in , , , ,

11 Προειδοποιητικά Σημάδια που Δίνει το Σώμα για την Υγεία σας

11 Προειδοποιητικά Σημάδια που Δίνει το Σώμα για την Υγεία σας
11 Προειδοποιητικά Σημάδια που Δίνει το Σώμα για την Υγεία σας

Αν και μπορεί να μην προκαλούν όλα ανησυχία, ορισμένα σημάδια που σας δίνει το σώμα σας είναι προειδοποιήσεις για μεγαλύτερα προβλήματα που συχνά αγνοούνται. Επομένως, είναι πολύ καλή ιδέα να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν γιατρό όταν παρατηρήσετε αυτά τα συμπτώματα. 8 Προειδοποιητικά Σημάδια ότι η Καρδιά σας Δεν Λειτουργεί Σωστά

Προειδοποιητικά Σημάδια που Δίνει το Σώμα: Πιτυρίδα και τριχόπτωση

© Parkin Srihawong / Shutterstock.com, © Alon Za / Shutterstock.com

Το να έχετε ένα ξεφλουδισμένο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να είναι ένα κοινό πρόβλημα και σε συνδυασμό με την τριχόπτωση, αυτό μπορεί να είναι σημάδι έλλειψης σημαντικών βιταμινών και θρεπτικών συστατικών. Τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου, βιταμινών Β2, Β3, Β6 και Β7, καθώς και σιδήρου, μπορεί να είναι η αιτία αυτού του καθημερινού προβλήματος.

Προειδοποιητικά Σημάδια που Δίνει το Σώμα: Ζαρωμένα χέρια και δάχτυλα

© Depositphotos.com

Η ανάπτυξη ρυτίδων στο σώμα είναι ένα φυσιολογικό, υγιές σημάδι γήρανσης και συνήθως ζαρώνει όταν μένουμε στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά όταν τα χέρια αρχίζουν να φαίνονται πιο ζαρωμένα και να χάνουν την ελαστικότητά τους πιο γρήγορα από άλλα μέρη του σώματος, μπορεί να είναι το σώμα σας που σας στέλνει μια προειδοποίηση. Οι ζάρες στα δάχτυλά σας χωρίς καμία έκθεση στο νερό μπορεί να σημαίνουν αφυδάτωση, κακή κυκλοφορία του αίματος ή πρόβλημα με τον θυρεοειδή σας.

Λευκά μπαλώματα στη γλώσσα

© Depositphotos.com

Μια υγιής γλώσσα έχει συνήθως ένα ροζ χρώμα. Εάν παρατηρήσετε ότι εμφανίζονται λευκά μπαλώματα στη γλώσσα σας, μπορεί να είναι σημάδι μυκητώδης στοματίτιδας, η οποία είναι πολύ συχνή σε άτομα με διαβήτη. Θα μπορούσαν επίσης να είναι σημάδι ανεπαρκούς στοματικής φροντίδας, επομένως η καλύτερη στοματική υγιεινή θα μπορούσε να βοηθήσει στο πρόβλημα.

Δερματικά εξανθήματα

© kitzcorner / Shutterstock.com, © Kmpzzz / Shutterstock.com

Συνήθως, η ερυθρότητα και η φαγούρα του δέρματος είναι σημάδι εκζέματος, αλλά μερικές φορές εξανθήματα, μαζί με πυρετό, μπορεί επίσης να προκληθούν από μολύνσεις ή άγγιγμα ορισμένων φυτών. Ακόμα κι αν δεν φαίνονται πολύ σοβαρά, τα σημεία μπορεί να μολυνθούν, επομένως συνιστάται να τα ελέγξει ένας γιατρός.

Πρησμένοι αστράγαλοι

© Depositphotos.com

Οι πρησμένοι αστράγαλοι είναι ένα κοινό σημάδι εγκυμοσύνης, αλλά αν δεν περιμένετε παιδί, μπορεί να σημαίνουν κακή κυκλοφορία του αίματος, καρδιακά προβλήματα ή υπολειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. Μια λιγότερο σοβαρή αιτία αυτού του συμπτώματος είναι η κατανάλωση υπερβολικού αλατιού, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση νερού.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 5 Προειδοποιητικά Σημάδια για Πέτρες στα Νεφρά

Ξηρά μάτια

© Depositphotos.com

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αίσθημα καύσου, φλεγμονή και βλάβη στα μάτια. Η ξηρότητα μπορεί να προκαλείται από τη γήρανση ή ορισμένα φάρμακα, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι του συνδρόμου Sjogren. Το Sjogren συνοδεύεται συχνά από ξηροστομία και είναι μια διαταραχή του ανοσοποιητικού συστήματος.

Φούσκωμα

© Troyan / Shutterstock.com

Κάποιο μικρό φούσκωμα μετά από ένα γεύμα συνήθως δεν προκαλεί ανησυχία, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι τροφικής ευαισθησίας. Η κατανάλωση τροφών στα οποία είστε αλλεργικοί (ακόμα κι αν δεν το γνωρίζετε) προκαλεί την απελευθέρωση πολλών αερίων στο στομάχι σας. Οι πιο κοινές τροφές που το προκαλούν είναι το σιτάρι και η γλουτένη.

Ανεξήγητοι μώλωπες

© Depositphotos.com

Εάν βρίσκετε πάντα μώλωπες σε τυχαία σημεία και δεν θυμάστε να χτυπήσατε, ίσως είναι καλή ιδέα να απευθυνθείτε στον γιατρό σας. Ο τυχαίος μώλωπας θα μπορούσε να σημαίνει μια απλή ανεπάρκεια βιταμινών, αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι για κάτι πιο σοβαρό, όπως μια ασθένεια πήξης του αίματος.

Συνεχής δίψα

© Grossinger / Shutterstock.com

Το να διατηρείτε το σώμα σας ενυδατωμένο και να πίνετε άφθονο νερό είναι πάντα σημαντικό, αλλά το να νιώθετε πάντα δίψα είναι ένα τυπικό σύμπτωμα του προδιαβήτη. Άλλα κοινά συμπτώματα είναι η κόπωση και η συχνοουρία, που είναι συνέπεια της συνεχούς δίψας.

Τυχαίες μυϊκές συσπάσεις

© vitahima / Shutterstock.com, © onstockphoto / Shutterstock.com

Η μυϊκή σύσπαση μπορεί να έχει πολλές αιτίες, όπως η σωματική δραστηριότητα, το άγχος, η αφυδάτωση και η έλλειψη ύπνου. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να σημαίνει νευρολογική διαταραχή ή νεφρική νόσο.

Ροχαλητό

© Depositphotos.com

Ενώ είναι ενοχλητικό για τον σύντροφό σας, το ροχαλητό είναι συχνά ακίνδυνο για το σώμα σας. Λιγότερο συχνά, μπορεί να είναι σημάδι OSA (αποφρακτική υπνική άπνοια). Το να έχετε OSA χρειάζεται ιατρική φροντίδα και ο γιατρός σας μπορεί να σας συνταγογραφήσει μια ιατρική συσκευή που σας βοηθά να κοιμάστε και να αναπνέετε καλύτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε επίσης 8 Προειδοποιητικά Σημάδια Υγείας που Δεν Πρέπει να Αγνοήσετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αυτοί οι 12 Έξυπνοι και Γρήγοροι τρόποι να καλλιεργήσεις φυτά και λαχανικά θα σου μείνουν Αξέχαστοι

Αυτοί οι 12 Έξυπνοι και Γρήγοροι τρόποι να καλλιεργήσεις φυτά και λαχανικά θα σου μείνουν Αξέχαστοι

Η δύναμη του μακιγιάζ: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου πήγε σε επαγγελματία αισθητικό και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό

Η δύναμη του μακιγιάζ: Η Ιωάννα Παλιοσπύρου πήγε σε επαγγελματία αισθητικό και το αποτέλεσμα είναι θεαματικό