in , , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Σταματήσετε να Τρώτε Ψωμί Εντελώς

κόψιμο ψωμιού συνέπειες,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας
κόψιμο ψωμιού συνέπειες,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας

Όταν σχεδιάζετε να ξεκινήσετε να τρώτε υγιεινά, το ψωμί είναι συχνά ένα από τα πρώτα που θέλετε να αποκλείσετε από τη διατροφή σας.

Αλλά όταν πρόκειται για υδατάνθρακες, τα δημητριακά είναι το ίδιο και ενώ το να μην τρώτε λευκό ψωμί μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά, το να κόψετε το ψωμί ολικής αλέσεως μπορεί πραγματικά να εξαντλήσει το σώμα σας από τα τόσο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Τι θα Συμβει αν Τρώτε Σκόρδο Καθημερινά

Μπορεί να έχετε κράμπες στα πόδια.

brightside

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να χάσουν βάρος είναι πρόθυμοι να πειραματιστούν με το πόσο ελάχιστη μπορεί να γίνει η πρόσληψη υδατανθράκων, αλλά το να κόψουν τελείως το ψωμί μπορεί στην πραγματικότητα να έχει κάποιες δυσάρεστες παρενέργειες. Εάν σκοπεύετε να κάνετε μια δίαιτα κετο, που σημαίνει ότι κόβετε σχεδόν τελείως το ψωμί και άλλους υδατάνθρακες, το πιθανότερο είναι ότι μπορεί να εμφανίσετε κράμπες στα πόδια. Αυτές οι επώδυνες συσπάσεις εμφανίζονται συνήθως τη νύχτα και μπορεί να διαρκέσουν από δευτερόλεπτα έως λεπτά. Το ψωμί είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες και όταν το σώμα δεν λαμβάνει αρκετά από αυτά τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μπορεί να οδηγήσει σε μυϊκούς σπασμούς.

Μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Αν και το λευκό ψωμί δεν είναι ο πιο υγιεινός τρόπος για να λάβετε αρκετούς υδατάνθρακες, η κατανάλωση με μέτρο ψωμιού ολικής αλέσεως και ψωμιού με φύτρες δημητριακών θα δώσει στο σώμα περισσότερη ενέργεια. Επειδή είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, σίδηρο και μαγνήσιο, θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε χορτάτοι και γεμάτοι ενέργεια για να πάτε στο γυμναστήριο μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά.

Η λιγούρα για ζάχαρη θα αυξηθεί.

© Pexels.com, © Shutterstock.com

Επειδή το ψωμί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενέργεια, το να το κόψετε εντελώς σημαίνει ότι θα πρέπει να βρείτε άλλη πηγή ενέργειας αλλού. Όταν νιώθετε κουρασμένοι και εξαντλημένοι, επιλέγετε τροφές που μπορούν να σας δώσουν μια γρήγορη ώθηση ενέργειας, όπως γλυκά και ροφήματα με ζάχαρη. Ενώ η κατανάλωση ψωμιού με μέτρο δεν θα σας κάνει να πάρετε περιττά κιλά, το να τρώτε μπισκότα και σοκολάτες όποτε νιώθετε εξαντλημένοι σίγουρα μπορεί.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε 2 Αυγά την Ημέρα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Το να πάτε στην τουαλέτα μπορεί να γίνει πιο δύσκολο.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εάν κόψετε το λευκό ψωμί, αυτό μπορεί να μην είναι μεγάλο πρόβλημα αλλά το να κόψετε το ψωμί ολικής αλέσεως ή σίκαλης μπορεί πραγματικά να σας κάνει να ξοδεύετε περισσότερο χρόνο στην τουαλέτα. Το ψωμί ολικής αλέσεως είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη και έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί καλύτερα από τα καθαρτικά για την ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα.

Οι εναλλαγές της διάθεσής σας μπορεί να επιδεινωθούν.

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Αν ποτέ νιώσατε ότι τίποτα δεν θα μπορούσε να σας φτιάξει τη διάθεσή σας πιο γρήγορα από ένα κομμάτι πίτσα, υπάρχει στην πραγματικότητα μια επιστημονική εξήγηση για αυτό. Η κατανάλωση υδατανθράκων απελευθερώνει μια χημική ουσία που ονομάζεται σεροτονίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για να σας κάνει να νιώθετε καλά και μπορεί ακόμη και να καταστείλει την όρεξή σας. Αυτό σημαίνει ότι η κατανάλωση υγιεινών υδατανθράκων κάθε τόσο μπορεί πραγματικά να ανεβάσει τη διάθεσή σας και να τιθασεύσει την πείνα σας.

Ο κίνδυνος καρδιακής νόσου μπορεί να αυξηθεί.

© Shutterstock.com

Οι τύποι δημητριακών που επιλέγετε να αποκλείσετε από τη διατροφή σας μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι όταν πρόκειται να διατηρήσετε την καρδιά σας υγιή. Ενώ οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, η κατανάλωση δημητριακών ολικής αλέσεως έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη χοληστερόλη και κρατά μακριά πολλά από καρδιακά προβλήματα.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Αρχίσετε να Τρώτε Μέλι Καθημερινά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τάσεις ανακαίνισης 2022,ανακαίνιση σπιτιού 2022,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

7 Νέες Τάσεις Ανακαίνισης Σπιτιού και 60 Ιδέες

συνέπειες έλλειψης τροφής,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας εάν Τρώτε Μόνο μια Φορά την Ημέρα