in , , , ,

Καθάρισμα σπιτιού: Πως να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει από καθαριότητα ΧΩΡΙΣ τη χρήση χημικών

Καθάρισμα σπιτιού: Πως να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει από καθαριότητα ΧΩΡΙΣ τη χρήση χημικών
Καθάρισμα σπιτιού: Πως να κάνετε το σπίτι σας να αστράφτει από καθαριότητα ΧΩΡΙΣ τη χρήση χημικών

Καθάρισμα σπιτιού – Καθάρισμα χώρων και αντικειμένων. Σας ταλαιπωρούν στην καθημερινότητά σας αλλά υπάρχει ο τρόπος το καθάρισμα να γίνει παιχνίδι. Μάλιστα χωρίς τη βοήθεια χημικών.

Ασημικά

Για το καθάρισμα των ασημικών, πάρτε ένα μεγάλο δοχείο και καλύψτε το με αλουμινόχαρτο. Γεμίστε με ζεστό νερό και προσθέστε μισό φλιτζάνι σόδα. Αφήστε τα ασημικά μέσα για 30 λεπτά, μετά ξεβγάλτε τα και σκουπίστε τα με μαλακό πανί. Όλοι οι σκούροι λεκέδες θα έχουν φύγει.

Στρώμα

Ανακατέψτε βότκα και νερό μαζί σε αναλογία 1:3 και ψεκάστε το μείγμα στο στρώμα. Το ποτό θα απολυμάνει και θα καταστρέψει τα περισσότερα βακτήρια.

Φούρνος μικροκυμάτων

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Για το καθάρισμα του φούρνου μικροκυμάτων, κόψτε δυο λεμόνια και βάλτε τα σε γυάλινο δοχείο με νερό. Βάλτε το στον φούρνο μικροκυμάτων, ζεστάνετε μέχρι να βράσει το νερό και αφήστε εκεί για ένα λεπτό. Η βρωμιά στο εσωτερικό θα είναι πολύ εύκολο να καθαριστεί.

Καθάρισμα βρωμιάς και λεκέδων

Λιπαροί λεκέδες

Περάστε ένα κομμάτι άσπρη κιμωλία πάνω από τον λεκέ. Αφήστε για λίγα λεπτά και μετά σκουπίστε με ένα υγρό πανί. Αυτό ισχύει και για λίπη που κατέληξαν στον τοίχο. Με τα ρούχα, αφήστε για μια ώρα και μετά απλά φυσήξτε την κιμωλία. 8 χρήσεις της κιμωλίας στο νοικοκυριό που δε φανταζόσασταν.

Στέγνωμα παπουτσιών

Εάν τα παπούτσια σας είναι βρεγμένα, γεμίστε τα με τσαλακωμένες εφημερίδες και θα στεγνώσουν πολύ πιο γρήγορα.

Τρίχες ζώων

Βάλτε ένα ζευγάρι κοινά γάντια που πλένετε τα πιάτα, βρέξτε τα με νερό και μετά περάστε με τα χέρια σας την επιφάνεια που έχει τρίχες. Θα κολλήσουν όλες πάνω. Για χαλιά, χρησιμοποιήστε ένα απλό ξύστη που καθαρίζετε τα τζάμια στα παράθυρα. Θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. 5 Καλύτερα Υφάσματα για την Προστασία Επίπλων από τα Κατοικίδια

Το καθάρισμα γίνεται πιο εύκολο

Καμένο φαγητό στο τηγάνι

Γεμίστε το τηγάνι με ελάχιστο νερό να καλύπτει την επιφάνεια και ρίξτε ένα ποτήρι ξύδι. Βράστε σε μέτρια φωτιά και απομακρύνετε μετά το τηγάνι. Προσθέστε δυο κουταλιές σόδα φαγητού. Τα καμένα κομμάτια θα ξεκολλήσουν χωρίς κόπο.

Κατακάθια στον βραστήρα

Είναι ο ευκολότερος τρόπος από όλους. Ρίξτε νερό και μια κουταλιά λεμόνι και βράστε για πέντε λεπτά. Μετά χύστε το νερό και ο βραστήρας θα είναι σαν καινούριος!

Το ντους

Ρίξτε λίγο ξύδι σε μια πλαστική σακούλα και μετά δέστε την γύρω από την κεφαλή του ντους με πλαστικά λαστιχάκια. Αφήστε όλη την νύχτα και η βρωμιά θα έχει φύγει από μέσα και από έξω.

Νεροχύτης

Το γκρέιπφρουτ και το λεμόνι καθαρίζουν υπέροχα τις επιφάνειες. Ρίξτε λίγο αλάτι σε ένα από αυτά και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τον νεροχύτη. Θα λάμψει.

Άλατα στα ποτήρια και τα πιάτα

Ρίξτε δυο ποτήρια ζεστό ξύδι στον νιπτήρα. Βυθίστε τα πιατικά μέσα ώστε να καλύπτονται εντελώς. Μετά από μερικά λεπτά ξεβγάλτε και σκουπίστε.

Μπουκάλια με στενό λαιμό

Γεμίστε τα μπουκάλια με ζεστό νερό και προσθέστε λίγο απορρυπαντικό για πιάτα και μετά μισό φλιτζάνι ρύζι.

Κουνάτε καλά. Το ρύζι θα τρίβεται στην επιφάνεια του μπουκαλιού και θα καθαρίσει την βρωμιά. Περιμένετε να ξεκολλήσουν τα άλατα και μετά κουνάτε καλά πάλι. Πλύντε με ζεστό νερό.

Καθάρισμα του σπιτιού χωρίς χημικά

Σκόνη

Χρησιμοποιήστε αντιστατικό πανί να καθαρίσετε κάθε επιφάνεια. Έπιπλα,βάση τηλεόρασης,οθόνη, ράφια – οτιδήποτε. Το πανί θα απομακρύνει την σκόνη εύκολα.

Περσίδες

Περάστε ένα καθαρό καλτσάκι στο χέρι σας. Βρέξτε το σε μείγμα με νερό και ξύδι σε αναλογία μισό ξύδι μισό νερό και σκουπίστε τις περσίδες με το χέρι σας.

Αποχέτευση

Ρίξτε μισό φλιτζάνι σόδα φαγητού και μισό φλιτζάνι ξύδι στην τρύπα. Καλύψτε για 15 λεπτά. Ρίξτε ζεστό νερό.

Λεκέδες στο χαλί

Σκουπίστε τον λεκέ με ένα μείγμα από ένα μέρος ξύδι και δυο μέρη νερό. Καλύψτε με ένα βρεγμένο πανί και μετά περάστε το σίδερο καυτό επάνω για 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την διαδικασία εάν ο λεκές δεν φύγει με την πρώτη φορά.

Άλατα

Για να απαλλαγείτε από τα άλατα που καλύπτουν τις βρύσες, τρίψτε με ένα κομμάτι λεμόνι και ξεπλύντε μετά από πέντε λεπτά.

Μύλος του καφέ/μπαχαρικών

Απλά αλέστε λίγο ρύζι μέσα και προσθέστε μια κουταλιά σόδα.

Πλαστικά δοχεία

Σκουπίστε την βρωμιά με λεμόνι χυμό και αφήστε να στεγνώσουν. Έτσι θα φύγουν οι λεκέδες αλλά και η μυρωδιές.

Οσμές ζώων

Ανακατέψτε σόδα και οξυζενέ και νερό σε ίσες ποσότητες σε ένα μπολ. Χρησιμοποιήστε σφουγγάρι για να καθαρίσετε την περιοχή που θέλετε και η οσμή θα εξαφανιστεί αμέσως.

Φούρνος

Ρίξτε λίγο υδατικό διάλυμα αμμωνίας σε ένα δοχείο και αφήστε το όλη νύχτα σε σβηστό φούρνο. Ανοίξτε το παράθυρο για να αερίζεται ο χώρος το πρωί και πλύντε τον φούρνο. Η βρωμιά θα φύγει εύκολα. Η μυρωδιά θα φύγει γρήγορα. Φροντίστε να είναι ανοιχτό το παράθυρο όσο καθαρίζετε και να φοράτε πλαστικά γάντια συνεχώς.

via enimerotiko

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.8 / 5. Αξιολογήσεις: 8

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

καθαρισμός σκουριάς σε κλειδιά,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε τη Σκουριά σε Κλειδιά

Το μυστικό διαμέρισμα του Πύργου του Άιφελ

Το μυστικό διαμέρισμα του Πύργου του Άιφελ