in , , , , ,

Αυτοί οι 12 Έξυπνοι και Γρήγοροι τρόποι να καλλιεργήσεις φυτά και λαχανικά θα σου μείνουν Αξέχαστοι

Αυτοί οι 12 Έξυπνοι και Γρήγοροι τρόποι να καλλιεργήσεις φυτά και λαχανικά θα σου μείνουν Αξέχαστοι
Αυτοί οι 12 Έξυπνοι και Γρήγοροι τρόποι να καλλιεργήσεις φυτά και λαχανικά θα σου μείνουν Αξέχαστοι

Εάν είστε ένας από εκείνους τους κηπουρούς που θέλουν να δοκιμάσουν νέα πράγματα, τότε αυτά τα έξυπνα και γρήγορα κόλπα κηπουρικής είναι μόνο για εσάς! 8 Περίεργα Κόλπα Κηπουρικής

Μπανανόφλουδα και κάκτοι

youtube

Η μπανανόφλουδα λειτουργεί ως εξαιρετικό λίπασμα, αλλά έχει μια ακόμη εξαιρετική χρήση στην κηπουρική — μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε αγκαθωτούς κάκτους. Θα σώσει τα δάχτυλά σας και λειτουργεί καλύτερα από τα γάντια.

Μπόλιασμα με λαστιχάκια

pinterest

Αυτή η μέθοδος είναι αρκετά αποτελεσματική για το μπόλιασμα του κάκτου της σελήνης (Gymnocalycium mihanovichii). Κόψτε την κορυφή του κάκτου με ένα καθαρό, κοφτερό μαχαίρι. Τώρα κόψτε τον κάκτο που θέλετε να μπολιάσετε και συνδέστε τον στην κορυφή του πρώτου κάκτου.

Ευθυγραμμίστε και τους δύο τέλεια και με τη βοήθεια ενός λάστιχου και ενώστε τους με ασφάλεια. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα μακρύ λαστιχάκι για να στερεώσετε τη μπολιασμενη κορυφή για να εξασφαλίσετε ότι θα παραμείνει στη θέση της. Θα μεγαλώσει και θα γίνει ένα σε λίγες εβδομάδες.

Βλάστηση καλαμποκιών στο νερό

pinterest

Γεμίστε ένα δίσκο με νερό και βάλτε καλαμπόκια μέσα σε αυτόν. Σε λίγες μέρες, θα δείτε πράσινα φύλλα να φυτρώνουν από τη μέση των καλαμποκιών.

Βγάλτε ολόκληρο το καλαμπόκι από το νερό και φυτέψτε το σε γλαστρα, σκεπάζοντάς το εξ ολοκλήρου με χώμα εκτός από τα πράσινα φύλλα από πάνω.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σποριόφυτα μπανάνας

youtube

Κόβουμε ολόκληρη την μπανάνα στη μέση, αφαιρέστε τους σπόρους της με τη βοήθεια ενός κουταλιού. Τοποθετήστε τους σε μια χαρτοπετσέτα και στο χώμα. Ψεκάστε ελαφριά με νερό και καλύψτε τους με ένα λεπτό στρώμα χώματος.

Σύντομα θα φυτρώσουν τα σποριόφυτα. Βγάλτε τα χωρίς να καταστρέφουν οι εύθραυστες ρίζες και φυτέψτε τα σε μεμονωμένες γλάστρες.

Ανακατέψτε βρύα με γάλα / βουτυρόγαλα

balconygardenweb

Βάλτε λίγο βρύα με χώμα στο μπλέντερ, προσθέστε ένα φλιτζάνι γάλα ή βουτυρόγαλα, ανακατέψτε να γίνει μια πηχτή πάστα και απλώστε τα σε ένα ξύλινο πλαίσιο με μια σπάτουλα. Σε λίγες μέρες η κορνίζα θα γεμίσει βρύα! Κρεμάστε τα βρύα με κορνίζα στον τοίχο και ψεκάστε ελαφριά με νερό.

Καλλιεργήστε βατόμουρα

balconygardenweb

Αγαπάτε τα βατόμουρα σε φρουτοσαλάτες; Καλλιεργήστε τα κόβοντας τα φρούτα, αφαιρέστε τους σπόρους και σκορπίστε τα πάνω σε φυτόχωμα.

Δείτε ακόμη Γιατί να Χρησιμοποιήσετε Βρεφικές Πάνες στην Κηπουρική

Κολοκύθα από κολοκύθα

balconygardenweb

Κόψτε μια κολοκύθα, ρίξτε φυτόχωμα στους σπόρους, ψεκάστε με νερό και σε χρόνο μηδέν θα έχετε φυτά κολοκύθας να μεγαλώνουν από την ίδια την κολοκύθα!

Καλλιεργήστε αλόη βέρα από το φύλλο της

pinterest

Πάρτε ένα φύλλο αλόης βέρα, κόψτε το σε κομμάτια 2,5 εκατοστών και βάλτε τα στο χώμα κάθετα. Οι ρίζες θα αναπτυχθούν ξανά σε λίγες μέρες.

Φυτό πιπεριά από πιπεριά

pinterest

Κόψτε την πιπεριά στη μέση, σκορπίστε τους σπόρους μέσα στο λαχανικό με το δάχτυλο και τοποθετήστε το σε μια γλάστρα γεμάτη με χώμα. Ποτίστε καλά, τοποθετήστε την όπου έχει έντονο, έμμεσο φως και σύντομα θα έχετε πολλά φυτά σε χρόνο μηδέν!

Πολλαπλασιασμός παχύφυτων από φύλλα σε μπουκάλι

pinterest

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα πλαστικό μπουκάλι αναψυκτικού και επουλωμένα φύλλα παχύφυτου! Ανοίξτε όσες τρύπες θέλετε στο μπουκάλι και στερεώστε τα φύλλα στις τρύπες, φροντίζοντας να εφαρμόζουν σταθερά στη θέση τους.

Τοποθετήστε το μπουκάλι όπου έχει έντονο, έμμεσο φως. Ψεκάστε με νερό τα φύλλα κάθε 3-4 ημέρες και θα ριζώσουν σε λίγες εβδομάδες! Στη συνέχεια, μπορείτε να τα μεταφέρετε σε γλάστρες.

Πολλαπλασιασμός τριαντάφυλλων σε πατάτα

growsonyou

Θέλετε να καλλιεργήσετε γρήγορα τριαντάφυλλα; Πάρτε ένα κομμένο κοτσάνι τριαντάφυλλου μήκους 15-20 εκατοστών, βυθίστε το άκρο στο μέλι και στερεώστε το σταθερά σε μια πατάτα αφού κάνετε μια τρύπα σε αυτήν. Θάψτε την πατάτα με το κοτσάνι στο χώμα. Θα πάρει επιπλέον θρέψη από την πατάτα και θα ριζώσει σύντομα.

Σπόροι σε χωνάκια παγωτού

balconygardenweb

Σπείρετε σπόρους που είναι δύσκολο να μεταφυτευτούν σε χωνάκια παγωτού. Μόλις τα φυτά ωριμάσουν αρκετά, φυτέψτε απευθείας τα χωνάκια σε γλάστρες ή τον κήπο καθώς είναι κομποστοποιήσιμα.

Δείτε επίσης Μην Πετάς τις φλούδες Μπανάνας: Γίνονται φανταστικό Σπιτικό Λίπασμα σε Σκόνη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 51

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα ομορφιάς διασημοτήτων,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,lifestyle

10 Κόλπα Ομορφιάς για να Φαίνονται οι Διασημότητες Υπέροχες στο Κόκκινο Χαλί

11 Προειδοποιητικά Σημάδια που Δίνει το Σώμα για την Υγεία σας

11 Προειδοποιητικά Σημάδια που Δίνει το Σώμα για την Υγεία σας