in ,

9 Περίεργα Πράγματα που Κάνει το Ταξίδι με Αεροπλάνο στο Σώμα

επιπτώσεις αεροπορικού ταξιδιού στο σώμα,συμβουλές για αεροπορικό ταξίδι,περίεργα
9 Περίεργα Πράγματα που Κάνει το Ταξίδι με Αεροπλάνο στο Σώμα

Αν και το ταξίδι με αεροπλάνο είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να φτάσετε κάπου, μπορεί να μην είναι πάντα άνετο για το σώμα σας. Και υπάρχουν ορισμένοι λόγοι πίσω από αυτό. Έτσι, είτε απολαμβάνετε τη θέα στον ουρανό έξω από το παράθυρο είτε ακούτε τη μουσική που ετοιμάσατε για την πτήση, μπορεί να συμβούν μερικά περίεργα πράγματα στο σώμα σας. Γιατί τα Καθίσματα στα Αεροπλάνα Είναι Σχεδόν Πάντα Μπλε

Τα πόδια σας μπορεί να πρηστούν.

© Depositphotos.com

Όταν βρίσκεστε στο αεροπλάνο, δεν μπορείτε να περπατήσετε ελεύθερα και να τεντώσετε τα πόδια σας. Δυστυχώς, η έλλειψη κίνησης οδηγεί σε στασιμότητα του αίματος στα πόδια και αυτό μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο ακόμη και πήξη. Το πρήξιμο των ποδιών δεν είναι σοβαρό πρόβλημα εάν διαρκεί μόνο λίγο, ωστόσο, αν θέλετε να το ανακουφίσετε, δοκιμάστε μια σύντομη βόλτα κάθε ώρα περίπου.

Η ακοή σας μπορεί να εξασθενήσει.

brightside

Εκτός από τη ζάλη, τα αυτιά σας θα είναι σχεδόν μόνιμα φραγμένα. Τα συμπτώματα θα επιδεινωθούν εάν επιβιβαστείτε σε αεροπλάνο με κρυολόγημα ή ιγμορίτιδα, καθώς η βλέννα μένει στάσιμη με αυξημένη πίεση. Αποφύγετε λοιπόν να κάνετε μια μεγάλη πτήση εάν είστε μπουκωμένοι.

Οι μεγάλες πτήσεις μπορεί να προκαλέσουν έντονο πόνο στο αυτί, μειωμένη ακοή ακόμη και απώλεια ακοής. Εάν είστε υγιείς, το μάσημα τσίχλας μπορεί να σας βοηθήσει. Η κίνηση των μασητικών μυών θα μειώσει την πίεση.

Μπορεί να υποφέρετε από δερματικά προβλήματα.

brightside

Το ταξίδι με αεροπλάνο μπορεί επίσης να προκαλέσει ανισορροπία στο δέρμα σας. Πρώτα απ’ όλα, η υγρασία μπορεί να κάνει το δέρμα ξηρό και το άγχος που αντιμετωπίζετε ενώ βρίσκεστε στο αεροπλάνο μπορεί να αυξήσει την ερυθρότητα και τα ξεσπάσματα ακμής. Επιπλέον, το να κάθεστε συνέχεια μπορεί να προκαλέσει όχι μόνο πρήξιμο των ποδιών αλλά και πρήξιμο του προσώπου. Προσπαθήστε λοιπόν να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να έχετε μαζί σας ενυδατική κρέμα.

Μπορεί να έχετε κακή αναπνοή.

brightside

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να έχετε κατά τη διάρκεια μιας πτήσης είναι η κακοσμία του στόματος. Τα σωματικά μας συστήματα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής σάλιου, λειτουργούν πιο αργά ενώ βρισκόμαστε στο αεροπλάνο και αυτό επιτρέπει στα βακτήρια να εξαπλωθούν. Κομμάτια τροφής που έχουν μείνει στα δόντια μπορεί να ενισχύσουν τη δυσοσμία του στόματος. Για να αποτρέψετε την αναπνοή του αεροπλάνου, πάρτε μαζί σας οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε επίσης 12 Διαφημιστικά Κόλπα για να Φαίνονται τα Φαγητά Εξαιρετικά Νόστιμα

Μπορεί να αφυδατωθείτε.

brightside

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που μπορεί να συναντήσετε σε μια πτήση είναι η αφυδάτωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλές αεροσυνοδοί συνήθως περπατούν σε όλη την πτήση προσφέροντας νερό στους επιβάτες. Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης 3 ωρών, οι άνθρωποι χάνουν συνήθως 1,5 λίτρο νερού. Οι ερευνητές λένε ακόμη ότι η ήπια αφυδάτωση που μπορεί να αναμένεται σε μια πτήση μπορεί επίσης να επηρεάσει τη διάθεσή σας. Προσπαθήστε λοιπόν να πίνετε περισσότερο νερό ενώ βρίσκεστε στο αεροπλάνο.

Το κεφάλι σας μπορεί να γυρίζει.

brightside

Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, μπορεί να αισθανθείτε λιποθυμία. Οι διακυμάνσεις της πίεσης στην καμπίνα μπορεί να σας ζαλίσουν ή να μην σας ενοχλήσουν καθόλου. Μπορεί επίσης να εμφανίσετε ναυτία ή ακόμα και εμετό κατά τη διάρκεια μιας πτήσης επειδή η στατική εικόνα που βλέπετε δεν αντιστοιχεί στην αίσθηση της κίνησης.

Το γούστο σας στο φαγητό μπορεί να αλλάξει.

© Shutterstock.com

Η πιθανότητα να περιγράψετε το φαγητό στο αεροπλάνο ως νόστιμο είναι πολύ μικρή. Και αυτό δεν οφείλεται στο ότι είναι άγευστο. Απλώς, καθώς φτάνετε σε υψόμετρο πλεύσης, η αλλαγή στην πίεση της καμπίνας μειώνει την ευαισθησία των γευστικών κάλυκων. Η ικανότητά σας να γεύεστε γλυκά και αλμυρά τρόφιμα μειώνεται κατά περίπου 30%. Ωστόσο, μπορεί κανείς να απολαύσει το φαγητό του στο αεροπλάνο με την κατάλληλη ενυδάτωση.

Μπορεί να νιώσετε έναν ξαφνικό πονόδοντο.

brightside

Πολλοί ταξιδιώτες με αεροπλάνο παρατηρούν πόνο στα δόντια τους κατά τη διάρκεια των πτήσεων. Ο λόγος για αυτό είναι η διαφορά πίεσης: ο αέρας μπαίνει σε μικρά στόμια και πιέζει τα δόντια από μέσα. Ο πόνος των δοντιών σε ένα αεροπλάνο προκαλείται συχνά από την παγίδευση αέρα σε ένα σφράγισμα εάν δεν γέμισε πλήρως η κοιλότητα του δοντιού.

Μπορεί να γίνετε νευρικοί.

brightside

Ακόμη και εκείνοι που δεν φοβούνται να πετάξουν μπορεί να ταραχθούν ή ακόμα και να θυμώσουν ενώ βρίσκονται στο αεροπλάνο. Ο λόγος είναι απλός: δεν ελέγχουμε την ασφάλειά μας και αυτό μας κάνει να ανησυχούμε. Για να αντιμετωπίσετε το άγχος, μπορεί να θέλετε να εστιάσετε στην αναπνοή σας ή να αποσπάσετε την προσοχή σας με μια ταινία ή βιβλίο ή να οργανώσετε εικόνες στο τηλέφωνο ή τον υπολογιστή σας.

Δείτε επίσης Γιατί Ξυπνάτε την Ίδια Ώρα Κάθε Νύχτα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τροφές που προκαλούν λιπαρά μαλλιά,τροφές που αποτρέπουν τα λιπαρά μαλλιά,φροντίδα μαλλιών,διατροφή,συμβουλές διατροφής,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

5 Τροφές που Προκαλούν Λιπαρά Μαλλιά και 3 που το Αποτρέπουν

συνέπειες ξαφνικού κοψίματος καφέ,συμβουλές υγείας,υγεία

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Σταματήσετε Ξαφνικά τον Καφέ