in , , ,

15 μοναδικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που σχεδόν κανένας δεν έχει

Κάθε άτομο είναι μοναδικό – μερικές φορές περισσότερο από όσο νομίζουμε. Παρόλο που όλοι έχουμε τον ίδιο αριθμό άκρων και παρόμοια χαρακτηριστικά, μερικές μικρές λεπτομέρειες καθιστούν τον καθένα μοναδικό του είδους.

Παρακάτω θα δείτε 15 ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που σπάνια παρατηρούμε. Μήπως έχετε εσείς κάποιο από αυτά;

15. Φρονιμίτες

reddit

Το 20% των ανθρώπων δεν έχουν φρονιμίτες, κάτι το οποίο θεωρείται φυσιολογικό. Η εμφάνιση τους ποικίλλει μεταξύ των διαφόρων πληθυσμών. Για παράδειγμα, σχεδόν το 100% των αυτόχθονων Μεξικανών δεν έχουν φρονιμίτες, ενώ ουσιαστικά όλοι οι αβορίγινες της Τασμανίας έχουν. Η διαφορά σχετίζεται με το γονίδιο PAX9 (και ίσως και άλλα γονίδια).

14. Μπλε μάτια

Λέγεται, ότι το μπλε χρώμα των ματιών οφείλεται σε μια μετάλλαξη στο γονίδιο HERC2, που οδηγεί σε μειωμένη παραγωγή μελανίνης στην ίριδα. Μόνο το 8% των ανθρώπων έχουν μπλε μάτια.

13. Δάχτυλος του Μόρτον

brightside

Το 10% των ανθρώπων έχει το δάχτυλο του Μόρτον: μια κατασκευή ποδιών όπου το πρώτο δάκτυλο είναι μικρότερο από το δεύτερο. Είναι ενδιαφέρον ότι το Άγαλμα της Ελευθερίας έχει πόδια αυτού του είδους.

 12. Περιστροφικά μαλλιά

ru.depositphotos

Το 8,4% των ανθρώπων έχουν περιστροφικά μαλλιά στο κεφάλι τους. Εάν ανήκετε στο 10% του πληθυσμού που είναι αριστερόχειρες, οι πιθανότητές σας να μην ανήκετε στην πλειοψηφία με τα συνηθισμένα μαλλιά είναι 45%.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

11. Φτάρνισμα

Το 25% όλων των ανθρώπων έχει μια ασυνήθιστη αντίδραση στο φως του ήλιου: φταρνίζεται. Αυτό το φαινόμενο έχει το δικό του όνομα: φωτικό φτάρνισμα.

10. Ευθεία γραμμή παλάμης

reddit

Αυτή η μοναδική δομή του εσωτερικού της παλάμης βρίσκεται μόνο στο 1,5% του πληθυσμού (πιο συχνά στους άνδρες) και είναι κληρονομικό χαρακτηριστικό.

9. Ανοιχτόχρωμα μαλλιά

Οι φυσικοί ξανθοί είναι σπάνιοι μεταξύ των ενηλίκων, καθώς τα ανοιχτόχρωμα μαλλιά σκουραίνουν μεγαλώνοντας. Το ποσοστό των ενηλίκων πληθυσμών που έχουν ανοιχτόχρωμα μαλλιά, κυμαίνεται από 2% έως 16%.

8. Δακτυλικά αποτυπώματα

wikimedia
Μόνο το 5% του πληθυσμού έχει δακτυλικά αποτυπώματα σε σχήμα τόξου (άλλοι έχουν δακτυλικά αποτυπώματα σε σχήμα θηλειάς ή στρογγυλα – 65% και 30% αντίστοιχα).

7. Κόκκινα μαλλιά

Οι κοκκινομάλλιδες είναι ακόμη πιο σπάνιο φαινόμενο και αποτελούν το 1-2% του πληθυσμού του πλανήτη. Αυτό το χρώμα μαλλιών προκαλείται από μια γενετική μετάλλαξη.

6. Σγουρά μαλλιά

Μόνο το 11% των ανθρώπων έχουν φυσικά σγουρά μαλλιά.

5. Αφαλός προς τα έξω

flickr
Ένας ανεστραμμένος αφαλός βρίσκεται μόνο στο 10% των ενηλίκων. Σε αντίθεση με την κοινή γνώμη, το σχήμα του αφαλού δεν εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο ο ομφάλιος λώρος κόβεται κατά τη γέννηση. Το μόνο που έχει σημασία είναι πως η ουλή θεραπεύεται μετά.

4. Χ στις παλάμες

brightside

Οι γραμμές που σχηματίζουν το γράμμα Χ και στα δύο χέρια είναι ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο που θεωρείται από μερικούς ως ένδειξη ισχυρού χαρακτήρα. Το μόνο που είναι γνωστό με βεβαιότητα είναι ότι μόνο το 3% των ανθρώπων το έχει.

3. Κούμπωμα χεριών

brightside

Κλείστε τα δάχτυλά σας και παρατηρήστε τη θέση των αντίχειρων: το 50% κρατά τον δεξιό αντίχειρα πάνω από το αριστερό, το 49% το κάνει αντίστροφα και μόνο το 1% τοποθετεί τους αντίχειρες τον ένα δίπλα στον άλλο.

2. Φτύσιμο σάλιου κάτω από την γλώσσα

Με αυτό, εννοούμε όταν πετάγεται σάλιο από τον υπογνάθινο αδένα. Μπορεί να εμφανιστεί αυθόρμητα, ενώ μιλάτε, τρώτε ή χασμουριέστε. Εκτιμάται ότι το 35% των ανθρώπων μπορεί να το κάνει αυθόρμητα, αλλά λιγότεροι από 1% μπορούν να το κάνουν κατ’ εντολή.

1. Καρδιά στα δεξιά

1 άτομο στα 12.019 έχει την καρδιά του στη δεξιά πλευρά του στήθους. Αυτή η εκ γενετής ανωμαλία, ονομάζεται δεξτροκαρδία και συνήθως δεν συνεπάγεται αρνητικές συνέπειες.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

7 Εκπληκτικές Ιδέες για να διακοσμήσεις τον κήπο σου με μικρά & μεγάλα βότσαλα!

Μελιτζάνες φούρνου με Κιμά και πουρέ πατάτας – Μια Συνταγή από τη Γωγώ Σαμίου