Νιώθετε Άρρωστοι Το Πρωι; 6 Απροσδόκητοι Λόγοι

Εάν είστε γυναίκα, το αίσθημα αδιαθεσίας το πρωί είναι γνωστό ως ένα από τα πρώτα σημάδια ότι είστε έγκυος. Αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος που μπορεί να νιώθετε άρρωστοι όταν ξυπνάτε. Αυτές Είναι οι 8 Τροφές Που Δεν Κάνει Να Φάτε Πριν Κολυμπήσετε

Boy Anupong/Getty Images

«Όταν ακούμε για πρωινή ναυτία, η πρώτη σκέψη των περισσότερων ανθρώπων είναι η εγκυμοσύνη», δήλωσε η Δρ Τζάνις Τζόνστον, επικεφαλής ιατρός και συνιδρυτής του παρόχου υγειονομικής περίθαλψης Redirect Health. «Αυτό συμβαίνει γιατί η πρωινή ναυτία είναι μια πολύ συχνή παρενέργεια στην εγκυμοσύνη, συγκεκριμένα στο πρώτο τρίμηνο, επηρεάζοντας περίπου 7 στις 10 έγκυες».

Ο λόγος που η πρωινή ναυτία είναι τόσο συχνή οφείλεται σε μια συγκεκριμένη ορμόνη που ονομάζεται ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη ή HCG. Το σώμα αρχίζει να παράγει HCG μόλις το γονιμοποιημένο ωάριο προσκολληθεί στην επένδυση της μήτρας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα ένα αίσθημα ταραχής, ναυτίας και μπορεί να προκαλέσει εμετό.

Σύμφωνα με ιατρούς, η πρωινή αδιαθεσία ή ένα γενικό αίσθημα ναυτίας μπορεί να προκληθεί από μια μεγάλη ποικιλία πραγμάτων, όπως η διατροφή, ο τρόπος ζωής και η ψυχική ευεξία.

Ακανόνιστος ύπνος

Η διαταραχή του κύκλου ύπνου, είτε οφείλεται στην αϋπνία, είτε στην υπνική άπνοια, είτε απλώς στο να μένουμε ξύπνιοι πολύ αργά, μπορεί να επηρεάσει το πεπτικό μας σύστημα.

Το αίσθημα αδιαθεσίας συνδέεται στενά με τα πρότυπα ύπνου μας. Η έλλειψη επαρκούς ύπνου διαταράσσει τους κιρκάδιους ρυθμούς του σώματος – ή το σωματικό ρολόι – που έχει συνδεθεί με πολυάριθμες διαταραχές και προβλήματα, όπως το Αλτσχάιμερ, η αύξηση βάρους και καταστάσεις ψυχικής υγείας, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης.

Όλες οι ορμόνες μας βρίσκονται σε μια λεπτή ισορροπία. Κάποιες μας προκαλούν υπνηλία, όπως η μελατονίνη, και άλλα, όπως η γκρελίνη, ελέγχουν την όρεξή μας. Έτσι, το φαγητό ή ο ύπνος σε ακανόνιστες ώρες μπορεί να έχει περισσότερο παρατεταμένο αντίκτυπο από ό,τι φανταζόμαστε.

Το σοκ του ξυπνήματος όταν είστε εξαντλημένοι μπορεί να πυροδοτήσει μια ταχεία ακμή στο νευρικό σας σύστημα «πάλη ή φυγή», που μπορεί να προκαλέσει αυτό το αίσθημα ναυτίας.

Χαμηλό σάκχαρο στο αίμα

Εάν το σάκχαρό σας είναι χαμηλό, μπορεί να προκαλέσει αίσθημα χαμηλής ενέργειας και αδυναμίας.

Το χαμηλό σάκχαρο μπορεί να προέλθει από την έλλειψη ισορροπημένης κατανάλωσης γευμάτων με φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες ή από την πλήρη παράλειψη γευμάτων. «Αν ξυπνάτε με στομαχικές διαταραχές μπορεί να οφείλεται στο ότι παραλείψατε το δείπνο ή απλώς δεν φάγατε αρκετά την προηγούμενη μέρα.

Αν και ακούγεται αντιφατικό, η κατανάλωση ενός ελαφρού σνακ ή πρωινού όταν αισθάνεστε ναυτία το πρωί μπορεί να ανακουφίσει εντελώς τα συμπτώματα.

Δείτε ακόμη Μην Το Παρακάνεις: 7 Σημάδια ότι Πίνετε Υπερβολικά Πολύ Νερό

Παλινδρόμηση οξέος

Η πρωινή ναυτία μπορεί επίσης να προκληθεί από τη διατροφή σας. Για παράδειγμα, η κατανάλωση ενός μεγάλου γεύματος ακριβώς πριν τον ύπνο γεμάτο λιπαρά τρόφιμα μπορεί να προκαλέσει παλινδρόμηση οξέος.

Related Post

Το οξύ του στομάχου μπορεί να ανέβει μέσω του οισοφάγου και να προκαλέσει αίσθημα καούρας και μερικές φορές στομαχικές διαταραχές.

Αφυδάτωση

Το να μην πίνετε αρκετό νερό μπορεί επίσης να είναι ένας λόγος που ξυπνάτε νιώθοντας άρρωστοι.

Όλη τη νύχτα είναι εύκολο να αφυδατωθείτε (και να επιδεινωθεί αν έχετε πιει λίγο αλκοόλ). Όταν λαμβάνετε υγρά, τα συμπτώματα υποχωρούν».

Άγχος

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ναυτία, ειδικά αν πλησιάζει κάποιο γεγονός, όπως μια σημαντική συνάντηση.

Το έντερο μας, ή το γαστρεντερικό μας σύστημα, είναι στενά συνδεδεμένο με το κεντρικό νευρικό μας σύστημα και τον εγκέφαλό μας. Αυτά τα δύο συστήματα επικοινωνούν εμπρός και πίσω μεταξύ τους, οπότε όταν το ένα επηρεάζεται, το άλλο θα το παρατηρήσει.

Όταν αισθάνεστε υψηλό στρες ή άγχος, ορισμένες ορμόνες απελευθερώνονται. Όταν εισέρχονται στο πεπτικό σας σύστημα, μπορεί να επηρεάσει την πέψη και να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές.

Αν ξαπλώνετε στο κρεβάτι και αγχώνεστε για μια δοκιμασία ή αισθάνεστε άγχος για ένα επερχόμενο γεγονός, μπορεί να αισθανθείτε μια αίσθηση ταραχής ή ναυτίας ως αποτέλεσμα.

Εάν το άγχος επηρεάζει την καθημερινότητά σας και υποφέρετε από κρίσεις πανικού, θα μπορούσε να είναι σημάδι μιας αγχώδους διαταραχής που πρέπει να ελεγχθεί από έναν επαγγελματία.

Ρινική συμφόρηση

Περιέργως, η ρινική συμφόρηση θα μπορούσε επίσης να είναι ένας ένοχος. Σύμφωνα με το Healthline, μια βουλωμένη μύτη ή ιγμόρεια μπορεί να ασκήσει πίεση στο εσωτερικό αυτί σας, οδηγώντας σε στομαχικές διαταραχές και ναυτία.

Φυσικά, εάν έχετε σχετικά συμπτώματα όπως έμετο, απώλεια βάρους, έντονους πονοκεφάλους ή κοιλιακούς πόνους, επισκεφθείτε το γιατρό σας.

πηγή

Δείτε επίσης Πόσο Κακό Είναι Να Κάθεσαι Στο Κάθισμα Δημόσιας Τουαλέτας – Τελικά Εκεί Βρίσκονται Τα Περισσότερα Μικρόβια; Θα Εκπλαγείς

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Share
Δημοσιεύθηκε από τον
Jim Taylor

Recent Posts

50 Υπέροχες Ιδέες Διακόσμησης Μικρής Βεράντας

Εάν έχετε μια πολύ μικρή βεράντα ή απλώς μια είσοδο, θα πρέπει να τη διακοσμήσετε… Read More

8 Μαΐου, 2024

Σιδέρωμα Κουρτίνας: 7 έξυπνα κόλπα για να μην παιδεύεστε με τις ώρες

Το σιδέρωμα κουρτινών είναι μια πολύ χρονοβόρα και βαρετή εργασία. Ωστόσο, με μικρά έξυπνα κόλπα… Read More

8 Μαΐου, 2024

50 Ράφια από Παλέτες που Μπορείτε να Φτιάξετε Μόνοι σας

Τα ελεύθερα και επιτοίχια ράφια από παλέτες είναι μια εξαιρετική λύση για κάθε ρουστίκ ή… Read More

6 Μαΐου, 2024

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό;

Μας αρέσει ο ζεστός καιρός το καλοκαίρι - ή ακόμα και την άνοιξη όταν είμαστε… Read More

6 Μαΐου, 2024

48 Ιδέες Πολύχρωμης Διακόσμησης Τραπεζαρίας

Το φωτεινό χρώμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα, ειδικά αν είστε λάτρης των χρωμάτων… Read More

30 Απριλίου, 2024

45 Τραπέζια από Παλέτες για Εσωτερικούς και Εξωτερικούς Χώρους

Οι παλέτες είναι τέλειες για την κατασκευή επίπλων. Το κύριο πλεονέκτημα των τραπεζιών παλέτας είναι… Read More

30 Απριλίου, 2024

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.

Περισσότερα