in , , , ,

6 Λόγοι για Άσχημες Οσμές στο Σπίτι και πώς να Απαλλαγείτε

Υπάρχουν προφανείς λόγοι για τους οποίους το σπίτι μας μπορεί να μυρίζει άσχημα, όπως μαγείρεμα, υπολείμματα τροφίμων ή βρώμικα ρούχα. Ωστόσο, υπάρχουν κρυμμένοι κίνδυνοι όπως μούχλα σε αόρατα μέρη που, εκτός από τη άσχημη μυρωδιά, μπορεί να είναι επικίνδυνα για την υγεία μας και επίσης σημάδι ενός σοβαρού προβλήματος.

6 Λόγοι για Άσχημες Οσμές στο Σπίτι και πώς να Απαλλαγείτε
6 Λόγοι για Άσχημες Οσμές στο Σπίτι και πώς να Απαλλαγείτε

Για να εξασφαλίσετε ένα καθαρό και ασφαλή σπίτι δείτε παρακάτω 6 Λόγους για Άσχημες Οσμές στο Σπίτι και πώς να Απαλλαγείτε από αυτές.

Κρυμμένη μούχλα

Αν έχετε παρατηρήσει μια οσμή μπαγιάτικου ψωμιού στο σπίτι σας, πιθανόν προέρχεται από μούχλα στους τοίχους, επειδή εκεί συνήθως κρύβεται. Επειδή μπορεί να είναι τοξική, οπότε πρέπει να είσαστε πολύ προσεκτικοί, στο να την εντοπίσετε και να την καθαρίσετε. Μερικές αιτίες της είναι προβλήματα αποχέτευσης, διαρροές υδραυλικών εγκαταστάσεων ή ανεπαρκής αερισμός στο μπάνιο ή την κουζίνα.

Εάν η περιοχή με τη μούχλα είναι μικρή, τότε μπορείτε να την καθαρίσετε με σαπούνι και νερό. Ακόμα καλύτερα, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό αντιμουχλικό αφρό ή ξίδι.
Στην περίπτωση μεγαλύτερων περιοχών, όπου η μούχλα είναι πιθανώς τοξική, θα χρειαστεί να καλέσετε έναν επαγγελματία.
Αλλά το πιο σημαντικό, η πρόληψη είναι πάντα η καλύτερη λύση. Προσπαθήστε να κρατήσετε τα πάντα στεγνά, να χρησιμοποιήσετε καλό εξαερισμό και ίσως αφυγραντάρα για να μειώνετε την υγρασία στο σπίτι.

Ηλεκτρικά προβλήματα

Εάν παρατηρήσετε μια μυρωδιά ψαρίλας που δεν έρχεται από κάποιο σημείο, πιθανότατα έχετε προβλήματα με την ηλεκτρική καλωδίωση. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα καλώδια όταν καίγονται ή λιώνουν, εκπέμπουν μυρωδιά ψαριών ή ούρων.

Σε αυτή την περίπτωση, ακόμα και αν εντοπίσετε το καλώδιο ή την ηλεκτρική πηγή από την οποία προέρχεται η μυρωδιά, είναι πάντα καλύτερο να καλέσετε έναν ηλεκτρολόγο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φυσικό αέριο

Η διαρροή φυσικού αερίου είναι επικίνδυνη και εάν παρατηρήσετε μυρωδιά σάπιων αυγών στο σπίτι σας, τότε υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να έχετε μια.

Σε αυτή την περίπτωση, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να κλείσετε την παροχή του αερίου και να μην ανάψετε κανένα φως ή άλλες συσκευές. Βγείτε από το σπίτι και καλέστε την εταιρεία να έρθει να ελέγξει και να επιδιορθώσει το πρόβλημα. Επίσης, ενημερώστε τους γείτονες για αυτό.
Όταν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ανοίξτε τις πόρτες και τα παράθυρα για να αερίσετε το σπίτι.

Χαλιά

Εάν έχετε χαλιά στο σπίτι σας και παρατηρήσετε μια οσμή που δεν φεύγει, πιθανότατα οφείλεται σε αυτά.

Πασπαλίστε τα χαλιά σας με μαγειρική σόδα και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα για να τα καθαρίσετε. Η σόδα θα απορροφήσει τις άσχημες οσμές. Αν είναι πιο έντονες αφήστε την ολόκληρη νύχτα.
Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε ένα χημικό καθαριστικό προϊόν ειδικά για χαλιά, ατμοκαθαριστή ή ακόμα καλύτερα δώστε τα σε επαγγελματίες.

Πλυντήριο πιάτων

Τα πλυντήρια πιάτων μπορούν να εκπέμπουν άσχημες οσμές αφού χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα πλυντήρια πιάτων καθώς και τα πλυντήρια ρούχων, πρέπει να καθαρίζονται τακτικά. Έτσι, αν η κουζίνα σας μυρίζει ακόμα κι αν είναι καθαρή, υπάρχει πιθανώς πρόβλημα με το πλυντήριο πιάτων.

Λειτουργήστε το πλυντήριο πιάτων με ένα φλιτζάνι ξύδι ή βάλτε μαγειρική σόδα στο κάτω μέρος του πλυντηρίου. Αυτό θα αφαιρέσει οποιεσδήποτε άσχημες μυρωδιές.
Επίσης , καθαρίστε το φίλτρο του πλυντηρίου πιάτων γιατί συσσωρεύονται υπολείμματα τροφίμων.
Τέλος, καθαρίστε τακτικά το λάστιχο της πόρτας με λίγο ξύδι και ζεστό νερό.

Τοίχοι

Οι τοίχοι του σπιτιού μπορούν να εκπέμπουν άσχημες μυρωδιές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζονται τακτικό καθαρισμό και ίσως νέο βάψιμο.

Ξεκινήστε με τον εύκολο και φυσικό τρόπο. Χρησιμοποιήστε ένα μείγμα λευκού ξιδιού και ζεστού νερού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ψεκάστε τους τοίχους και στη συνέχεια σκουπίστε τους. Θα καθαρίσει την επιφάνεια και θα αφαιρέσει τυχόν άσχημες οσμές.
Ένας άλλος τρόπος είναι ο καθαρισμός με αμμωνία. Ανακατέψτε μια κουταλιά αμμωνίας για κάθε φλιτζάνι νερό και φτιάξτε όσο χρειάζεστε για τους τοίχους σας. Η αμμωνία θα καθαρίσει την επιφάνεια και θα αφαιρέσει τις οσμές καθώς και την πίσσα από τα τσιγάρα. Εφαρμοστέ το μείγμα στους τοίχους, περιμένετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.
Τέλος, μπορείτε να βάψετε τους τοίχους αλλά είναι καλύτερα πρώτα να τους καθαρίσετε.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

20 Φρέσκες Ιδέες ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

20 Φρέσκες Ιδέες ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

12 Έξυπνες Ιδέες για το Χώρο Κάτω από Εσωτερικές Σκάλες