in , , , , ,

8 χρήσεις της κιμωλίας στο νοικοκυριό που δε φανταζόσασταν

Η κιμωλία είναι φίλος μας από τότε που ήμασταν παιδιά, αλλά ελάχιστοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν περισσότερες χρήσεις της κιμωλίας από την προφανή. Αυτά τα πορώδη μικροσκοπικά λευκά ανθρακικά κομμάτια είναι ικανά να κάνουν θαύματα όταν πρόκειται για τα κανονικά προβλήματα του νοικοκυριού που όλοι αντιμετωπίζουμε. Είναι εύκολη στη χρήση και όχι μόνο θα σας βοηθήσει με τις καθημερινές σας δουλειές, αλλά θα σας εξοικονομήσει επίσης πολλά χρήματα και χρόνο.

Δείτε ακόμα Θα πάθετε πλάκα όταν δείτε πως φεύγει η κιτρινίλα από τα λευκά ρούχα!

Εμείς βρήκαμε διαφορετικούς τρόπους για να χρησιμοποιήσετε την κιμωλία για να αντιμετωπίσετε κοινά προβλήματα μέσα και γύρω από το σπίτι σας. Τσεκάρετε μερικά παρακάτω.

Απομακρύνετε επίμονους λιπαρούς λεκέδες

Μπέικον, καφέ, πίτσα, μπιφτέκι – όσο αγαπάμε όλοι τα λιπαρά τρόφιμα, γίνονται ένας μεγάλος πονοκέφαλος όταν μας πέσουν τυχαία στα ρούχα. Το να απομακρύνετε τους λεκέδες από τα ρούχα – είτε πρόκειται για ρούχα είτε για τραπεζομάντιλα, είναι ένα εξαιρετικά κουραστικό έργο, αλλά όχι αν έχετε κιμωλία μαζί σας.

Αντί να βουρτσίζετε το λεκέ με το χέρι και στη συνέχεια να βάζετε τα ρούχα σε ένα πλυντήριο, δοκιμάστε να το τρίψετε με ένα κομμάτι κιμωλία και να περιμένετε για 10 λεπτά. Σκουπίστε την κιμωλία που περισσεύει και στη συνέχεια δοκιμάστε να πλύνετε το λερωμένο ρούχο. Η κιμωλία απορροφά λίπος και το αφαιρεί εύκολα.

Κρατήστε τα ασημικά σας λαμπερά και εμποδίστε τα κοσμήματά σας να μαυρίσουν

Τα ασημένια κουτάλια και τα σκεύη χάνουν την λάμψη τους με την πάροδο του χρόνου. Αλλά, μπορείτε να το αποφύγετε απλά τοποθετώντας ένα κομμάτι κιμωλία στο ίδιο ντουλάπι, όπου κρατάτε τα μαχαιροπίρουνα και τα ασημικά σας. Το ασημένιο μαυρίζει λόγω της υγρασίας και η κιμωλία βοηθά στην απορρόφησή της.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κιμωλία για να εμποδίσετε το κόσμημα σας να γίνει μαύρο επίσης. Απλά βάλτε ένα κομμάτι κιμωλία στην κοσμηματοθήκη σας και αφήστε το εκεί. Αντικαταστήστε την κιμωλία, όταν είναι απαραίτητο.

Δείτε επίσης: 10 Συμβουλές Καθαρισμού Σπιτιού για Γονείς!

Απαλλαγείτε από κακοσμία και υγρασία στις ντουλάπες

Όταν έχετε μεγάλες ντουλάπες, η αίσθηση της μούχλας και της υγρασίας εμφανίζεται, και όταν το κάνει, αφήνει την ντουλάπα σας μυρίζοντας μούχλα. Όχι μόνο αυτό, τα κλειστά κιβώτια, οι μεγάλες μονάδες αποθήκευσης, οι τσάντες για πλύσιμο και κάθε μικρός χώρος που παραμένει κλειστός για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να πάρει μούχλα και να παράγει ανεπιθύμητες οσμές.

Για να το πολεμήσετε , δεν χρειάζεστε έναν εμπειρογνώμονα ή κάτι πολύ φανταχτερό, χρειάζεστε μόνο κιμωλία! Επειδή είναι εξαιρετικά πορώδης απο τη φύση, η κιμωλία είναι ικανή να απορροφά τόσο την υγρασία όσο και τις κακές μυρωδιές. Πάρτε μια κιμωλία και τοποθετήστε την στην ντουλάπα σας, στην καλάθα με τα άπλυτα, στη σοφίτα ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος που μυρίζει μούχλα στο σπίτι σας και αποχαιρετήστε την κακοσμία.

Αποφύγετε τη σκουριά στα εργαλεία σας

αφαίρεση σκουριάς με κιμωλία
via

Η οξείδωση είναι μια φυσική διαδικασία. Είτε τα εργαλεία σας είτε οποιοδήποτε μέταλλο, γι ‘αυτό το λόγο, θα σκουριάσει όταν φτάσει σε κάποιο επίπεδο υγρασίας. Ωστόσο, μπορείτε να αποφύγετε τη σκουριά απλά χρησιμοποιώντας κιμωλία! Κρατήστε κάποια κομμάτια κιμωλίας στην εργαλειοθήκη σας και αφήστε τα να απορροφήσουν όλη την υγρασία στον αέρα.

Πρόσθετη συμβουλή: Όταν χρησιμοποιείτε ένα κατσαβίδι, πάρτε κιμωλία και τρίψτε το στο μικρό άκρο του εργαλείου. Αυτό θα σας βοηθήσει να ξεβιδώσετε ή να βιδώσετε πιο γρήγορα και να αποφύγετε την ολίσθηση του κατσαβιδιού.

Προστατευτείτε από μικρά έντομα και παράσιτα

Τα μυρμήγκια είναι γενικά αβλαβή πλάσματα που δεν ενοχλούν. Στην πραγματικότητα, τα μαύρα και τα μυρμήγκια κήπων δεν δαγκώνουν καν. Ωστόσο, ότι μπαίνει στο σπίτι σας μπορεί να είναι επικίνδυνο καθώς μπορούν να μεταφέρουν ασθένειες μέσα. Αν φτάσουν στην κουζίνα σας, μπορούν να μολύνουν το φαγητό σας και να σας κάνουν να αρρωστήσετε.

Ευτυχώς, τα μυρμήγκια τρομοκρατούνται από την κιμωλία και αν έχετε πρόβλημα με τα μυρμήγκια στο σπίτι σας, μπορείτε να τα απωθήσετε τραβώντας γραμμές με κιμωλία. Δεν αστειευόμαστε. Πάρτε κιμωλία και τραβήξτε γραμμές στην πόρτα σας, τα παράθυρα, τα ανοίγματα κουζίνας, και οποιοδήποτε άλλο μέρος που νομίζετε ότι τα μυρμήγκια μπορούν να έρθουν και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει.

Δείτε επίσης: Εκπληκτικά κόλπα και συμβουλές για το σπίτι και την κουζίνα που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους!

Ξεφορτωθείτε τις κιτρινίλες από τα ρούχα

Ανεξάρτητα από το πόσο καλά πλένετε τα λευκά σας με απορρυπαντικά που ισχυρίζονται ότι κρατούν τα ρούχα σας σαν χιόνι για πάντα, εξακολουθούν να τείνουν να κιτρινίζουν με την πάροδο του χρόνου. Μπορείτε να τρίβετε και να τρίβετε, αλλά η η κιτρινίλα δε φεύγει ποτέ. Ποια είναι η λύση? Τρίψτε τα λευκά σας με κιμωλία πριν τα πλύνετε.

Η κιμωλία βοηθά στη διατήρηση της λευκότητας και τη διατήρηση των λευκών ρούχων σας σε έντονο λευκό χρώμα. Βοηθάει να απαλλαγείτε από το ανεπιθύμητο κίτρινο και, μετά από λίγες πλύσεις, θα βρείτε το κίτρινο χρώμα να ξεθωριάζει τελείως από τα ρούχα σας. Το ίδιο μπορεί να εφαρμοστεί για να καθαρίσετε εύκολα τη βρωμιά που συσσωρεύεται γύρω από τα περιλαίμια των πουκάμισων. Εάν οι λεκέδες είναι πολύ έντονοι από το γιακά, τρίψτε λίγη κιμωλία πάνω τους, αφήστε το να μείνει εκεί για 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε.

Εξαφανίστε γρήγορα λεκέδες από τους τοίχους

Εάν έχετε παιδιά ή κατοικίδια ζώα, ξέρετε πόσο εύκολο είναι να γίνουν λεκέδες στους τοίχους σας. Και καλά, το μαγείρεμα μετά από χρόνια αφήνει ανεπιθύμητους λεκέδες στους τοίχους της κουζίνας σας, καθώς και ακόμη και στο ταβάνι μερικές φορές, το οποίο είναι πραγματικά δύσκολο να απαλλαγείτε.

Αντί να επενδύσετε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και να βάψετε τους τοίχους σας, δοκιμάστε αυτό. Πάρτε ένα κομμάτι κιμωλίας που ταιριάζει με το χρώμα των τοίχων / οροφών σας και τρίψτε το πάνω στους λεκέδες. Μπορείτε να εφαρμόσετε κιμωλία σε μικρές ρωγμές και θραύσματα στον τοίχο σας επίσης και να τα εξαφανίσετε.

Κρατήστε τα νύχια σας υγιή και καθαρά

Εκτός από όλες τις παραπάνω εύκολες συμβουλές, μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε την κιμωλία στα είδη ομορφιάς σας και να εξοικονομήσετε ένα μανικιούρ. Επιτύχετε αυτό το ακριβό περιποιημένο χέρι, τρίβοντας μια μικρή βούρτσα πάνω σε κιμωλία και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε τη για να καθαρίσετε τα νύχια σας. Αυτή η διαδικασία θα σας απαλλάξει από τη βρωμιά και η κιμωλία θα κάνει τα νύχια σας να φαίνονται λαμπερά και φωτεινά. Το ίδιο μπορεί να επαναληφθεί και για τα νύχια των ποδιών.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Μαίρη Φρέση

Written by Μαίρη Φρέση

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs.

7 ιδέες για μακρόστενες κουζίνες που θα σας εμπνεύσουν

7 Στενόμακρες Κουζίνες που θα σας Δώσουν Έμπνευση για τη Δική σας

συνταγή με μπαγιάτικο ψωμί

Έχετε μπαγιάτικο ψωμί; Να τι μπορείτε να φτιάξετε