in ,

9 Πράγματα για το Σώμα σας που Δεν Περιμένατε Ποτέ να Ανακαλύψετε

ανθρώπινο σώμα,περίεργα,χρήσιμα,
9 Πράγματα για το Σώμα σας που Δεν Περιμένατε Ποτέ να Ανακαλύψετε

Αν νομίζετε ότι γνωρίζετε τον εαυτό σας 100%, περιμένετε. Υπάρχουν μερικά πράγματα για το σώμα σας που δεν γνωρίζατε και μπορεί να σας εκπλήξουν. Ακμή: Σε ποιο σημείο του σώματος σας έχετε – Τι Φανερώνει η Ακμή σε 8 Μέρη του Σώματος για τον Τρόπο Ζωής σας

Οι μικρές τρύπες κοντά στις άκρες των βλεφάρων έχουν σημαντική λειτουργία.

© Depositphotos.com

Υπάρχουν μικρά ανοίγματα στο εσωτερικό των άκρων των βλεφάρων που ονομάζονται puncta. Αυτά τα ανοίγματα βοηθούν στο να φύγουν τα δάκρυα από το μάτι. Όταν βλεφαρίζετε, δακρυϊκό υγρό αντλείται από το μάτι μέσω του δακρυϊκού σημείου.

Όταν τα δακρυϊκά σημεία είναι μπλοκαρισμένα για κάποιο λόγο, τα δάκρυα θα ξεχειλίσουν.

Τα θηλώματα στη γλώσσα προειδοποιούν για κίνδυνους.

© Depositphotos.com

Τα θηλώματα είναι κουκκίδες σε σχήμα μανιταριού που είναι διάσπαρτα στη γλώσσα. Έχετε μεταξύ 200 και 400 σε όλη τη ραχιαία ή την κορυφή της γλώσσας. Καθένα περιέχει 3 έως 5 γευστικούς κάλυκες και δεν είναι μόνο για να ανιχνεύσει τη γεύση, αλλά και τη θερμοκρασία και την αφή.

Χάρη στα θηλώματα, μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό και να αποφύγετε τον πόνο και το δηλητήριο. Στέλνουν πληροφορίες στον εγκέφαλό σας, ώστε το σώμα σας να ειδοποιείται για να αποφύγει κινδύνους όπως ο καπνός, για παράδειγμα.

Μια μόνο τούφα μπορεί ενδεχομένως να σηκώσει βάρος έως και 100 γραμμάρια.

© Depositphotos.com

Μια μόνο τούφα μπορεί ενδεχομένως να φέρει βάρος έως και 100 γραμμάρια ενώ όλα τα μαλλιά από 5,600 έως 8,400 κιλά χωρίς να ξεκολλήσουν ή να σπάσουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τα ρουθούνια αλλάζουν κατά την αναπνοή.

© Depositphotos.com

Συνήθως, δεν το παρατηρούμε, αλλά ενώ αναπνέουμε, το ένα ρουθούνι βουλώνει και φέρνει λιγότερη ροή αέρα. Οι μελέτες λένε ότι κατά μέσο όρο, τα ρουθούνια αλλάζουν περίπου κάθε 2 ώρες. Επίσης, οι δεξιόχειρες τείνουν να αναπνέουν περισσότερο με τα αριστερά ρουθούνια.

Δείτε ακόμη Το σώμα κάνει Σινιάλο: 6 Προειδοποιητικά Σημάδια Έλλειψης Βιταμίνης D – Συμπτώματα και Αντιμετώπιση

Το συκώτι μπορεί να αναγεννηθεί.

© Depositphotos.com

Το συκώτι έχει ένα μοναδικό χαρακτηριστικό σε σύγκριση με άλλα όργανα. Μπορεί να αναγεννηθεί μετά από βλάβη στο κανονικό του μέγεθος ακόμα και μετά την αφαίρεση του 90%.

Έχετε περισσότερες από 5 αισθήσεις.

© Depositphotos.com

Θεωρούμε μόνο 5 ανθρώπινες αισθήσεις: όραση, ακοή, γεύση, αφή και όσφρηση. Ωστόσο, το σώμα είναι ικανό να αισθάνεται πολύ περισσότερα.

Ισορροπία – αίσθηση ισορροπίας
Ιδιοδεκτικότητα — η αίσθηση της δύναμης και της θέσης του σώματος
Κιναισθησία — αίσθηση κίνησης
Θερμοαντίληψη — αίσθηση θερμοκρασίας
Nociception — η ικανότητα να αισθάνεστε πόνο
Χρονοαντίληψη — αίσθηση του χρόνου

Ο εγκέφαλος μεγαλώνει σε όλη σας τη ζωή.

© Depositphotos.com

Κατά τη γέννηση, ο μέσος εγκέφαλος του μωρού είναι περίπου το ένα τέταρτο του μεγέθους του κανονικού εγκεφάλου του ενήλικα. Στη συνέχεια διπλασιάζεται τον πρώτο χρόνο και συνεχίζει να αυξάνεται στο 80% περίπου του μεγέθους του ενήλικα μέχρι την ηλικία των 3 ετών και φτάνει στο 90% στην ηλικία των 5 ετών. Στην ηλικία των 25 ετών, ο ανθρώπινος εγκέφαλος έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Τα παιδιά μεγαλώνουν πιο γρήγορα την άνοιξη.

© Depositphotos.com

Είναι γεγονός ότι τα παιδιά μεγαλώνουν λίγο πιο γρήγορα την άνοιξη από ό,τι άλλες εποχές. Μια σημαντική ανάπτυξη συμβαίνει μεταξύ 8 και 13 ετών στα κορίτσια και 10 έως 15 ετών στα αγόρια.

Το DNA ενός ανθρώπου και μιας μπανάνας έχουν 50% ομοιότητα.

brightside

Είμαστε όλοι συγγενείς και μοιραζόμαστε κοινό DNA, ακόμα και με λουλούδια. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι άνθρωποι και φυτά μοιράζονται το 18,7% του γονιδιώματός τους μεταξύ τους. Μοιραζόμαστε επίσης το 60% του ίδιου DNA με τις μύγες και τα κοτόπουλα και το 96% με τους χιμπατζήδες. Μοιάζουμε ακόμη και με τις μπανάνες, σύμφωνα με μελέτες, καθώς έχουμε περίπου 50% έως 60% των ίδιων γονιδίων.

Δείτε επίσης 11 Προειδοποιητικά Σημάδια που Δίνει το Σώμα για την Υγεία σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

διακόσμηση γωνιών κήπου,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου,

26 Ιδέες Διακόσμησης Γωνιών Κήπου

Τα 8 Καλύτερα Φυτά για την Αϋπνία και την Υπνική Άπνοια Σύμφωνα με Μελέτες

Τα 8 Καλύτερα Φυτά για την Αϋπνία και την Υπνική Άπνοια Σύμφωνα με Μελέτες