in , , , ,

Τι Συμβαίνει στο Σώμα μας Οταν Φωνάζουμε και πώς να το Ελέγξουμε

φωνές και σώμα,συνέπειες θυμού,συμβουλές υγείας,υγεία
φωνές και σώμα,συνέπειες θυμού,συμβουλές υγείας,υγεία

Μια έρευνα που έγινε το 2018 έδειξε ότι το 22% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι αισθάνθηκε θυμό, ενώ το 39% ένιωθε εξαιρετικά ανήσυχο.

Και ενώ ο θυμός είναι μια κατάσταση του νου που είναι απαραίτητη για την επιβίωσή μας, συχνά ξεφεύγει από τον έλεγχο όταν αυξάνονται τα επίπεδα άγχους μας. Ο θυμός έχει πολλά σωματικά συμπτώματα που σπάνια συνειδητοποιούμε μέχρι να έχουν προχωρήσει αρκετά. Τι θα Συμβεί αν Σταματήσετε να Πίνετε Καφέ για έναν Μήνα

Ο καρδιακός ρυθμός και η αρτηριακή πίεση αυξάνονται.

brightside

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι κάθε φορά που υψώνετε τη φωνή σας και έχετε έντονη διαφωνία, ο καρδιακός σας ρυθμός αυξάνεται. Αυτό σημαίνει ότι η αρτηριακή σας πίεση ανεβαίνει επίσης και γι’ αυτό φαίνεστε ταραγμένοι, με κόκκινα μάγουλα και φλέβες να ξεπροβάλλουν από το δέρμα σας. Επίσης, αναπνέετε πιο βαριά και πιο γρήγορα, κάτι που μεταφέρει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά στα κύρια όργανά σας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα χέρια και τα πόδια σας είναι πιο κρύα από το συνηθισμένο.

Το ανοσοποιητικό σύστημα επιβαρύνεται.

© Depositphotos.com

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι ακόμη και η ανάμνηση μιας έντονης διαφωνίας που είχατε στο παρελθόν θα μειώσει την άμυνα του ανοσοποιητικού σας για 6 ώρες. Και αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τους ανθρώπους που είναι συνήθως ήρεμοι και ο θυμός είναι σπάνιος για αυτούς. Οι άνθρωποι που θυμώνουν πολύ εύκολα μπορεί να παρατηρήσουν ότι αρρωσταίνουν πιο συχνά, με το ανοσοποιητικό τους σύστημα να είναι πιο αδύναμο. Αυτό, συνοδευόμενο από το αυξημένο άγχος τους, θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία τους χωρίς καν να το καταλάβουν μέχρι να είναι πολύ αργά.

Ο θυμός δημιουργεί ποικίλα προβλήματα υγείας.

brightside

Όταν θυμώνουμε, οι χημικές ουσίες του στρες πλημμυρίζουν τον εγκέφαλο και το σώμα μας και συνεχίζουν να κάνουν αλλαγές στο μεταβολισμό μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα άτομα με προβλήματα θυμού χωρίς θεραπεία μπορεί να υποφέρουν από πονοκεφάλους, άγχος, αϋπνία και ακόμη και προβλήματα πέψης. Οι δερματικές παθήσεις, όπως το έκζεμα, μπορεί επίσης να εμφανιστούν σε περιόδους ακραίου θυμού. Ως αποτέλεσμα, αυτά τα άτομα διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να υποστούν εγκεφαλικό ή καρδιακό επεισόδιο.

Οι αναμνήσεις σας μπορεί να επηρεαστούν.

© Pixabay.com

Δεν είναι μόνο το σωματικό τραύμα που επηρεάζει τις αναμνήσεις των ανθρώπων, αλλά και ολοένα και πιο αγχωτικές καταστάσεις. Ένα από αυτά είναι να έχετε μια θυμωμένη λεκτική συζήτηση με κάποιον, όπου και οι δύο ανταλλάσσετε βαριά λόγια. Αφού τελειώσει ο καυγάς, ο ένας ή και οι δύο μπορεί να θυμάστε τα πράγματα διαφορετικά ή να έχετε ξεχάσει τελείως ορισμένα πράγματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γλουτένη

Οι φωνές μπορεί να προκαλέσουν χρόνιο πόνο.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το να φωνάζετε δεν είναι κακό μόνο για όσους το κάνουν, αλλά και για εκείνους που το λαμβάνουν, και η ζημιά μπορεί να ξεκινήσει από πολύ μικρή ηλικία. Οι φωνές στα παιδιά μπορεί να τα βλάψουν με πολλούς τρόπους.

  • Τα προβλήματα συμπεριφοράς τους μπορεί να επιδεινωθούν. Κάποιες έρευνες διαπίστωσαν ότι οι γονείς που φώναζαν πολύ στα 13χρονα παιδιά τους παρατήρησαν ακόμη χειρότερη συμπεριφορά τον επόμενο χρόνο της ζωής τους.
  • Η ανάπτυξη του εγκεφάλου τους αλλάζει. Οι άνθρωποι που τους έχουν φωνάξει πολύ κατά την παιδική τους ηλικία φαίνεται να έχουν διαφορετική δομή του εγκεφάλου στα μέρη που επεξεργάζονται τον ήχο και τη γλώσσα.
  • Μπορούν να υποφέρουν από χρόνιο πόνο. Μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να τους ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής τους περιλαμβάνουν πόνους στην πλάτη και τον αυχένα, πονοκεφάλους, ακόμη και αρθρίτιδα.

Οι φωνές δεν κερδίζουν τα επιχειρήματα.

© Shutterstock.com

Η έρευνα δείχνει ότι φωνάζουμε κατά τη διάρκεια μιας λογομαχίας επειδή έχουμε υπερβολική αυτοπεποίθηση ότι έχουμε δίκιο, αλλά δεν είμαστε σίγουροι ότι θα ακουστούμε. Αλλά οι άνθρωποι σπάνια κερδίζουν διαφωνίες φωνάζοντας, διακόπτοντας και αντιμετωπίζοντας τους ισχυρισμούς του άλλου ως ανάξιους. Πρέπει να ακούν προσεκτικά, να κατανοούν ο ένας τις απόψεις του άλλου και να βασίζονται στις διαφορές τους. Η συλλογιστική και η ψυχραιμία είναι ο μόνος τρόπος για να κάνετε την άποψή σας ορατή και κατανοητή και, τελικά, να πείσετε την άλλη πλευρά.

Πώς να σταματήσετε να φωνάζετε

© Depositphotos.com

Υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορεί να σας βοηθήσουν να ελέγξετε τον θυμό σας και να συμμετάσχετε σε μια υγιή συζήτηση χωρίς ξεσπάσματα:

  • Σκέψου πριν μιλήσεις. Το πιο εύκολο πράγμα είναι να πεις κάτι που πονάει και σημαίνει ότι αργότερα θα μετανιώσεις. Αλλά η ζημιά θα έχει ήδη γίνει και το άλλο άτομο μπορεί να μην συγχωρεί.
  • Εκφράστε την απογοήτευσή σας αφού ηρεμήσετε. Έτσι θα καταφέρετε να εκφράσετε ό,τι σας ενοχλεί με υγιή και εύλογο τρόπο. Οι πιθανότητες να σε σεβαστεί και να σε ακούσει ο άλλος είναι πολύ μεγαλύτερες με αυτόν τον τρόπο.
  • Κάντε μια παύση για να βρείτε πιθανές λύσεις. Εάν αισθάνεστε φορτισμένοι, μην αφήσετε αυτή την ψυχική κατάσταση να σας πνίξει και, αντ’ αυτού χαλαρώστε. Προσπαθήστε να σκέφτεστε λογικά και να βρείτε λύσεις σε όποια προβλήματά σας. Όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν αρκεί να βάλετε το μυαλό σου σε αυτό.
  • Μην κρατάτε κακία. Οι άνθρωποι που συγχωρούν μπορούν να σε απαλλάξουν από όλο τον θυμό και το άγχος που σου πρόσφερε μια κακή στιγμή μαζί τους. Να θυμάστε ότι όλοι λένε και κάνουν πράγματα που δεν εννοούν πάντα και θέλουν συγχώρεση.
  • Προσπαθήστε να δείτε τα πράγματα πιο χιουμοριστικά. Χιούμορ δεν σημαίνει σαρκασμός και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τη διάκριση των 2. Η αντιμετώπιση αγχωτικών καταστάσεων με χιούμορ θα σας βοηθήσει να μειώσετε τον θυμό σας και να προσεγγίσετε πιο αποτελεσματικά τα ζητήματα της ζωής σας.
  • Εξασκηθείτε σε τεχνικές χαλάρωσης. Οι βαθιές αναπνοές, η ακρόαση χαλαρωτικής μουσικής και η επανάληψη κατευναστικών λέξεων μπορούν να μειώσουν τον θυμό σας όταν εμφανίζεται. Μπορείτε να τα κάνετε όσο είστε σε κατάσταση ηρεμίας στο σπίτι ή όταν εμφανίζεται κάτι αγχωτικό.
  • Μη φοβάστε να ζητήσετε βοήθεια. Εάν μπορείτε να δείτε ότι τίποτα δεν βοηθάει και δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας μόνοι σας, μπορείτε να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία. Φυσικά, θα χρειαστεί υπομονή, αλλά ο ειδικός θα σας καθοδηγήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να πετύχετε τον στόχο σας.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Τρώτε Μόνο μια Φορά την Ημέρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

γεωμετρική διακόσμηση καθιστικού,ιδέες γεωμετρικής διακόσμησης καθιστικού,διακόσμηση καθιστικού,ιδέες διακόσμησης καθιστικού

56 Ιδέες Γεωμετρικής Διακόσμησης Καθιστικού

μόδα από το παρελθόν,τάσεις μόδας,μόδα,συμβουλές μόδας,ρούχα,συμβουλές για ρούχα

13 Ρούχα που Αποδεικνύουν ότι η Μόδα Επαναλαμβάνεται