in , , , ,

7 Σημάδια ότι Καταναλώνετε Πολύ Ψωμί

σημάδια υπερκατανάλωσης ψωμιού,συνέπειες υπερκατανάλωσης ψωμιού,συμβουλές υγείας,υγεία
7 Σημάδια ότι Καταναλώνετε Πολύ Ψωμί

Το ψωμί είναι νόστιμο, βολικό και μεταφέρεται εύκολα οπουδήποτε. Ωστόσο, όπως τα περισσότερα πράγματα που έχουν τόσο καλή γεύση, το ψωμί έχει επίσης τις αρνητικές του επιπτώσεις στον ανθρώπινο οργανισμό. Και όταν το σώμα μας ενοχλείται, στέλνει σημάδια για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα. 5 Σημάδια ότι Έχετε Κοριούς στο Σπίτι σας

Έχετε δυσκοιλιότητα.

© Depositphotos.com

Τα άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη ή πάσχουν από κοιλιοκάκη αλλά δεν το γνωρίζουν μπορεί να αισθάνονται συνεχώς φουσκωμένα. Όχι μόνο αυτό, αλλά δυσκολεύονται να πάνε στην τουαλέτα αφού νιωθουν το έντερο τους φραγμένο. Μπορεί να μην έχετε δυσανεξία στη γλουτένη, αλλά να έχετε υψηλή ευαισθησία όταν καταναλώνετε σιτάρι και άλλα δημητριακά. Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε αυτή την περίπτωση είναι να κάνετε μια σειρά εξετάσεων ώστε να μπορείτε να δείτε εάν η γλουτένη σας βλάπτει.

Να θυμάστε ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες, περίπου το 0,5%-1% του πληθυσμού έχει κοιλιοκάκη. Αυτό σημαίνει ότι ακόμα κι αν υποφέρετε από αυτό, υπάρχουν πολλά υποκατάστατα που μπορείτε να απολαύσετε.

Πεινάτε περισσότερο.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Είναι αλήθεια ότι τα επεξεργασμένα δημητριακά, όπως το λευκό ψωμί, το λευκό ρύζι, τα κουλούρια και τα κράκερ έχουν πολλές θερμίδες. Και ο τρόπος που λειτουργούν είναι να σας κάνουν να θέλετε να φάτε περισσότερο λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη. Γι’ αυτό, όταν αισθάνεστε υπερβολικά στεναχωρημένοι ή αγχωμένοι, καταφεύγετε σε αυτά που θα σας κάνουν να νιώσετε αμέσως καλύτερα.

Γι’ αυτό μπορεί επίσης να παρατηρήσετε αύξηση βάρους, κάτι που μπορεί εύκολα να αποφευχθεί αν επιλέξετε προϊόντα ολικής αλέσεως. Μια μελέτη έχει αποδείξει ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε το λίπος στην κοιλιά πιο γρήγορα από τα επεξεργασμένα δημητριακά. Και αυτό γιατί περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να το παρακάνετε με την κατανάλωσή τους.

Τα επίπεδα χοληστερόλης αυξάνονται.

© Shutterstock.com

Το συνηθισμένο ψωμί από το φούρνο μπορεί να μην ευθύνεται για την αυξημένη χοληστερόλη σας, αλλά τα ψημένα προϊόντα που αγοράζονται από το κατάστημα ευθύνονται. Προϊόντα όπως τα κρουασάν, τα ρολά βουτύρου και όλα τα είδη συσκευασμένων προϊόντων ψωμιού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε τρανς λιπαρά. Αυτά τα προϊόντα περιέχουν πολύ βούτυρο και αυγά που μπορούν να αυξήσουν τη χοληστερόλη εάν καταναλώνονται τακτικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επίσης, τα περισσότερα προϊόντα που περιέχουν γλουτένη ανήκουν στην ίδια επιβλαβή κατηγορία. Αυτά τα προϊόντα περιλαμβάνουν συσκευασμένα μπισκότα και κέικ, ντόνατς και τα περισσότερα τηγανητά τρόφιμα του εμπορίου. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ελέγχετε πάντα τη συσκευασία για να δείτε αν υπάρχουν λιπαρά στα συστατικά.

Δείτε ακόμη 10 Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Βιταμίνης Β12

Μπορεί να έχετε δερματικά προβλήματα.

© Depositphotos.com

Τρόφιμα όπως τα ζυμαρικά, το άσπρο ρύζι, τα δημητριακά πρωινού και όλα τα προϊόντα που παρασκευάζονται με λευκό αλεύρι μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα σας. Όπως έδειξε μια μελέτη, τα άτομα που κατανάλωναν πάρα πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες είχαν 30% μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν ακμή. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή αυτά τα προϊόντα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, κάτι που αυξάνει τα επίπεδα ινσουλίνης.

Ως απάντηση σε αυτή την αύξηση, οι ορμόνες των ανδρογόνων γίνονται πιο ενεργές και αναπτύσσεται η ακμή. Από την άλλη πλευρά, οι άνθρωποι που δεν καταναλώνουν πολύ ζάχαρη φαίνεται να έχουν μικρότερα προβλήματα με τα ξεσπάσματα και την ακμή.

Νυστάζετε πολύ μετά τα γεύματα.

© Shutterstock.com

Όταν καταναλώνετε πολύ ψωμί στην καθημερινή σας διατροφή, υψηλές ποσότητες ινσουλίνης απελευθερώνονται στην κυκλοφορία του αίματός σας. Η ινσουλίνη βοηθά την τρυπτοφάνη να παραμείνει στο αίμα σας για περισσότερο από όσο θα θέλατε. Η τρυπτοφάνη είναι ένα αμινοξύ που βοηθά στην παραγωγή σεροτονίνης και μελατονίνης, 2 νευροδιαβιβαστών που βοηθούν στη σταθεροποίηση της διάθεσής σας. Προάγουν επίσης τον ύπνο και βοηθούν στη ρύθμιση του κύκλου ύπνου-εγρήγορσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να νιώθετε υπνηλία μετά από ένα μεγάλο γεύμα γεμάτο επεξεργασμένα δημητριακά.

Η αρτηριακή σας πίεση αυξάνεται.

© Depositphotos.com

Μια απλή φέτα ψωμί μπορεί να έχει έως και 230 mg αλάτι, που είναι το 15% του ανώτατου ημερήσιου ορίου. Ένα απλό σάντουιτς θα έχει διπλάσια ποσότητα. Τα επεξεργασμένα τρόφιμα όπως η πίτσα, τα ψωμάκια, τα κρουτόν και τα σάντουιτς αυξάνουν ακόμη περισσότερο την ποσότητα νατρίου. Το αποτέλεσμα της υψηλής πρόσληψης νατρίου είναι η απότομη αύξηση της αρτηριακής πίεσης, η οποία ευθύνεται για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά.

Η διάθεσή σας μπορεί να έχει σκαμπανεβάσματα.

© Shutterstock.com

Το ψωμί έχει την ικανότητα να προκαλεί πολλά σκαμπανεβάσματα στη διάθεσή σας λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε ζάχαρη. Μια μελέτη έδειξε ότι εάν τα επεξεργασμένα δημητριακά δεν αφομοιωθούν σωστά, οι ενώσεις τους μπορούν να φτάσουν στον εγκέφαλο κάποιου και να προκαλέσουν ορισμένους τύπους ψυχικών προβλημάτων. Υπάρχουν αποδείξεις ότι τα άτομα που είναι ευαίσθητα στο σιτάρι είναι πιο επιρρεπή να υποφέρουν από σχιζοφρένεια, διπολική διαταραχή, κατάθλιψη και άγχος. Και πολλοί άνθρωποι που ξεκίνησαν δίαιτα χωρίς σιτάρι και γαλακτοκομικά είδαν σημαντική βελτίωση στην ψυχική τους υγεία.

Δείτε επίσης 10 Σημάδια στο Σώμα που Δεν Πρέπει να Αγνοήσετε, για καλή Υγεία!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το μυστικό διαμέρισμα του Πύργου του Άιφελ

Το μυστικό διαμέρισμα του Πύργου του Άιφελ

8 Χρήσιμες Τροφές για την Υγεία των Γυναικών

8 Χρήσιμες Τροφές για την Υγεία των Γυναικών