in , ,

Αυτές Είναι οι 8 Τροφές Που Δεν Κάνει Να Φάτε Πριν Κολυμπήσετε

Αυτές Είναι οι 8 Τροφές Που Δεν Κάνει Να Φάτε Πριν Κολυμπήσετε
Αυτές Είναι οι 8 Τροφές Που Δεν Κάνει Να Φάτε Πριν Κολυμπήσετε

Μην βουτήξετε σε αυτά τα τρόφιμα πριν βουτήξετε στο νερό.

Σίγουρα τον έχετε ξανακούσει αυτόν τον κανόνα: Μην τρώτε πριν κολυμπήσετε. Εδώ είναι μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να αφήσετε για μετά το κολύμπι σας. Πάντα να περιμένετε 2-3 να χωνέψετε πρωτού κολυμπήσετε.

Κολύμπι: Συμβουλές για ασφάλεια μέσα και έξω από το νερό

1 Αλκοόλ

Ενώ πιθανότατα συνδέετε ένα κοκτέιλ ή μια καλοκαιρινή μπύρα με την παραλία, το αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση, για να μην αναφέρουμε την μειωμένη κρίση. Οι άνθρωποι μπορεί να μην αισθάνονται δίψα ή να συνειδητοποιούν πόσο ζεστά είναι έξω όταν βρίσκονται στο νερο. Ο συνδυασμός του να κάθεσαι στον καυτό ήλιο και να καταναλώνεις αλκοολούχα ποτά μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ένα άτομο να αφυδατωθεί εξαιρετικά, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε ορισμένες πολύ τρομακτικές και δυσάρεστες συνέπειες.

2 Πικάντικα τρόφιμα

Τα πικάντικα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν γαστρεντερική δυσφορία σε μερικούς, κάτι που ξεκάθαρα πρέπει να αποφύγουν όταν περνούν μια μέρα στην πισίνα ή την θάλασσα. Επίσης, δεδομένου ότι το σώμα σας είναι συχνά σε οριζόντια θέση όταν κολυμπάμε, η παλινδρόμηση οξέος μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα και τα πικάντικα τρόφιμα μπορεί να την επιδεινώσουν.

3 Καφές

Η καφεΐνη μπορεί να σας δώσει μια έκρηξη ενέργειας και αντοχή στην κολύμβηση, αλλά τα αρνητικά αποτελέσματα υπερτερούν των θετικών. Η κατανάλωση καφέ και ενεργειακών ποτών θα μπορούσε να σας προκαλέσει διάρροια ή ναυτία στο νερό, ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αφυδατωθείτε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

4 Παγωτό

Η κατανάλωση τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά πριν κολυμπήσετε μπορεί να οδηγήσει σε δυσπεψία και δυσφορία και το παγωτό είναι ένα από αυτά. Ένα σορμπέ μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για μια παγωμένη λιχουδιά δίπλα στην πισίνα.

5 Τηγανητά φαγητά

Τα τηγανητά τρόφιμα, όπως πατατάκια ή τηγανητό κοτόπουλο, θα πρέπει να αποφεύγονται.

6 Χυμοί φρούτων & σόδα

Ενυδατώστε το σώμα σας με νερό ή αθλητικά ποτά αντί για χυμούς φρούτων και ζαχαρούχα αναψυκτικά, καθώς αυτά μπορεί να προκαλέσουν φούσκωμα και κράμπες. Το περιεχόμενο αυτών των ροφημάτων ασκεί πίεση στο εξωτερικό στρώμα του κοιλιακού τοιχώματος σας, το οποίο μπορεί να επηρεάσει αρνητικά κάθε εξόρμηση στο νερό.

7 Σέλινο

Ορισμένες τροφές, όπως το σέλινο, μπορούν να προκαλέσουν μια χημική αντίδραση που κάνει το δέρμα σας υπερευαίσθητο στο υπεριώδες φως. Η έκθεση στον ήλιο αφού φάτε σέλινο ή ακόμα και έχοντας τους χυμούς στα χέρια σας αφού κόψετε το λαχανικό σε φέτες, μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητές σας για εγκαύματα και φουσκάλες στο δέρμα σας. Αποφύγετέ το οπωσδήποτε πριν πάτε στην πισίνα ή την παραλία!

8 Φασόλια

Τα φασόλια και τα όσπρια, όπως οι φακές και ο αρακάς, έχουν φυτικές ίνες, οι οποίες είναι ιδανικές για την υγεία σας, αλλά δεν είναι ιδανικές εάν θέλετε να αισθάνεστε υπέροχα με το μαγιό σας. Εάν φάτε πολλά από αυτά πριν κολυμπήσετε, θα μπορούσατε να αντιμετωπίσετε δυσκοιλιότητα, φούσκωμα και κράμπες – τίποτα από τα οποία δεν είναι υπέροχο όταν πιτσιλίζετε στην πισίνα.

Προσοχή στις Μάσκες θαλάσσης : Ένας ακόμα κίνδυνος πνιγμού

φώτος / BOY_ANUPONG / MOMENT//GETTY IMAGES

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

Πας διακοπές; Βάλε Μια Πάνα Στην Γλάστρα Σου: Πώς οι Παιδικές Πάνες Μπορούν Να Βοηθήσουν Τα Φυτά Σας Να Μεγαλώσουν Και Να Μην Ξεραθούν [Βίντεο]

Πας διακοπές; Βάλε Μια Πάνα Στην Γλάστρα Σου: Πώς οι Παιδικές Πάνες Μπορούν Να Βοηθήσουν Τα Φυτά Σας Να Μεγαλώσουν Και Να Μην Ξεραθούν [Βίντεο]

Κόλπα με το Μέτρο Που θα Ευχόσασταν να γνωρίζατε Νωρίτερα [Βίντεο]

Κόλπα με το Μέτρο Που θα Ευχόσασταν να γνωρίζατε Νωρίτερα [Βίντεο]