in , , , ,

13 Καθημερινά Πράγματα που Μπορούν να Προκαλέσουν Φωτιά αν Δεν Προσέξετε Αρκετά

αιτίες πυρκαγιάς στο σπίτι,χρήσιμα,συμβουλές για το σπίτι,περίεργα,
αιτίες πυρκαγιάς στο σπίτι,χρήσιμα,συμβουλές για το σπίτι,περίεργα,

Το σπίτι μας είναι ένας χώρος όπου μπορούμε όλοι να νιώθουμε ασφαλείς αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί να υπάρχει κίνδυνος εκεί που δεν τον περιμένουμε. Περισσότερες από 300.000 πυρκαγιές σπιτιών συμβαίνουν κάθε χρόνο και είναι σημαντικό να μάθουμε ποια προϊόντα ή αντικείμενα έχουν την τάση να καίγονται για να μην συμβεί αυτό σε εμάς. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μια απλή μπάλα του πινγκ πονγκ ή ότι το αλεύρι θα αποτελούσαν κίνδυνο πυρκαγιάς μέχρι τώρα. Αυτοί Είναι Οι Λόγοι Που Δεν Πρέπει να Αφήνετε την Πόρτα του Υπνοδωματίου σας Ανοιχτή τη Νύχτα

Κρέμες και μαρμελάδες

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Η μη γαλακτοκομική κρέμα σε σκόνη περιέχει αργιλοπυριτικό νάτριο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά όταν διασκορπιστεί. Ωστόσο, αυτός δεν είναι λόγος να σταματήσετε την αγαπημένη σας κρέμα. Απλώς φτιάξτε την μακριά από το μάτι της κουζίνας. Τα περισσότερα βάζα μαρμελάδας είναι κατασκευασμένα από γυαλί, γεγονός που τα καθιστά επίσης επικίνδυνα για πυρκαγιά. Έτσι, για να είστε πιο ασφαλείς, κρατήστε όλα τα γυάλινα βάζα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Βερνίκι νυχιών και ασετόν

© pixabay.com

Το βερνίκι νυχιών και το βερνίκι νυχιών περιέχουν ισοπροπυλική αλκοόλη και οξικό αιθυλεστέρα στη σύνθεσή τους και τα δύο κύρια συστατικά είναι εύφλεκτα. Συνιστάται να αποθηκεύετε τα προϊόντα νυχιών σε δροσερό, σκοτεινό μέρος με σταθερή θερμοκρασία.

Σωματίδια αλευριού στον αέρα

© pexels.com

Όταν αιωρούνται στον αέρα, μικρά σωματίδια αλευριού μπορούν να προκαλέσουν γρήγορη καύση. Αυτό ονομάζεται έκρηξη σκόνης. Επομένως, είναι καλύτερα να είστε προσεκτικοί όταν ανάβετε το μάτι της κουζίνας ενώ φτιάχνετε την τέλεια σπιτική πίτσα.

Μαγείρεμα σε βρώμικη κουζίνα

© depositphotos.com

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε την κουζίνα σας καθαρή. Παλιό λάδι, λίπη και βρωμιά μπορεί να πιάσουν φωτιά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και, στην πραγματικότητα, αυτός ήταν ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους ξεκινούν οι πυρκαγιές στα σπίτια.

Ο φορητός υπολογιστής, ο φορτιστής, η μπαταρία και τα καλώδιά του

© pexels.com

Γνωρίζουμε ότι το να αφήνουμε ένα φορητό υπολογιστή να φορτίζει τη νύχτα είναι μια κοινή συνήθεια, αλλά είναι επίσης πολύ επικίνδυνο. Όταν οι μπαταρίες είναι υπερβολικά φορτισμένες, νοτισμένες ή κατεστραμμένες, μπορεί να αποτελούν κίνδυνο πυρκαγιάς και η παραμονή τους στην πρίζα για πολλές ώρες μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Γυάλινα σκεύη κάτω από τον ήλιο

© depositphotos.com

Τα γυάλινα σκεύη, οι καθρέφτες, ή ακόμα και οι γυάλες ψαριών και τα ποτήρια με νερό μπορούν να μεγεθύνουν τις ακτίνες του ήλιου και να προκαλέσουν σε κοντινά αντικείμενα, όπως κουρτίνες, χαρτί ή ρούχα, φωτιά. Για να αποφύγετε αυτό, κρατήστε αυτά τα αντικείμενα μακριά από το άμεσο ηλιακό φως.

Δείτε ακόμη Τι κάνουμε σε περίπτωση πυρκαγιάς; Ποια τα μέτρα προστασίας που πρέπει να πάρουμε;

Λάδι μασάζ που έχει μείνει σε μια πετσέτα

© depositphotos.com

Τίποτα δεν είναι καλύτερο από ένα καλό μασάζ, αλλά να είστε προσεκτικοί όταν πλένετε τη λιπαρή πετσέτα σας. Έχουν ξεσπάσει πολλές φωτιές στο στεγνωτήριο επειδή το απορρυπαντικό ρούχων και το κρύο νερό δεν αφαίρεσαν όλα τα λάδια από το ύφασμα. Είναι καλύτερα να τις κρεμάσετε για να στεγνώσουν παρά να τις στεγνώσετε στο στεγνωτήριο.

Ναφθαλίνη στην ντουλάπα

© depositphotos.com

Τα σκοροαπωθητικά κατασκευάζεται συχνά με ναφθαλίνη ή 1,4-διχλωροβενζόλιο, τα οποία και τα δύο έχουν υψηλό ποσοστό ευφλεκτότητας. Εκτός αυτού, η έκθεση σε ναφθαλίνη συνδέεται με αναιμία, τύφλωση και είναι επίσης καρκινογόνες. Μια καλή εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσετε ξύλο κόκκινου κέδρου.

Αεροζόλ σε προϊόντα ομορφιάς και κουζίνας

© depositphotos.com

Τα σπρέι αεροζόλ χρησιμοποιούνται συχνά για αποσμητικά, σπρέι μαγειρέματος και υλικά καθαρισμού. Είναι γεμάτα με συμπιεσμένο αέριο υδρογονάνθρακα και το σημείο βρασμού του είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τη θερμοκρασία δωματίου. Αυτά τα δοχεία δεν πρέπει ποτέ να αποθηκεύονται κοντά σε φωτιά ή ζεστά μέρη.

Μπάλες του πινγκ πονγκ εκτεθειμένες σε υψηλή θερμοκρασία

© depositphotos.com

Αν και το επίσημο υλικό των μπάλων του πινγκ πονγκ άλλαξε από σελιλόιντ σε πλαστικό πριν από μερικά χρόνια, μπορεί να βρείτε ακόμα μια παλιά μπάλα φτιαγμένη με σελιλόιντ. Αυτό το υλικό είναι πολύ εύφλεκτο, επομένως να είστε προσεκτικοί όταν παίζετε πινγκ πονγκ κάτω από τον καυτό ήλιο και να βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύονται σε δροσερό μέρος.

Καθαριστικά προϊόντα

© ROBERT BROOK/Science Photo Library/East News

Τα περισσότερα οικιακά καθαριστικά δεν είναι μόνο τοξικά, αλλά μπορούν επίσης να πιάσουν φωτιά. Είναι σημαντικό να προσέχετε τις ετικέτες του και να μην χρησιμοποιείτε φλόγα κοντά τους. Επίσης, η αντικατάστασή τους με φυσικές εναλλακτικές είναι ένας καλός τρόπος για να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές.

Βουλωμένα εξαεριστικά μπάνιου

© depositphotos.com

Εάν τα εξαεριστικά μπάνιου δεν καθαριστούν και δεν συντηρηθούν σωστά, μπορεί να αποτελέσουν αίτια πυρκαγιάς. Η συσσωρευμένη βρωμιά μπορεί να προκαλέσει δυσλειτουργία και υπερθέρμανση του κινητήρα. Μια άλλη αιτία υπερθέρμανσης είναι να τα αφήνετε αναμμένα για ώρες.

Απολυμαντικό χεριών με οινόπνευμα

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Δεν έχει σημασία αν έχετε υγρό ή τζελ απολυμαντικό χεριών, κάθε τύπος είναι πολύ εύφλεκτος. Και τα δύο αποτελούνται από αιθυλική αλκοόλη και μπορούν εύκολα να αναφλεγούν με έναν αναπτήρα. Επομένως, δεν πρέπει να βάζετε απολυμαντικό χεριών και μετά να πηγαίνετε να μαγειρέψετε ή να χρησιμοποιήσετε οτιδήποτε σχετίζεται με τη φωτιά.

Δείτε επίσης Συμβουλές από έναν πυροσβέστη: Τα λάθη που κάνουμε στα σπίτια μας και κινδυνεύουμε από πυρκαγιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.4 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να Καθαρίσετε Βελούδινα Παπούτσια

Πώς να Καθαρίσετε Βελούδινα Παπούτσια

Έχεις Ξύλινο Πάτωμα; Φτιάξε Σήμερα Αυτό το Καθαριστικό Ξύλινου Δαπέδου

Έχεις Ξύλινο Πάτωμα; Φτιάξε Σήμερα Αυτό το Καθαριστικό Ξύλινου Δαπέδου