in ,

Τι θα Συμβει αν Τρώτε Σκόρδο Καθημερινά

οφέλη καθημερινής κατανάλωσης σκόρδου,οφέλη σκόρδου,διατροφή,συμβουλές διατροφής
οφέλη καθημερινής κατανάλωσης σκόρδου,οφέλη σκόρδου,διατροφή,συμβουλές διατροφής

Γνωρίζατε ότι οι ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου δεν περιορίζονται μόνο στην προστασία από το κρυολόγημα; Δείτε παρακάτω τι θα συμβεί αν τρώτε σκόρδο καθημερινά. Γιατί Πρέπει να Βάζετε Σκόρδο Κάτω από το Μαξιλάρι Κάθε Βράδυ

Θα γίνετε πιο ελκυστικοί.

© Depositphotos, © Depositphotos, © Depositphotos

Το σκόρδο κάνει τους άνδρες πιο ελκυστικούς. Ωστόσο, πάντα θεωρούνταν ότι η μυρωδιά του αποθαρρύνει κάθε επιθυμία για επικοινωνία. Αλλά πρόσφατες μελέτες αποδεικνύουν ότι αυτό είναι λάθος. Ο μόνος περιορισμός είναι ότι ένας άντρας πρέπει να φάει 2 σκελίδες σκόρδο, 12 ώρες πριν από ένα ραντεβού για να εντυπωσιάσει μια γυναίκα.

Αποδεικνύεται ότι οι γυναίκες τρελαίνονται με τη μυρωδιά του σώματος ενός άνδρα που έχει φάει σκόρδο. Ωστόσο, είναι δύσκολο για τους επιστήμονες να εξηγήσουν αυτό το φαινόμενο. Ίσως ο λόγος να κρύβεται στις αντιμικροβιακές του ιδιότητες, που κάνουν τη μυρωδιά του ιδρώτα να μην είναι τόσο έντονη.

Το ανοσοποιητικό σας σύστημα θα βελτιωθεί.

© Depositphotos, © Depositphotos, © Depositphotos

Το ότι το σκόρδο μας προστατεύει από διάφορες ιώσεις και κρυολογήματα το γνώριζαν ακόμα και οι γιαγιάδες μας. Αλλά οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά ότι πρέπει να καταναλώνει κανείς τακτικά σκόρδο για να μην αρρωστήσει το χειμώνα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι περιέχει μια δέσμη βιταμινών, ευεργετικών ελαίων και αμινοξέων. Επιπλέον, έχει αλλισίνη – μια οργανική ένωση που σκοτώνει βακτήρια και μύκητες.

Μια σημαντική σημείωση: Το σκόρδο πρέπει να είναι φρέσκο για να σας προστατεύσει από ασθένειες. Η αλλικίνη σχηματίζεται μόνο από τη μηχανική καταστροφή των φυτικών κυττάρων που συμβαίνει όταν κόβεται ή πιέζεται. Όταν μια σκελίδας καταστρέφεται, τα συστατικά της αναμειγνύονται και σχηματίζουν μια αντιμικροβιακή ένωση, ενώ η θέρμανση σκοτώνει σχεδόν όλες τις ευεργετικές ιδιότητες του σκόρδου.

Η αρτηριακή σας πίεση θα σταθεροποιηθεί.

© Depositphotos, © Depositphotos

Προσθέστε σκόρδο στη διατροφή σας εάν υποφέρετε από υψηλή αρτηριακή πίεση. Διευρύνει τα αγγεία και μειώνει την αρτηριακή πίεση. Οι πονοκέφαλοι, καθώς και το φορτίο στην καρδιά, θα εξαφανιστούν μαζί με την υψηλή αρτηριακή πίεση. Για να θεραπεύσει κανείς την υπέρταση πρέπει να τρώει 4 σκελίδες σκόρδο καθημερινά. Επιπλέον, το σκόρδο μειώνει το επίπεδο της «κακής» χοληστερόλης στο αίμα κατά 10-15%. Τι σημαίνει αυτό; Ο κίνδυνος καρδιακής νόσου ή εγκεφαλικού μειώνεται κατά σχεδόν διπλάσιο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ωστόσο, έχετε κατά νου ότι αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως η μόνη θεραπεία και θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε σκόρδο ή συμπληρώματα διατροφής.

Η μνήμη σας θα βελτιωθεί.

brightside

Σύμφωνα με μια θεωρία, το ανθρώπινο σώμα και ο εγκέφαλος γερνούν λόγω μιας αντίδρασης χημικής οξείδωσης όπου καταναλώνουμε τροφή και οξυγόνο και παράγουμε ενέργεια. Αλλά αυτή η διαδικασία καταστρέφει τα κύτταρα και με την πάροδο του χρόνου το δέρμα γίνεται χαλαρό και ο εγκέφαλος σταματά να είναι τόσο οξυδερκής. Τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν την υπερβολική οξείδωση και μας βοηθούν να διατηρήσουμε τη νεότητα.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες πωλούν αντιοξειδωτικά συμπληρώματα. Ωστόσο, το απλό σκόρδο περιέχει ένα σωρό συστατικά που εμποδίζουν τη γήρανση του εγκεφάλου και δεν κοστίζει πολύ. Οι ηλικιωμένοι που το καταναλώνουν μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ, ενώ οι νεότεροι μπορούν να βελτιώσουν τη μνήμη τους και να αυξήσουν την παραγωγικότητα του εγκεφάλου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τρώτε σκόρδο σε τακτική βάση.

Δείτε ακόμη Πώς φεύγει το σπυράκι. Δοκιμάστε σκόρδο!

Οι αντοχές σας θα αυξηθούν.

© Depositphotos, © Depositphotos, © Depositphotos

Το σκόρδο κάνει την καρδιά και τους μύες να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Εάν αθλείστε, τότε η κατανάλωση αυτού του προϊόντος θα βελτιώσει τα αποτελέσματά σας. Στην Αρχαία Ελλάδα, όταν κανείς δεν ήξερε για το ντόπινγκ, οι αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων τρέφονταν με σκόρδο, κάτι που τους έκανε να τρέχουν και κάνουν σφαιροβολία καλύτερα από τους ανταγωνιστές τους. Επιπλέον, ήταν χρήσιμο επειδή μείωνε την κούραση, αύξανε την παραγωγικότητα και βοηθήσε τους ανθρώπους να επιβιώσουν στο κρύο.

Τα μαλλιά και το δέρμα σας θα βελτιωθούν.

© Depositphotos, © Depositphotos
  • Μαλλιά. Το σκόρδο προάγει την ανάπτυξη των μαλλιών καθιστώντας τα πιο μακριά και παχύτερα. Μπορεί ακόμη και να αντιμετωπίσει την τοπική αλωπεκία. Για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα, θα πρέπει να το εφαρμόσετε στο τριχωτό της κεφαλής. Ευτυχώς, οι κατασκευαστές καλλυντικών έμαθαν να παράγουν άοσμο λάδι σκόρδου για μαλλιά.
  • Δέρμα. Οι ινοβλάστες (τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για την ανανέωση του δέρματος) έχουν θετική αντίδραση στο σκόρδο. 2 σκελίδες καθημερινά αρκούν για την ανάπτυξη της παραγωγής φυσικού κολλαγόνου και ελαστίνης.
  • Προστασία από τον ήλιο. Τα συστατικά που περιέχει το σκόρδο προστατεύουν από τη φωτογήρανση. Οι ακτίνες του ήλιου δεν θα στεγνώσουν το δέρμα εάν καταναλώνετε περισσότερο σκόρδο.

Ο πονόδοντος θα ανακουφιστεί.

© Depositphotos

Λόγω των αντιβακτηριακών και αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων του, το σκόρδο κάνει καλό στην στοματική κοιλότητα. Σκοτώνει επιβλαβή μικρόβια και θεραπεύει τα φλεγμονώδη ούλα. Επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης τερηδόνας. Επομένως, εάν αρχίσετε να τρώτε σκόρδο τακτικά, δεν θα χρειάζεται να επισκέπτεστε τον οδοντίατρό σας τόσο συχνά.

Θα αρχίσετε να αδυνατίζετε.

© Depositphotos

Αυτό το προϊόν μπορεί να είναι χρήσιμο για όσους προσέχουν τη σιλουέτα τους και εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους:

  • Ως αποτέλεσμα πολύπλοκων χημικών αντιδράσεων, το αχοένιο ενεργοποιεί ειδικές ζυμώσεις στο αίμα και καταστρέφει τις λιπώδεις εναποθέσεις. Ως εκ τούτου, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το φάρμακο κατά των λιπαρών να φτιαχτεί σύντομα από συνηθισμένο σκόρδο.
  • Το σκόρδο μπλοκάρει την αύξηση βάρους από μια ακατάλληλη και μη ισορροπημένη διατροφή. Καίει τις υπερβολικές θερμίδες που εισέρχονται στο σώμα. Φυσικά, λειτουργεί μόνο αν τρώτε αρκετό σκόρδο.

Αντενδείξεις

© Depositphotos, © Depositphotos

Ωστόσο, ακόμη και αυτό το σούπερ προϊόν έχει τις αντενδείξεις του. Σε ορισμένες περιπτώσεις το σκόρδο μπορεί να είναι αρκετά επικίνδυνο:

  • Οι γιατροί δεν συνιστούν να τρώτε πολύ σκόρδο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Τα παιδιά κάτω των 7 ετών θα πρέπει επίσης να το καταναλώνουν σε μέτριες ποσότητες.
  • Δεν πρέπει να τρώτε σκόρδο 2 εβδομάδες πριν από χειρουργική επέμβαση γιατί το σκόρδο αραιώνει το αίμα και μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία.
  • Όταν πέφτει στο δέρμα, το σκόρδο και τα προϊόντα με βάση το σκόρδο μπορεί να προκαλέσουν κάτι σαν έγκαυμα. Επομένως, είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν το χρησιμοποιήσετε.
  • Το σκόρδο είναι δηλητήριο για τα ζώα, ειδικά για τις γάτες και τους σκύλους ιαπωνικής προέλευσης (Akita και Shiba Inu).

Οι γιατροί λένε ότι ένας υγιής άνθρωπος μπορεί να καταναλώνει έως και 4 σκελίδες σκόρδο την ημέρα και να νιώθει υπέροχα.

Δείτε επίσης Τι κοινό έχει το σκόρδο, οι πατούσες και ένα κρύωμα!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές για ανάμειξη αποχρώσεων ξύλου,συμβουλές διακόσμησης,ιδεές ανάμειξης αποχρώσεων ξύλου,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

4 Εύκολες Συμβουλές για να Αναμίξετε Αποχρώσεις Ξύλου στην διακόσμηση σπιτιού και 30 Ιδέες

λαθή ομορφιάς,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

7 Λάθη που σας Κάνουν να Φαίνεστε 10 Χρόνια Μεγαλύτερη