in , , , , ,

8 Πράγματα που Μπορεί να Κρύβει το Σώμα σας από Εσάς

ανθρώπινο σώμα,περίεργα,υγεία,συμβουλές υγείας
ανθρώπινο σώμα,περίεργα,υγεία,συμβουλές υγείας

Η επιστήμη μας έχει διδάξει ότι υπάρχουν πολλές πτυχές του σώματός μας που ακόμα δεν καταλαβαίνουμε πλήρως. Το ανθρώπινο σώμα είναι μια πολύπλοκη μηχανή και μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατανοήσει κανείς όλα τα μυστικά του. Ενώ η επιστημονική κοινότητα εξακολουθεί να μελετά αυτό το θέμα, υπάρχουν μερικά συναρπαστικά πράγματα που το σώμα σας κρατά μυστικά. 10 Ιδιοφυή Κόλπα για το Σώμα και το Μυαλό

Το δέρμα σας φαίνεται διαφορετικό κάτω από black light.

© Ducknana/reddit

Η έκθεση του δέρματος στο black light, γνωστό και ως μαύρο φως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση βακτηριακών και μυκητιασικών δερματικών λοιμώξεων καθώς και ανωμαλιών στη μελάγχρωση του δέρματος. Κάτω από μια λάμπα black light, το υγιές δέρμα γυαλίζει χωρίς να λάμπει. Μπορεί να εμφανίζει λευκές κηλίδες όταν το δέρμα είναι παχύ, κίτρινες κηλίδες όπου το δέρμα είναι λιπαρό και μωβ κηλίδες όταν το δέρμα είναι ξηρό.

Ο εγκέφαλος παγώνει όταν ανιχνεύσει μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας.

© shutterstock.com

Κάθε φορά που εμφανίζεται πτώση της θερμοκρασίας στον ουρανίσκο, ο εγκέφαλος αναλαμβάνει δράση για να αποτρέψει την ψύξη μέχρι θανάτου. Με άλλα λόγια, ο εγκέφαλος θα αυξήσει την αρτηριακή πίεση σε μια προσπάθεια να πει στο άτομο να επιβραδύνει μια βαθμίδα. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται πονοκέφαλος παγωτού. Και είναι κάτι που πρέπει όλοι να προσέχουμε τις μέρες του καλοκαιριού.

Το άγχος μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει το σχήμα της καρδιάς.

© shutterstock.com

Αυτό μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά το άγχος μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει το σχήμα της καρδιάς. Το σύνδρομο Takotsubo είναι μια κατάσταση που αναγκάζει την αριστερή κοιλία να αλλάξει σχήμα και δεν αντλεί αίμα σωστά. Κατά τη διάρκεια βραχυπρόθεσμου στρες, 2 μόρια που είναι γνωστό ότι απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του στρες και της κατάθλιψης μπορούν να επηρεάσουν τη δραστηριότητα των καρδιακών μυϊκών κυττάρων, οδηγώντας σε προσωρινή δυσλειτουργία. Ευτυχώς, η διαχείριση του άγχους και η εξάσκηση τεχνικών αναπνοής και διαλογισμού θεραπεύουν αυτήν την κατάσταση χωρίς την ανάγκη φαρμακευτικής αγωγής.

Ο χορός αυξάνει τη δύναμη του εγκεφάλου και τη φαιά ουσία.

© shutterstock.com

Η φαιά ουσία είναι ο ιστός που συνδέει τους νευρώνες μεταξύ τους, καθιστώντας δυνατή την επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων περιοχών της φαιάς ουσίας και μεταξύ της φαιάς ουσίας και του υπόλοιπου σώματος. Καθώς γερνάμε, η φαιά ουσία εκφυλίζεται, με αποτέλεσμα συμπτώματα όπως απώλεια μνήμης και δυσκολία επίλυσης προβλημάτων.

Η έρευνα όμως έχει δείξει ότι ο χορός αυξάνει τη φαιά ουσία στον εγκέφαλο, η οποία αυξάνει τη γνωστική λειτουργία και διατηρεί τον εγκέφαλο σε φόρμα. Και φυσικά, είναι δύσκολο να είστε δυστυχισμένοι όταν χορεύτε.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι Συμβαίνει στο Σώμα μας Οταν Φωνάζουμε και πώς να το Ελέγξουμε

Τα βακτήρια στο έντερο σας μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεσή σας.

© shutterstock.com

Το ανθρώπινο μικροβίωμα, γνωστό και ως περιβάλλον του εντέρου, είναι ένα οικοσύστημα που αποτελείται από διάφορα βακτήρια που έχουν συνεξελιχθεί με τον άνθρωπο προς όφελος τόσο του ξενιστή όσο και των βακτηρίων. Eίναι γνωστό ότι επηρεάζει την ανθρώπινη ψυχολογία, καθώς περιέχει έναν μεγάλο αριθμό χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται από τους νευρώνες μας για να επικοινωνούν και να ρυθμίζουν τη διάθεση, όπως η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη. Ιδίως, το 95% της σεροτονίνης του σώματος παράγεται στο έντερο.

Ο εγκέφαλός μας είναι μικρότερος από τους προγόνους μας.

© shutterstock.com

Ο εγκέφαλος τώρα είναι μικρότερος από ό,τι ήταν πριν από 3.000 χρόνια. Πριν υποθέσετε ότι πρόκειται για άσχημα νέα, θυμηθείτε ότι υπάρχει συσχέτιση μεταξύ του μεγέθους του σώματος και του εγκεφάλου. Έτσι, καθώς το σώμα μεγάλωνε, το ίδιο έκανε και ο εγκέφαλος. Λόγω των ανεπτυγμένων γνωστικών και κινητικών ικανοτήτων, οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πλέον μεγαλύτερα σώματα.

Ο εγκέφαλός σας παραμορφώνει τις αναμνήσεις σας.

© shutterstock.com

Όλοι έχουμε έναν φίλο που λέει την ίδια ιστορία κάθε φορά με διαφορετικές λεπτομέρειες. Ο λόγος για τον οποίο το κάνει αυτό είναι ότι η μνήμη του παίζει κόλπα. Συχνά θεωρούμε τον εγκέφαλό μας ως μια μηχανή που αποθηκεύει και τακτοποιεί τις αναμνήσεις μας για εμάς.

Ενώ στην πραγματικότητα, πολλές μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι αναμνήσεις, ακόμη και οι πιο αγαπημένες μας, είναι εύπλαστες και εσφαλμένες. Οι ψευδείς αναμνήσεις μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε, ανεξάρτητα από το αν η μνήμη είναι ασήμαντη ή άλλαξε τη ζωή του.

Τα αυτιά και η μύτη κρέμονται με την πάροδο του χρόνου.

© shutterstock.com

Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας συρρικνώνεται, αλλά η μύτη και τα αυτιά μας μεγαλώνουν συνεχώς. Αυτό συμβαίνει επειδή το δέρμα αρχίζει να χάνει την ελαστικότητά του και δεν μπορεί να διατηρήσει την υποστήριξη. Η μύτη και τα αυτιά δεν αποτελούν εξαίρεση. Αυτά τα όργανα αλλάζουν σε μέγεθος καθώς γερνάμε, αλλά όχι επειδή μεγαλώνουμε – είναι λόγω της βαρύτητας.

Δείτε επίσης 9 Περίεργα Πράγματα που Κάνει το Ταξίδι με Αεροπλάνο στο Σώμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τοίχοι έμφασης με υφή,ιδέες για τοίχους έμφασης με υφή,διακόσμηση τοίχου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

45 Ιδέες για Τοίχους Έμφασης με Υφή

μικρές τραπεζαρίες,λειτουργικές τραπεζαρίες,ιδέες για τραπεζαρίες,διακόσμηση τραπεζαρίας,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης

50 Ιδέες για Μικρές και Λειτουργικές Τραπεζαρίες