in , ,

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Τρώτε Μόνο μια Φορά την Ημέρα

συνέπειες έλλειψης τροφής,συμβουλές υγείας,υγεία
Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Τρώτε Μόνο μια Φορά την Ημέρα

Το να τρώτε μια φορά την ημέρα ακούγεται σαν αδύνατη αποστολή, ωστόσο πολλοί άνθρωποι το κάνουν. Είναι μια μορφή διαλείπουσας νηστείας που πιστεύεται ότι βοηθά να χάσετε βάρος. Φυσικά, δεν επιδιώκουν όλοι την απώλειας βάρους αλλά μερικοί θέλουν απλώς να είναι πιο υγιείς ή να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα για φαγητό. Δείτε την αντίδραση του σώματός σας στην ξαφνική έλλειψη τροφής εάν τρώτε μόνο μια φορά την ημέρα. Τι θα Συμβεί αν Πλένετε το Πρόσωπό σας Μόνο με Νερό

Μπορεί να πάρετε βάρος.

© Depositphotos.com

Σε περιπτώσεις έλλειψης τροφής, το σώμα σας ενεργοποιεί τη «λειτουργία λιμοκτονίας» και αποθηκεύει όλες τις τροφές που καταναλώνετε — με αυτόν τον τρόπο, θα τις έχετε για αργότερα, όταν τις χρειάζεστε περισσότερο. Βασικά επιβραδύνει τον μεταβολισμό. Επιπροσθέτως, η παραγωγή κορτιζόλης (μια ορμόνη του στρες) αυξάνεται και αυτό σας κάνει να αποθηκεύετε λίπος.

Το επίπεδο σακχάρου στο αίμα μπορεί να γίνει ασταθές.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Οι μεγάλες περίοδοι χωρίς φαγητό συνήθως οδηγούν σε ασταθή επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Η υπογλυκαιμία (εξαιρετικά χαμηλό σάκχαρο στο αίμα) προκαλείται συχνά από τη νηστεία, ειδικά εάν έχετε διαβήτη τύπου 2. Αργότερα, μπορεί να υποφέρετε από μυϊκή ένταση που προκαλεί πονοκεφάλους.

Μπορεί να σας λείψουν θρεπτικά συστατικά.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Ένα γεύμα την ημέρα μπορεί να μην είναι σε θέση να σας παρέχει επαρκή ποσότητα βιταμινών. Ως αποτέλεσμα, διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο να έχετε τις συνέπειες μιας ανεπάρκειας βιταμινών. Για παράδειγμα, η απώλεια μαλλιών συχνά συνδέεται με έλλειψη θρεπτικών συστατικών. Εν τω μεταξύ, οι λευκές κηλίδες στα νύχια (λευκονυχία) συνήθως προκαλούνται από ανεπάρκεια ψευδαργύρου και ασβεστίου.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί αν Ασκήστε και Δεν Πίνετε Αρκετό Νερό

Η κοινωνική σας ζωή μπορεί να επιδεινωθεί.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Μεσημεριανά γεύματα στη δουλειά, οικογενειακές συγκεντρώσεις και γενέθλια — όλες αυτές οι κοινωνικές εκδηλώσεις θα σας λείψουν επειδή περιορίζεστε σε ένα μόνο γεύμα. Εκτός από αυτό, θα γίνετε και πιο οξύθυμοι λόγω της πείνας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να υποφέρετε από πονοκεφάλους.

© Shutterstock.com

Οι «πονοκέφαλοι διαίτης» είναι αρκετά συνηθισμένοι σε όσους θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εμφανίζονται για πολλούς λόγους, είτε οφείλονται σε μια περίοδο προσαρμογής, σε πτώση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, σε ανεπάρκεια μαγνησίου και σε πολλούς άλλους.

Μπορεί να κρυώνετε πάντα.

© Shutterstock.com

Η κατανάλωση ενός γεύματος την ημέρα εκτρέπει τη ροή του αίματος προς την κατεύθυνση της αποθήκευσης λίπους. Με αυτόν τον τρόπο, αποθηκεύει ενέργεια και, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σας παρέχει δύναμη και ευελιξία. Η χαμηλή ποσότητα θερμίδων σας κάνει να νιώθετε συνεχώς κρύο και πείνα.

Είναι πιο πιθανό να τρώτε ανθυγιεινά.

Μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να απολαύσετε ανθυγιεινές τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και ζάχαρη, επειδή ένα γεύμα την ημέρα δίνει μια λανθασμένη αίσθηση αξιοπιστίας. Είναι πιο πιθανό να τρώτε υπερβολικά και να επιλέξετε ανθυγιεινές επιλογές. Μετά από 24 ώρες πείνας, ένα μπολ με μπρόκολο μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που έχετε στο μυαλό σας. Μετά από ένα βαρύ γεύμα, μπορεί επίσης να αισθάνεστε νωθροί και χωρίς κίνητρο για εργασία.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί αν Κάνετε 2 ή Περισσότερα Ντους Καθημερινά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόψιμο ψωμιού συνέπειες,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Σταματήσετε να Τρώτε Ψωμί Εντελώς

διακοσμητικά λάθη,λάθη στην διακόσμηση,καθαρό σπίτι

14 διακοσμητικά λάθη που κάνουν το σπίτι μας να φαίνεται πάντα βρώμικο και ακατάστατο