in , , , , , ,

Τι θα Συμβεί Αν Τρώτε Ντομάτες Καθημερινά

οφέλη ντομάτας,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,
οφέλη ντομάτας,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας,

Η ντομάτα, που θεωρείται ευρέως ως λαχανικό παρά την ταξινόμηση ως φρούτο, λατρεύεται σε όλο τον κόσμο. Από κέτσαπ, σούπες και σαλάτες μέχρι τουρσιά, κάρυ, ομελέτες και άλλα, οι ντομάτες αναδεικνύουν απρόσκοπτα μια μυριάδα πιάτων. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ τα μυριάδες οφέλη από την κατανάλωση αυτού του χυμώδους κόκκινου φρούτου σε καθημερινή βάση; Το Καθημερινό Μαγείρεμα με Ελαιόλαδο Μπορεί να Προστατεύσει τον Εγκέφαλό σας Καθώς Μεγαλώνετε

Τι θα Συμβεί Αν Τρώτε Ντομάτες Καθημερινά

Πλούσια σε λυκοπένιο

Οι ντομάτες είναι ιδανική πηγή λυκοπενίου, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που ευθύνεται για τη ζωηρή κόκκινη απόχρωση τους. Αμέτρητες μελέτες έχουν αποδείξει μια συσχέτιση μεταξύ της πρόσληψης λυκοπενίου και της μειωμένης πιθανότητας χρόνιων παθήσεων, που περιλαμβάνουν καρδιακές παθήσεις, συγκεκριμένους καρκίνους και ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD).

Υγεία της καρδιάς

Το λυκοπένιο, που διπλασιάζεται ως αντιοξειδωτικό, έχει τη δύναμη να προστατεύει τα κύτταρα του σώματός σας από το οξειδωτικό στρες. Η επιστημονική έρευνα προτείνει ότι τα άτομα που ακολουθούν δίαιτες εμπλουτισμένες σε λυκοπένιο παρουσιάζουν μειωμένη ευαισθησία σε καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και εγκεφαλικά. Αυτό το αντιοξειδωτικό μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση των επιπέδων της «κακής» χοληστερόλης και της αρτηριακής πίεσης, μειώνοντας κατά συνέπεια τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, οι ντομάτες διαθέτουν μια σειρά από άλλες ζωτικής σημασίας βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες Β και Ε, καθώς και φλαβονοειδή, που προσδίδουν πιθανές βελτιώσεις στην υγεία της καρδιάς.

Πρόληψη του καρκίνου

Οι αντικαρκινικές ιδιότητες της ντομάτας έχουν τραβήξει την προσοχή από πολλές μελέτες. Το λυκοπένιο, σε συνδυασμό με άλλες ενώσεις της ντομάτας, έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο διαφόρων καρκίνων, που περιλαμβάνουν καρκίνο του προστάτη, του πνεύμονα και του στομάχου.

Δείτε ακόμη Το Ξαναζεσταμένο Ρύζι Μπορεί να σας Αρρωστήσει αν ΔΕΝ Κάνετε Αυτό

Υγεία των ματιών

Πέρα από το λυκοπένιο, οι ντομάτες έχουν μια ποικιλία από άλλα θρεπτικά συστατικά, όπως η λουτεΐνη και η βήτα-καροτίνη. Αυτό το διατροφικό μείγμα έχει συσχετιστεί με την προστασία της οφθαλμικής υγείας από παθήσεις όπως ο καταρράκτης, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τη συνολική οπτική οξύτητα. Συγκεκριμένα, οι ντομάτες περιέχουν ζεαξανθίνη και λουτεΐνη, τα οποία επεκτείνουν την προστασία από το μπλε φως που εκπέμπεται από τις ψηφιακές οθόνες, μειώνοντας έτσι πιθανώς τους πονοκεφάλους που προκαλούνται από την καταπόνηση των ματιών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προστασία του δέρματος

Η παρουσία αντιοξειδωτικών στις ντομάτες, συμπεριλαμβανομένου του λυκοπενίου και της βιταμίνης C, προϋποθέτει τον μανδύα της προστασίας του δέρματος από τις καταστροφές των επιβλαβών ελεύθερων ριζών και της υπεριώδους ακτινοβολίας. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί ακόμη και να διεγείρουν τη σύνθεση κολλαγόνου, ενισχύοντας το νεανικό δέρμα και μειώνοντας το φάσμα των ρυτίδων.

Υγεία των οστών

Οι ντομάτες είναι γεμάτες με στοιχεία ενίσχυσης των οστών όπως η βιταμίνη Κ και το ασβέστιο, συμβάλλουν όχι μόνο στην ακεραιότητα των οστών αλλά και στην αποκατάσταση του οστικού ιστού. Σε αντίθεση με τις εσφαλμένες αντιλήψεις, δεν υπάρχουν τεκμηριωμένες ενδείξεις που να συνδέουν τις ντομάτες με την επιδεινούμενη οστεοαρθρίτιδα.

Πεπτική υγεία

Χάρη στην πλούσια σε φυτικές ίνες σύνθεσή τους, οι ντομάτες προάγουν την ευεξία του πεπτικού συστήματος και καταπολεμούν τη δυσκοιλιότητα. Η ικανότητα των φυτικών ινών επεκτείνεται στη διαχείριση βάρους και στον μειωμένο κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου.

Διαχείριση βάρους

Οι ντομάτες αναδεικνύονται ως διατροφικός σύμμαχος στον έλεγχο του βάρους. Διαθέτοντας χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και υψηλό όγκο νερού, χρησιμεύουν ως εξαιρετική επιλογή για άτομα που κάνουν διατροφή για χάσιμο βάρους. Οι φυτικές ίνες στις ντομάτες ασκούν χορταστική δράση, περιορίζοντας τις τάσεις υπερβολικής κατανάλωσης.

Έλεγχος σακχάρου στο αίμα

Η επιστημονική έρευνα υπογραμμίζει τη δυνατότητα της ντομάτας να ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, που διευκολύνεται από τον χαμηλό γλυκαιμικό τους δείκτη και την ισχυρή περιεκτικότητά τους σε φυτικές ίνες. Αυτό το χαρακτηριστικό τοποθετεί τις ντομάτες ως πολύτιμο στοιχείο σε διατροφή για τον διαβήτη.

Ενίσχυση διάθεσης

Τα πλούσια σε μέταλλα συστατικά όπως ο χαλκός, ο ψευδάργυρος και το μαγγάνιο, που συνήθως είναι άφθονα σε υγιεινά τρόφιμα όπως οι ντομάτες, συμβάλλουν στη βέλτιστη λειτουργία του εγκεφάλου και στη συναισθηματική ευεξία. Αυτά τα στοιχεία μπορούν να προσφέρουν ένα αποτέλεσμα βελτίωσης της διάθεσης, προσφέροντας παρηγοριά σε καταθλιπτικές μέρες ή σε περιόδους κούρασης.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Φθηνά Γλυκαντικά Στο Μέλι: Σχεδόν οι Μισές Συσκευάσεις Μελιού Περιείχαν κυρίως Σιρόπι Ρυζιού, Σίτου ή Ζαχαρότευτλων σε Έρευνα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αυτά Μαγνητίζουν τη Σκόνη: 24 Σημεία στο Σπίτι που Πιθανώς Καθαρίζετε Σπάνια

σπόροι λεμονιού σε μπανάνα,για τον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,χρήσιμα,

Φυτέψτε Σπόρους Λεμονιού σε Μπανάνα και Δείτε τι θα Συμβεί