in ,

8 Περίεργα Πράγματα που Μπορεί να Εκπλήξουν τον Νεότερο Εαυτό σας

περίεργα πράγματα,χρήσιμα,
8 Περίεργα Πράγματα που Μπορεί να Εκπλήξουν τον Νεότερο Εαυτό σας

Ως παιδιά, ήμασταν αγρυπνοί, περίεργοι και ενθουσιασμένοι να μάθουμε νέα πράγματα και να ανακαλύψουμε τον κόσμο μας . Παρόλο που μπορεί να είμαστε μεγαλύτεροι τώρα, είμαστε πάντα πρόθυμοι να ανακαλύψουμε νέα δεδομένα και να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις. 7 Σύγχρονα Πράγματα που Εχουμε Χάρη στους Αρχαίους Προγόνους μας

Τα δακτυλικά αποτυπώματα είναι δύσκολο να αποτυπωθούν σε ηλικιωμένους.

brightside

Ο χρόνος δεν έχει καμία επίδραση στα δακτυλικά αποτυπώματα, αλλά εξομαλύνονται κάπως καθώς γερνάμε. Τα δακτυλικά αποτυπώματα ενός ηλικιωμένου ατόμου, από την άλλη πλευρά, είναι πιο δύσκολο να εντοπιστούν καθώς το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του. Επιπλέον, οι κορυφογραμμές και τα αυλάκια γίνονται λιγότερο εμφανή και τα μοτίβα γίνονται πιο δύσκολο να αποτυπωθούν.

Ο ήλιος δεν καίει.

© Lukasz Pawel Szczepanski / Shutterstock.com

Ο ήλιος δεν «καίει» με τον ίδιο τρόπο που κάνει ένα κερί ή μια φωτιά. Αυτό σημαίνει ότι η τεράστια μπάλα αερίου που είναι γνωστή ως Ήλιος είναι σαν μια γίγας βόμβα που συντήκει αέριο υδρογόνο. Έτσι, σε αυτήν την περίπτωση, ο ήλιος δεν καίει, αλλά μάλλον λάμπει.

Μερικά είδη μπορεί να επιστρέψουν από την εξαφάνιση.

© Katiekk / Shutterstock.com

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ πώς είναι να μοιράζεσαι τη Γη με ένα εξαφανισμένο ζώο, ορισμένοι επιστήμονες μπορεί να έχουν κάποια καλά νέα. Μια διαδικασία που ονομάζεται de-extinction αναφέρεται στην επαναφορά ενός είδους στη ζωή με κλωνοποίηση από το άθικτο DNA του. Ο χρόνος ημιζωής του DNA είναι 521 χρόνια, επομένως μπορείτε να είστε σίγουροι ότι τα είδη που εξαφανίστηκαν εδώ και πολύ καιρό δεν θα επιστρέψουν.

Αυτή η μέθοδος στοχεύει να σώσει τα απειλούμενα ζώα και να επανεισαγάγει είδη που έχουν εξαφανιστεί πιο πρόσφατα.

Το καστανό ρύζι προέρχεται από το λευκό ρύζι.

© masa44 / Shutterstock.com, © Suwan Wanawattanawong / Shutterstock.com

Οι 2 τύποι ρυζιού θεωρούνται διαφορετικοί και ο ένας είναι πιο υγιεινός από τον άλλο. Η αλήθεια είναι ότι το λευκό και το καστανό ρύζι είναι το ίδιο ρύζι.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το καστανό ρύζι είναι ρύζι “ολικής αλέσεως”, το οποίο αλέθεται μόνο για να αφαιρεθεί ο εξωτερικός φλοιός. Αντίθετα, το λευκό ρύζι υφίσταται επεξεργασία, αφαιρώντας το πίτουρο του και μεγάλο μέρος του φύτρου του. Το καστανό ρύζι έχει περισσότερες φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά, χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη και μικρότερη διάρκεια ζωής από το λευκό ρύζι.

Δείτε ακόμη 10 Συναρπαστικά Πράγματα που Κάνει το Ανθρώπινο Σώμα Κυριολεκτικά “Κάτω από τη Μύτη μας”

Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε δηλητηριώδεις.

© Marina Demeshko / Shutterstock.com

Από φυτά έως έντομα, το δηλητήριο είναι συνηθισμένο στη φύση. Αν και δεν θα ήμασταν ποτέ τόσο δηλητηριώδεις όσο οι κροταλίες, πρόσφατη έρευνα δείχνει ότι διαθέτουμε τα απαραίτητα εργαλεία για να εξελιχθούμε σε δηλητηριώδεις. Τώρα, εξαρτάται από την εξέλιξη για να μας πάει εκεί.

Μια μαύρη τρύπα δεν μπορεί να σας ρουφήξει.

© Depositphotos.com

Ένα κοινό θέμα στα βιβλία επιστημονικής φαντασίας είναι ότι οι μαύρες τρύπες απορροφούν την περιβάλλουσα ύλη μέσα τους. Ωστόσο, αυτή είναι μια λανθασμένη αντίληψη που απέχει πολύ από την αλήθεια. Αντί να σας ρουφούν, οι μαύρες τρύπες λειτουργούν σαν αστέρια από την άποψη της βαρυτικής έλξης. Σε σύγκριση με άλλα αντικείμενα, οι μαύρες τρύπες είναι πιο πυκνές και καταλαμβάνουν μικρότερο όγκο χώρου.

Ίσως χρησιμοποιούσαμε λάθος τις βούρτσες μας.

brightside

Αντί να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας οριζόντια, γυρίστε τη βούρτσα κατακόρυφα για να αποκτήσετε τη γωνία της βούρτσας σωστά με τα μαλλιά σας, καθώς οι τρίχες είναι ευθυγραμμισμένες κάθετα με αυτόν τον τρόπο. Αυτή η μέθοδος θα δημιουργήσει λιγότερο σπάσιμο και ζημιά κατά το βούρτσισμα.

Οι αστροναύτες πίνουν ανακυκλωμένα ούρα.

Αυτό το γεγονός μπορεί να αλλάξει τη γνώμη πολλών ανθρώπων που αντιπαθούν τη γεύση του νερού. Επειδή το νερό είναι πολύτιμος και περιορισμένος πόρος, τα μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού ανακυκλώνουν νερό όποτε μπορούν, χρησιμοποιώντας τα δικά τους ούρα. Η διαδικασία ανακύκλωσης του νερού διαρκεί περίπου 8 ημέρες. Κατά τη διάρκεια μιας αποστολής διάρκειας ενός έτους, οι αστροναύτες μπορούν να καταναλώσουν έως και 730 λίτρα ανακυκλωμένων ούρων και ιδρώτα.

Δείτε επίσης 13 Καθημερινά Πράγματα που Μπορούν να Προκαλέσουν Φωτιά αν Δεν Προσέξετε Αρκετά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

33-Idees-Diakosmisis-Protoxronias-se-Mauro-kai-Xriso

Πρωτοχρονιά σε Μαύρο και Χρυσό: 33 Ιδέες Διακόσμησης για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας

συμβουλές οδήγησης,οδήγηση σε κακές καιρικές συνθήκες,αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων,χρήσιμα,

5 Συμβουλές Οδήγησης για να Αποφύγετε Τροχαία Ατυχήματα σε Κακές Καιρικές Συνθήκες