταφυλλιές. Ή, μπορείτε να τα θάψετε στο χώμα κοντά στις τριανταφυλλιές. Με τον καιρό, θα διασπαστούν, προσθέτοντας θρεπτικά συστατικά στο χώμα και βοηθώντας τις τριανταφυλλιές σας να αναπτυχθούν.

Γάλα σε σκόνη

Το γάλα σε σκόνη δεν είναι μόνο κατάλληλο για κατανάλωση αλλά και για φυτά τριανταφυλλιάς. Είναι μια πλούσια πηγή ασβεστίου και ως εκ τούτου προάγει την ανάπτυξη των ριζών και του φυλλώματος. Ορισμένες επιστημονικές μελέτες έχουν υποδείξει ακόμη και την αποτελεσματικότητα του γάλακτος στη μείωση των αντιαισθητικών μαύρων κηλίδων και στην αποφυγή της ερυσίβης αλλάζοντας το pH του χώματος και καθιστώντας το εχθρική για την ανάπτυξη μυκήτων.

Αναμείξτε δύο μέρη νερό και ένα μέρος γάλα και ψεκάστε το μείγμα δύο φορές την εβδομάδα για βέλτιστα αποτελέσματα.

Τροφή για σκύλους και γάτες

Η τροφή για κατοικίδια δεν ανταποκρίνεται στον ορισμό του οργανικού λιπάσματος, αλλά εξακολουθεί να μην είναι ακριβή και αρκετά καλή για να κάνει τη δουλειά, ειδικά εάν το προϊόν έχει λήξει ή είναι μπαγιάτικο. Περιέχει ένα ευρύ φάσμα πρωτεϊνών και μικροθρεπτικών συστατικών που ωφελούν το χώμα και τις τριανταφυλλιές σας. Αφού προετοιμάσετε τον κήπο σας για φύτευση, απλώστε λίγη ξηρή τροφή για σκύλους. Στη συνέχεια, ανακατέψτε την με λίγο νερό και χώμα και αφήστε να αποσυντεθεί φυσικά. Εάν χρειάζεται, καλύψτε με χαρτόνι για να προστατεύσετε την τροφή από το να καταναλωθεί από ζώα. Και φροντίστε το χαρτόνι να παραμένει υγρό όλη μέρα.

Νερό μαγειρέματος

Αντί να ρίξετε το νερό που μαγειρέψατε λαχανικά, χρησιμοποιήστε το για να λιπάνετε τις τριανταφυλλιές σας και άλλα φυτά του κήπου. Αφήστε το νερό να κρυώσει και μετά ποτίστε τα φυτά σας. Όμως μην προσθέτετε αλάτι στο νερό γιατί είναι επιβλαβές για τα φυτά.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πως να Λιπάνετε Κάκτους

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μπότοξ της φύσης: 8 τροφές για αναπλήρωση του κολλαγόνου στο δέρμα και μείωση των ρυτίδων με φυσικό τρόπο

Μπότοξ της φύσης: 8 τροφές για αναπλήρωση του κολλαγόνου στο δέρμα και μείωση των ρυτίδων με φυσικό τρόπο

ταμπόν,απίθανες χρήσεις ταμπόν,κόλπα για ταμπόν,χρήσιμα

5 Απίθανες Χρήσεις για Ταμπόν