in , , ,

8 Εκπληκτικά Πράγματα για το Σώμα σας που Σίγουρα Δεν Ξέρατε

8 Εκπληκτικά Πράγματα για το Σώμα σας που Σίγουρα Δεν Ξέρατε
8 Εκπληκτικά Πράγματα για το Σώμα σας που Σίγουρα Δεν Ξέρατε

Πολλά πράγματα στον κόσμο είναι τόσο περίπλοκα που πρέπει να συνεχίσουμε να τα μελετάμε για να καταλάβουμε πώς λειτουργούν. Το σώμα μας είναι ένα από αυτά. Η επιστήμη έχει περάσει δεκαετίες μαθαίνοντας νέα πράγματα για εμάς και ακόμα δεν γνωρίζουμε τα πάντα. Υπάρχουν μερικά συναρπαστικά πράγματα που πιθανώς δεν γνωρίζετε για το ανθρώπινο σώμα και θα σας εκπλήξουν. 8 Περίεργα Πράγματα που Μπορεί να Εκπλήξουν τον Νεότερο Εαυτό σας

Πώς να καταλάβετε αν είστε αφυδατωμένοι

8 Εκπληκτικά Πράγματα για το Σώμα σας που Σίγουρα Δεν Ξέρατε

Η μείωση των υγρών μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος ή αφυδάτωση και η απώλεια υγρών μπορεί να προκληθεί από έμετο και διάρροια. Ο έλεγχος για αφυδάτωση μπορεί να γίνει πιέζοντας το δέρμα μεταξύ 2 δακτύλων.

Οι έλεγχοι γίνονται συχνά και στο κάτω μέρος του βραχίονα ή στην κοιλιά. Αφού τσιμπηθεί για λίγο, το δέρμα απελευθερώνεται. Το κανονικό δέρμα επιστρέφει γρήγορα στην αρχική του μορφή. Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να επανέλθει το δέρμα στην αρχική του θέση εάν είστε αφυδατωμένοι.

Παραγωγή κυττάρων

Το σώμα μας εργάζεται συνεχώς και παράγει νέα κύτταρα. Αντικαθιστούμε πάνω από 330 δισεκατομμύρια κύτταρα την ημέρα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Επιστημών Weizmann στο Ισραήλ.

Με αυτόν τον ρυθμό, το σώμα σας δημιουργεί περισσότερα από 3,8 εκατομμύρια νέα κύτταρα κάθε δευτερόλεπτο. Μέχρι να ολοκληρώσετε την ανάγνωση αυτής της παραγράφου, θα έχετε δημιουργήσει περίπου 75 εκατομμύρια νέα κύτταρα. Η πλειονότητά τους είναι αιμοσφαίρια, που ακολουθούνται από κύτταρα του εντέρου.

Τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων

Εμείς, οι άνθρωποι, δεν είμαστε οι πιο γρήγοροι, ούτε έχουμε την καλύτερη όραση από όλα τα ζώα, αλλά υπάρχουν 2 πράγματα που κάνουμε καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο πλάσμα στη Γη. Το πρώτο πράγμα είναι ότι είμαστε οι πιο έξυπνοι, αλλά το δεύτερο και το πιο εκπληκτικό είναι ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε ζώο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χάρη στο σώμα μας χωρίς γούνα και στους ιδρωτοποιούς αδένες, οι άνθρωποι έχουν ένα εξαιρετικό σύστημα ψύξης και η όρθια στάση μας είναι ιδανική για τρέξιμο. Οι ανθρώπινοι πρόγονοί μας κυνηγούσαν τα ζώα μέχρι που κατέρρεαν και το έκαναν κυρίως στη μέση της ημέρας, όταν ήταν η πιο ζέστη.

Δύναμη των οστών

Το ανθρώπινο οστό είναι περίπου 5 φορές ισχυρότερο από το ατσάλι. Είναι περίπου 4 φορές πιο ισχυρό από το σκυρόδεμα του ίδιου βάρους. 16 κυβικά εκατοστά οστού μπορεί να μεταφέρει έως και 5 συνηθισμένα φορτηγά ή περίπου 8,6 τόνους.

Δείτε ακόμη 8 Μυστήρια για το Ανθρώπινο Σώμα που Μάλλον Δεν Έχετε Σκεφτεί Ποτέ

Είμαστε κυρίως νερό

Το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή. Μερικά ζώα αποτελούνται από έως και 90% νερό, αλλά το σώμα μας περιέχει λιγότερο από αυτό.

Μια ενήλικη γυναίκα έχει περίπου 55%, ενώ ένας ενήλικος άνδρας έως και 60% νερό. Τα μωρά και τα παιδιά έχουν περισσότερο νερό από τους ενήλικες. Τα άτομα με περισσότερο λιπώδη ιστό έχουν λιγότερο νερό από τα άτομα με λιγότερο λιπώδη ιστό. Το μεγαλύτερο μέρος του νερού στο σώμα μπορεί να βρεθεί στους πνεύμονες, τους μύες και τα νεφρά.

Ο πιο δυνατός μυς

Ο μεγαλύτερος μυς στο σώμα μας είναι ο μεγάλος γλουτιαίος και οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι είναι ο ισχυρότερος, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Το σαγόνι μας έχει τη μεγαλύτερη δύναμη.

Αυτό οφείλεται στην ενδιαφέρουσα τοποθέτηση των μυών και στο γεγονός ότι είναι τοποθετημένοι για να λειτουργούν ως ένα είδος καρυοθραύστη. Η μέση δύναμη δαγκώματος του αρσενικού είναι 39 κιλά ενώ η μέση δύναμη δαγκώματος των γυναικών είναι 22 κιλά.

Μυρίστε μνημονικά

Αν έχετε μυρίσει ποτέ κάτι που σας έφερε πίσω στο χρόνο, αυτό δεν είναι ψευδαίσθηση. Αποδεικνύεται ότι μπορούμε να θυμηθούμε το άρωμα αρκετά καλά λόγω της ανατομίας του εγκεφάλου. Η μυρωδιά που φτάνει επεξεργάζεται πρώτα ο οσφρητικός βολβός μέσα στη μύτη, ο οποίος συνδέεται με το τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις.

Σούπερ όραση

Το ανθρώπινο μάτι είναι ένα πολύπλοκο όργανο που μας βοηθά να δούμε τον κόσμο. Αλλά μπορεί να είναι πιο ισχυρό από όσο νομίζουμε.

Μερικοί επιστήμονες έκαναν μια δοκιμή για να μάθουν πόσο μακριά μπορούμε να εντοπίσουμε το φως των κεριών. Αποδεικνύεται ότι η μέγιστη απόσταση που μπορούμε να δούμε είναι 2,6 χλμ. , κάτι που είναι αρκετά εντυπωσιακό δεδομένου του πόσο μικρό είναι το φως των κεριών.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης 10 Συναρπαστικά Πράγματα που Κάνει το Ανθρώπινο Σώμα Κυριολεκτικά “Κάτω από τη Μύτη μας”

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 12

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

άβολες τάσεις διακόσμησης σπιτιού,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,διακόσμηση,

10 Τάσεις Διακόσμησης Σπιτιού που Δεν Ταιριάζουν στην Πραγματική Ζωή

σπιτικά προϊόντα ομορφιάς,DIY καλλυντικά,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

10 Προϊόντα Ομορφιάς που Μπορείτε να Φτιάξετε στην Κουζίνα σας