in , , ,

Το μυστικό διαμέρισμα του Πύργου του Άιφελ

Το μυστικό διαμέρισμα του Πύργου του Άιφελ
Το μυστικό διαμέρισμα του Πύργου του Άιφελ

Γνώριζες ότι στον Πύργο του Άιφελ υπάρχει ένα διαμέρισμα με την καλύτερη θέα στο Παρίσι;

Αυτό είναι το κρυφό διαμέρισμα στον Πύργο του Άιφελ.
Ο Έιφελ.
Ο Eiffel me ton Thomas Edisan.

Ο Πύργος του Άιφελ είναι με διαφορά το πιο αναγνωρίσιμο μνημείο της Γαλλίας. Τα θαύμα εγκαινιάστηκε το 1889, προκαλώντας μεγάλο δέος και θαυμασμό για το επιβλητικό του μέγεθός και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του γραμμή. Γνωρίζατε όμως ότι ο ίδιος ο μηχανικός του είχε το δικό του διαμέρισμα, με την καλύτερη θέα στο Παρίσι;
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, ο ευφυής μηχανικός Γκουστάβ Άιφελ είχε φτιάξει ένα μικρό και κρυφό διαμέρισμα στο τρίτο επίπεδο. Κοντά, δηλαδή, στην κορυφή του Πύργου, που το χρησιμοποιούσε ως προσωπικό του ησυχαστήριο.

Το πρώτο και μέχρι πρότινος μοναδικό διαμέρισμα, ήταν αυτό που σχεδίασε ο ίδιος ο Eiffel για τον εαυτό του. Το οποίο και έχει δοθεί προς περιήγηση στο κοινό. Φυσικά αυτό βρισκόταν στην κορυφή, οπότε μπορείτε να αντιληφθείτε ότι αποτελούσε το πιο περιζήτητο διαμέρισμα στο Παρίσι.

Όλη η υψηλή κοινωνία της Γαλλίας, ασκούσε πίεση στον μηχανικό για να τους παραχωρήσει το διαμέρισμα έναντι ενοικίου, έστω και για μια μόνο μέρα. Όμως, ο Άιφελ κρατούσε το διαμέρισμα για τον ίδιο και περιορισμένο αριθμό φίλων του.

Κατά καιρούς στο διαμέρισμα αυτό λάμβαναν χώρα διάφορα soirée για τον ίδιο και τους καλεσμένους του. Ένας από αυτούς ήταν και ο εικονιζόμενος Thomas Edison, ο γνωστός πρωτοπόρος του ηλεκτρισμού.
Ο Thomas Edison με την Claire Eiffel.
Σε αυτή την φωτογραφία εικονίζεται ο Thomas Edison. Με τον οποίο γνωρίστηκαν κατά την διετή περιοδεία του Edison στην Ευρώπη. Πέρα από τον Edison φαίνεται και η κόρη του Claire Eiffel, ελαιογραφίες και κάποια έπιπλα και μηχανήματα της εποχής.

Το διαμέρισμα βρίσκεται στα 300 μέτρα από το έδαφος. Τότε είχε ξύλινα πατώματα, πολύχρωμες ταπετσαρίες με μοτίβα, ελαιογραφίες, πιάνο με ουρά, καναπέδες, πολυθρόνες και μινιμαλιστικά ξύλινα έπιπλα της εποχής. Κάποια από τα έπιπλα έχουν αναπαλαιωθεί και είναι τα ίδια που βρίσκονται στις φωτογραφίες με τα ομοιώματα.

Το κρυφό διαμέρισμα του Πύργου Άιφελ.

Στο διαμέρισμα είχε τοποθετηθεί μετεωρολογικός εξοπλισμός της τελευταίας τεχνολογίας. Μια επιστήμη που συγκινούσε ιδιαίτερα τον Άιφελ, και ακολούθησε μέχρι το τέλος της ζωής του. Καθώς είχε εγκαταστήσει μηχανήματα παρακολούθησης του καιρού και στο σπίτι του στις Σέβρες.

Ο Πύργος του Άιφελ φωτισμένος.

via reconsblog

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

Καθάρισμα σπιτιού: Πως να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει από καθαριότητα ΧΩΡΙΣ τη χρήση χημικών

Καθάρισμα σπιτιού: Πως να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει από καθαριότητα ΧΩΡΙΣ τη χρήση χημικών

σημάδια υπερκατανάλωσης ψωμιού,συνέπειες υπερκατανάλωσης ψωμιού,συμβουλές υγείας,υγεία

7 Σημάδια ότι Καταναλώνετε Πολύ Ψωμί