Ακόμα κι αν δεν το γνωρίζετε, το σώμα σας αποβάλλει αέρια έως και 25 φορές την ημέρα, συμπεριλαμβανομένων 3-5 φορές κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Αλλά το αιώνιο ερώτημα είναι γιατί πραγματικά μας αρέσουν οι αερισμοί μας; Λοιπόν, έχουμε μια απάντηση για εσάς. Βελτιώστε τη Μνήμη σας Μυρίζοντας Δεντρολίβανο
Το να αερίζεστε δεν είναι καθόλου κακό.
Ίσως αεριστήκατε κατά λάθος σε ένα αυτοκίνητο γεμάτο φίλους και άνοιξαν γρήγορα τα παράθυρα ενώ σκεφτόσασταν: καθόλου άσχημα! Αυτό μας οδηγεί στο διαχρονικό ερώτημα: Γιατί μας φαίνεται άσχημο όταν οι άλλοι αερίζονται, αλλά εμείς είμαστε εντάξει με τους δικούς μας αερισμούς, και ίσως μάλιστα απολαμβάνουμε;
Δυστυχώς, δεν έχουν υπάρξει μελέτες που να επικεντρώνονται ειδικά σε αυτήν την πτυχή της γαστρεντερολογίας. Ωστόσο, ορισμένες θεωρίες μπορούν να εξηγήσουν γιατί μπορεί να βρούμε τη μυρωδιά του αερισμού μας ανεκτή ή ακόμα και ελκυστική.
Όσο περισσότερο εξοικειωνόμαστε με κάτι, τόσο περισσότερο μας αρέσει.
Δείτε ακόμη 8 Εκπληκτικά Πράγματα για το Σώμα σας που Σίγουρα Δεν Ξέρατε
Μια εύλογη εξήγηση είναι ότι έχουμε την τάση να συνηθίζουμε τη δική μας μυρωδιά. Με άλλα λόγια, αφού αεριζόμαστε τακτικά (περίπου μισό λίτρο την ημέρα κατά μέσο όρο), έχουμε συνηθίσει τη μυρωδιά, σύμφωνα με τη Loretta Breuning, Ph.D., ειδική στη χημεία του εγκεφάλου και την κοινωνική συμπεριφορά των θηλαστικών.
«Στη φύση, η επιβίωση εξαρτάται από την ικανότητά σας να ανιχνεύετε άλλες μυρωδιές, επομένως έχετε την τάση να αγνοείτε τις δικές σας», λέει. Αλλά όλες αυτές οι εικασίες γίνονται άσχετες αν δεν αντέχετε τη δική σας μυρωδιά. Σε αυτήν την περίπτωση, πιθανότατα φταίει το φαγητό που καταναλώνετε και ίσως είναι καιρός να κάνετε κάποιες διατροφικές προσαρμογές. Ο διαιτολόγος Tracy Lockwood, R.D. εξηγεί ότι το αέριο είναι απλώς το αποτέλεσμα του μεταβολισμού των βακτηρίων ή του οργανισμού, ουσιαστικά ένα υποπροϊόν της πέψης.
Ανάλογα με τη μικροχλωρίδα του εντέρου και τη χλωρίδα του παχέος εντέρου, το αέριό σας μπορεί να είναι είτε πικάντικο είτε άοσμο.
Ένα πρώτο βήμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μειώσετε την πρόσληψη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε θειικά, μια ένωση που δεν απορροφάται καλά στο λεπτό έντερο και βρίσκεται συνήθως σε σταυρανθή λαχανικά όπως το λάχανο, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και τους ξηρούς καρπούς. Η κατανάλωση αυτών των τροφών σε μικρότερες ποσότητες μπορεί να μειώσει την πιθανότητα παραγωγής δύσοσμων αερίων.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Βραδινές Λιγούρες: Είναι όντως κακό να τρώμε πριν τον ύπνο; Δες τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα