in , , ,

8 Μυστήρια για το Ανθρώπινο Σώμα που Μάλλον Δεν Έχετε Σκεφτεί Ποτέ

μυστήρια ανθρώπινου σώματος,περίεργα,χρήσιμα,
μυστήρια ανθρώπινου σώματος,περίεργα,χρήσιμα,

Παρά την πρόοδο που έχει κάνει η επιστήμη, υπάρχουν ακόμα νέα μέρη του σώματος που ανακαλύπτουμε μόλις πρόσφατα. Υπάρχουν πολυάριθμα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που απαντώνται μόνο σε μικρό αριθμό ατόμων, αποδεικνύοντας ότι το σώμα μας είναι πραγματικά μοναδικό. 100 ‘Υπερφυσικές’ Ικανότητες του Ανθρώπινου Σώματος που Δεν Παίζει Να Ήξερες οτι Είχες! To 20 είναι πραγματικά πολύ αστείο!

Διχαλωτός σταφυλίτης

brightside

Το κομμάτι σάρκας που κρέμεται στο πίσω μέρος του λαιμού μας ονομάζεται σταφυλίτης και εξυπηρετεί τη σημαντική λειτουργία του να φάμε και να πίνουμε. Ωστόσο, το 2% του πληθυσμού έχει διχαλωτό σταφυλίτη. Γνωστό ως bifid uvula, είναι συχνά κληρονομικό και μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στην πέψη των τροφών και στην ομιλία. Για πιο σοβαρές περιπτώσεις, συνιστάται θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση.

Επιπλέον γευστικοί κάλυκες

brightside

Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με περισσότερους γευστικούς κάλυκες και ονομάζονται υπεργευστικοί. Τα άτομα που γεννιούνται με αυτήν την ικανότητα είναι ευαίσθητα στις πικρές γεύσεις φαγητών όπως ο καφές, η σοκολάτα, το μπρόκολο κ.λπ. Περίπου το 25% του πληθυσμού γεννιέται με αυτήν την ικανότητα και οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να είναι υπεργευστικές από τους άνδρες.

Δάκτυλα χεριών και ποδιών χωρίς νύχια

brightside

Το να φανταζόμαστε τον εαυτό μας χωρίς νύχια χεριών και ποδιών είναι μια τρομακτική σκέψη, αλλά μερικοί άνθρωποι γεννιούνται έτσι. Η συγγενής ανωνυχία είναι μια σπάνια πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα ένα άτομο να γεννιέται χωρίς νύχια χεριών και ποδιών. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση δεν επηρεάζει την υγεία τους με κανέναν τρόπο.

Άθραυστα οστά

brightside

Ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων έχει εξαιρετικά πυκνά οστά. Αυτή η γενετική μετάλλαξη, που ονομάζεται LRP5, ανακαλύφθηκε αφού ένας άνδρας επέζησε από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα χωρίς τραυματισμούς το 1994. Τα άτομα με αυτή την μετάλλαξη έχουν οστά που είναι ανθεκτικά στο σπάσιμο και μπορούν ακόμη και να αντικαταστήσουν τα παλιά ορυκτά των οστών ως αντίδραση σε νέες λειτουργικές απαιτήσεις επίσης.

Δείτε ακόμη 9 Πράγματα για το Σώμα σας που Δεν Περιμένατε Ποτέ να Ανακαλύψετε

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μια μικρή τρύπα κοντά στο αυτί

brightside

Ένα περίεργο φαινόμενο στο ανθρώπινο σώμα που μπορεί να έχουν μερικοί άνθρωποι είναι μια μικρή τρύπα κοντά στο αυτί. Γνωστό ως προαυτικός λάκκος, είναι ως επί το πλείστον ακίνδυνο και δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.

Όραση με περισσότερα χρώματα

brightside

Τα άτομα με τετραχρωμία έχουν τη σπάνια ικανότητα να βλέπουν επιπλέον χρώματα. Όλοι έχουμε φωτοϋποδοχείς στα μάτια μας που μας βοηθούν να βλέπουμε φως και χρώματα.

Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να δει τα χρώματα μόνο μέσω 3 φωτοϋποδοχέων, δηλαδή του μπλε, του πράσινου και του κόκκινου. Αλλά τα άτομα με τετραχρωμία μπορούν να δουν μέχρι το 4. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να την έχουν αυτήν σε ποσοστό περίπου το 12%.

Συνεχής μυρωδιά σώματος

© EugeneEdge / shutterstock.com

Η συνεχής οσμή του σώματος, γνωστή και ως τριμεθυλαμινουρία, είναι μια σπάνια πάθηση με μόνο περίπου 100 περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί. Το ανθρώπινο σώμα περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται τριμεθυλαμίνη, η οποία έχει μυρωδιά ψαριού. Ενώ ο μεταβολισμός του μέσου ατόμου είναι σε θέση να επεξεργαστεί αυτή τη χημική ουσία εύκολα, το σώμα ορισμένων ανθρώπων δεν μπορεί να το κάνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η χημική ουσία να συσσωρεύεται στο σώμα ενός ατόμου και να εκπέμπει μια μυρωδιά ψαριού μέσω του ιδρώτα ή της αναπνοής του.

Υπερβολική τριχοφυΐα

brightside

Οι λυκάνθρωποι είναι κάτι που ακούμε σε τρομακτικές ιστορίες, αλλά αυτή η περίπτωση θα σας κάνει να πιστέψετε ότι υπάρχουν στην πραγματική ζωή. Γνωστή και ως σύνδρομο λυκάνθρωπου, η υπερτρίχωση είναι η υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο το σώμα ενός ατόμου. Είναι τόσο σπάνιο που μόνο 50 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί ποτέ. Τα αίτια αυτού δεν είναι αρκετά γνωστά, αλλά εμφανίζεται συχνά σε οικογένειες και μπορεί να εμφανιστεί κατά τη γέννηση.

Δείτε επίσης 15 μοναδικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που σχεδόν κανένας δεν έχει

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το Καλάθι του Νοικοκυριού: Από σήμερα σε Ισχύ - Αυτά είναι τα προϊόντα που επέλεξαν ΑΒ, Σκλαβενίτης, MyMarket, Lidl και άλλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ

Το Καλάθι του Νοικοκυριού: Από σήμερα σε Ισχύ – Αυτά είναι τα προϊόντα που επέλεξαν ΑΒ, Σκλαβενίτης, MyMarket, Lidl και άλλες αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ

Βότκα: Μην την Πιείτε Αλλά Καθαρίστε

Βότκα: Ίσως από τις πιο θαυματουργές λύσεις στο καθάρισμα του σπιτιού. Γρασίδι, μελάνι και φαγητό εξαφανίζονται