in , , , , ,

Οι Καλύτερες 11 Τροφές με Υψηλή Περιεκτικότητα σε Ψευδάργυρο

τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο,πρόσληψη ψευδάργυρου,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,
τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο,πρόσληψη ψευδάργυρου,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,

Για πολλούς από εμάς, το να γνωρίζουμε πώς να λαμβάνουμε τις βιταμίνες και τα μέταλλα που χρειαζόμαστε μπορεί να είναι δύσκολο. Ο ψευδάργυρος είναι ένα απαραίτητο ιχνοστοιχείο που πολλοί δεν λαμβάνουν αρκετά και αυτό μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο. Τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου μπορούν να έχουν τεράστια επιβλαβή επίδραση στην υγεία σας και είναι γνωστό ότι αποτελούν παράγοντα κινδύνου σε πολλές ασθένειες. Ευτυχώς, με αυτές τις 11 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να αυξήσετε την πρόσληψή του. Τι θα Συμβεί Αν Τρώτε Ντομάτες Καθημερινά

Αρνί

Shutterstock

Όχι μόνο είναι νόστιμο αλλά το αρνί έχει περίπου 6,7 χιλιοστόγραμμα ψευδάργυρου ανά 90 γραμμάρια. Επιπλέον, είναι γεμάτο με βιταμίνη Β12, φώσφορο και σίδηρο.

Αυγά

Remedy Daily

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη λήψη ψευδαργύρου για την ημέρα, τρώγοντας αυγά για πρωινό. Κάθε μεγάλο αυγό περιέχει 0,6 χιλιοστόγραμμα ψευδάργυρου! Τα αυγά είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση των μυών.

Φακές

Shutterstock

Οι φακές είναι ένας υπέροχος τρόπος για να εισάγετε τον ψευδάργυρο σε μια φυτική διατροφή, με 2,5 χιλιοστόγραμμα ανά φλιτζάνι. Μπορούν εύκολα να προστεθούν σε σούπες και μαγειρευτά για γρήγορη ενίσχυση της υγείας.

Αβοκάντο

Shutterstock

Τα αβοκάντο δεν είναι απλώς πηγή υγιεινών λιπών, είναι επίσης πλούσια σε ψευδάργυρο. Κάθε ένα περιέχει περίπου 1,3 χιλιοστόγραμμα. Δοκιμάστε να τα πολτοποιήσετε σε τοστ ολικής αλέσεως για ένα εύκολο και υγιεινό σνακ!

Αμύγδαλα

Shutterstock

Μιλώντας για σνακ, τα αμύγδαλα μπορεί να είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για να προσθέσετε λίγο ψευδάργυρο στη διατροφή σας. 30 γραμμάρια περιέχουν σχεδόν ένα χιλιοστόγραμμα ψευδάργυρου.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Το Καθημερινό Μαγείρεμα με Ελαιόλαδο Μπορεί να Προστατεύσει τον Εγκέφαλό σας Καθώς Μεγαλώνετε

Σπόροι κολοκύθας

Shutterstock

Για εντυπωσιακή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, μην ψάχνετε άλλο. 30 γραμμάρια σπόρων κολοκύθας προσφέρουν πάνω από 6 χιλιοστόγραμμα! Μπορείτε ακόμη και να τα αναμίξετε με τα αμύγδαλά σας για ένα ειδικό μείγμα με ψευδάργυρο.

Ρεβύθια

Shutterstock

Τα ρεβίθια είναι υπέροχα σε σάλτσες και μαγειρευτά, ή ακόμα και πολτοποιημένα σε φαλάφελ. Κάθε φλιτζάνι περιέχει επίσης 2,5 χιλιοστόγραμμα ψευδάργυρου. Είναι επίσης εξαιρετικά χορταστικά για να κρατήσουν την πείνα σας μεταξύ των γευμάτων.

Βόειο κρέας που τρέφεται με χόρτο

Shutterstock

Για μια πιο μεγαλύτερη προσθήκη ψευδάργυρου στη διατροφή σας, σκεφτείτε λίγο βοδινό κρέας στην εβδομαδιαία εναλλαγή γευμάτων σας. Είναι σημαντικό να τρέφετε με χόρτο, καθώς περιέχει πολύ περισσότερα από εκείνα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που αναζητάτε. 90 γραμμάρια περιέχουν περίπου 4 χιλιοστόγραμμα ψευδάργυρου.

Στρείδια

Shutterstock

Μια ακόμη πιο πολυτελή επιλογή έρχεται με τη μορφή στρειδιών. 3 μόνο περιέχουν 16 χιλιοστόγραμμα ψευδαργύρου!

Κακάο σε σκόνη

Shutterstock

Η σκόνη κακάο σας προσφέρει σχεδόν 2 χιλιοστόγραμμα ψευδάργυρου ανά 30 γραμμάρια, που σημαίνει ότι μπορείτε να απολαύσετε το ρόφημα σοκολάτας σας χωρίς ενοχές! Προσθέστε σε επιδόρπια ή smoothies για επιπλέον ενίσχυση της υγείας!

Τυρί ρικότα

Shutterstock

Το τυρί ρικότα παρέχει 1,4 χιλιοστόγραμμα ψευδάργυρου για κάθε μισό φλιτζάνι. Δεν είναι τυχαίο ότι είναι ένα από τα πιο υγιεινά τυριά. Έχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά και νάτριο σε σύγκριση με τα άλλα αντίστοιχα τυριά.

πηγή

Δείτε επίσης Τα 6 Σημάδια Ανισορροπίας Ηλεκτρολυτών που Πρέπει να Προσέξετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

χάσιμο βάρους με περπάτημα,οφέλη περπατήματος,συμβουλές υγείας,υγεία,

ΜΟΝΟ Με Περπάτημα: 8 Συμβουλές για να Χάσετε Βάρος Απλά Περπατώντας

Εύα Λονγκόρια,μυστικό νεότητας,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,lifestyle,

Η Εύα Λονγκόρια, 48 ετών, Μοιράζεται το ΜΥΣΤΙΚΟ της για να Δείχνει Νεότερη