in , , , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί αν Σταματήσετε Ξαφνικά τον Καφέ

συνέπειες ξαφνικού κοψίματος καφέ,συμβουλές υγείας,υγεία
συνέπειες ξαφνικού κοψίματος καφέ,συμβουλές υγείας,υγεία

Αν και ο καφές έχει πολλά οφέλη για την υγεία, η διακοπή του μπορεί να είναι η σωστή απόφαση για μερικούς ανθρώπους. Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο δελεαστικό μπορεί να ακούγεται να αρχίσετε να ζείτε χωρίς καφεΐνη το συντομότερο δυνατό, είναι καλύτερο να μειώσετε την ποσότητα του καφέ που πίνετε καθημερινά σταδιακά και να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο να προσαρμοστεί στις αλλαγές.

Το σώμα εξαρτάται από τον καφέ και το ξαφνικό κόψιμό του μπορεί να προκαλέσει κάποια δυσάρεστα συμπτώματα, γνωστά και ως στέρηση καφεΐνης. Τι θα Συμβεί στα Μαλλιά σας αν Κόψετε τον Καφέ

Μπορεί να έχετε πονοκεφάλους.

© Pexels.com, © Shutterstock.com

Εάν έχετε ξυπνήσει ποτέ με έναν τρομερό πονοκέφαλο, πιθανότατα γνωρίζετε ότι ένα φλιτζάνι ζεστός δυνατός καφές μπορεί να εξαφανίσει αυτόν τον πόνο. Αυτό συμβαίνει επειδή ο καφές στενεύει τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλό σας. Όταν ξαφνικά αποφασίζετε να κόψετε τον καφέ, προκαλεί το άνοιγμα των αιμοφόρων αγγείων, γεγονός που αυξάνει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο. Το σώμα σας μπορεί να αντιδράσει σε αυτή την ξαφνική αλλαγή στη ροή του αίματος με επώδυνους πονοκεφάλους που θα διαρκέσουν όσο ο εγκέφαλος προσαρμόζεται στην αυξημένη ροή αίματος.

Μπορεί να νιώθετε περισσότερο άγχος.

© Shutterstock.com

Όσο αντιφατικό κι αν ακούγεται, η διακοπή του καφέ μπορεί στην πραγματικότητα να σας κάνει ακόμα πιο νευρικούς. Αν και η καφεΐνη μπορεί να σας προκαλέσει νευρικότητα, το σώμα σας εξαρτάται ψυχικά και σωματικά από αυτήν. Το να κόψετε τον καφέ ξαφνικά μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε άγχος. Και αν έχετε συνηθίσει να πίνετε τον καφέ σας με ζάχαρη ή ζαχαρούχα σιρόπια, μπορεί να εμφανίσετε και συμπτώματα στέρησης ζάχαρης, τα οποία μπορεί να σας κάνουν να νιώθετε ακόμη πιο έντονη νευρικότητα.

Μπορεί να επηρεάσει το δέρμα σας.

© Unsplash.com

Το άγχος λόγω κοψίματος του καφέ μπορεί να σας κάνει να ιδρώσετε και η καρδιά σας να χτυπά πολύ πιο γρήγορα, και δεν είναι καλό ούτε για το δέρμα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή ενεργοποιεί την παραγωγή κορτιζόλης, γνωστής και ως ορμόνη του στρες, η οποία επηρεάζει τους πόρους του δέρματος και προκαλεί αύξηση της παραγωγής λιπαρότητας. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους, μαύρα στίγματα και δέρμα που φαίνεται λιπαρό. Το άγχος και το στρεσ είναι οι χειρότεροι εχθροί του δέρματός σας και μπορούν ακόμη και να προκαλέσουν την πρόωρη γήρανση του δέρματος.

Δείτε ακόμη 8 Τρόποι για να Κάνετε τον Καφέ σας πιο Υγιεινό

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να κάνει τα δόντια πιο ευαίσθητα.

© Shutterstock.com

Ένα από τα πιο δυσάρεστα συμπτώματα της στέρησης καφεΐνης είναι πιθανή ναυτία. Οι στομαχικές διαταραχές και η ναυτία μπορεί να σας προκαλέσουν εμετό, ο οποίος, με τη σειρά του, μπορεί να επηρεάσει τα δόντια σας. Αν και η συχνή κατανάλωση καφέ μπορεί να λερώσει τα δόντια και να τα κάνει να φαίνονται κιτρινωπά, η ξαφνική διακοπή του καφέ δεν είναι καλό ούτε για τη στοματική σας υγεία. Ο έμετος μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα του στόματος και διάβρωση, γεγονός που κάνει τα δόντια σας πιο ευαίσθητα και επιρρεπή σε τερηδόνα.

Μπορεί να αισθανθείτε ζάλη.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εάν πίνετε καφέ, ξέρετε ότι αν νιώθετε λίγο ζαλισμένοι το πρωί, θα σας σώσει τη μέρα. Αλλά μόλις πάρετε την απόφαση να σταματήσετε τον καφέ μια για πάντα, το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές και μπορεί να ανταποκριθεί με ένα αίσθημα ζάλης. Προσπαθήστε να καθίσετε ή να ξαπλώσετε αν αισθάνεστε ζαλάδα. Αυτά τα συμπτώματα συνήθως διαρκούν έως και 9 ημέρες και το σώμα σας χρειάζεται χρόνο για να συνηθίσει την αλλαγή.

Μπορεί να δυσκολευτείτε περισσότερο να συγκεντρωθείτε.

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Εκτός από το να σας βοηθά να ξυπνάτε το πρωί, ο καφές μπορεί να βελτιώσει την εστίασή σας πριν από τις εξετάσεις ή μια μεγάλη μέρα στη δουλειά. Η καφεΐνη αυξάνει τα επίπεδα αδρεναλίνης, προκαλώντας την αύξηση της αρτηριακής πίεσης και διεγείροντας επίσης τον εγκέφαλο. Από τη στιγμή που αποφασίσετε να ζήσετε χωρίς καφεΐνη, μπορεί στην αρχή να δυσκολευτείτε με τη συγκέντρωση, αλλά τελικά το σώμα σας θα συνηθίσει να λειτουργεί χωρίς αυτήν.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Καφέ με το που Ξυπνάτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

επιπτώσεις αεροπορικού ταξιδιού στο σώμα,συμβουλές για αεροπορικό ταξίδι,περίεργα

9 Περίεργα Πράγματα που Κάνει το Ταξίδι με Αεροπλάνο στο Σώμα

δημιουργία τέλειας γκαρνταρόμπας,συμβουλές για ρούχα,ρούχα,συμβουλές μόδας,μόδα

Πώς να Φτιάξετε μια Γκαρνταρόμπα που Μπορεί να σας Εξυπηρετήσει για Χρόνια