in ,

8 Τρόποι για να Κάνετε τον Καφέ σας πιο Υγιεινό

τρόποι για πιο υγιεινό καφε,συμβουλές για υγιεινό καφε,διατροφή,συμβουλές διατροφής
8 Τρόποι για να Κάνετε τον Καφέ σας πιο Υγιεινό

Η κατανάλωση καφέ έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά μπορεί να καταστέλλει την όρεξη ενώ μερικοί άνθρωποι τον χρησιμοποιούν ως υποκατάστατο γεύματος. Όμως, ο καφές μπορεί να γίνει πιο υγιεινός χωρίς να χάσετε την όρεξή σας και να βλάψετε τον μεταβολισμό σας. Πόσα Φλιτζάνια Καφέ Καθημερινά Ωφελούν την Υγεία

Αποφύγετε τα τεχνητά γλυκαντικά και τη λευκή ζάχαρη.

brightside

Αυτό μπορεί να σας φαίνεται λίγο παράξενο αλλά ο καφές είναι υγιεινός από μόνος του. Στην πραγματικότητα το μετατρέπετε σε ανθυγιεινό ρίχνοντας ζάχαρη ή τεχνητά γλυκαντικά.

Λόγω της υψηλής ποσότητας φρουκτόζης στη ζάχαρη, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες όπως παχυσαρκία και διαβήτη. Εάν δεν μπορείτε καφέ χωρίς ζάχαρη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό γλυκαντικό όπως η στέβια.

Επιλέξτε ποιότητα παρά ποσότητα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Η ποιότητα του καφέ μπορεί να ποικίλει και εξαρτάται από την επεξεργασία και τον τρόπο καλλιέργειας και ψησίματος των κόκκων του καφέ. Σε πολλές περιπτώσεις, λόγω της ανάγκης για μαζική παραγωγή καφέ και του γεγονότος ότι ένα καφεόδεντρο χρειάζεται έως και 5 χρόνια για να αναπτυχθεί και να παράγει 10 κιλά καφέ, ορισμένοι αγρότες τα ψεκάζουν με συνθετικά φυτοφάρμακα και άλλες χημικές ουσίες που δεν προορίζονταν ποτέ για ανθρώπινη κατανάλωση.

Αυτές οι χημικές ουσίες επιταχύνουν την ανάπτυξη κάθε δέντρου και υπάρχει πολλή διαμάχη σχετικά με τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία που έχουν στον άνθρωπο. Εάν ανησυχείτε για ύπαρξη φυτοφαρμάκων στον καφέ σας, σκεφτείτε να αγοράσετε βιολογικούς κόκκους καφέ από μια ποιοτική μάρκα.

Προσθέστε λίγη κανέλα στον καφέ σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η κανέλα είναι ένα πολύ νόστιμο μπαχαρικό για να προσθέσετε στον καφέ σας και να του δώσετε μια πιο ενδιαφέρουσα γεύση. Μελέτες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί να μειώσει τα επίπεδα γλυκόζης και χοληστερόλης στο αίμα. Είναι γεμάτη με αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το ανθρώπινο σώμα από την οξειδωτική βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Επιπλέον, η κανέλα μπορεί να βελτιώσει τους βασικούς παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις, συμπεριλαμβανομένης της χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων και της αρτηριακής πίεσης.

Προσθέστε λίγο κακάο στον καφέ σας.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το κακάο, όπως και η κανέλα, είναι επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και παρέχει πολλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, βοηθά στην απώλεια βάρους βελτιώνοντας τη μιτοχονδριακή βιογένεση και προσφέρει προστασία στους νευρώνες.

Το κακάο ενισχύει τη γνώση και τη θετική διάθεση. Προσπαθήστε να προσθέσετε λίγη σκόνη κακάο στον καφέ σας για επιπλέον γεύση.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Καφέ με το που Ξυπνάτε

Αποφύγετε να πίνετε πολύ καφέ.

© depositphotos.com

Η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας. Η υπερβολική ποσότητα καφεΐνης μπορεί να οδηγήσει σε άγχος ή νευρικότητα. Μπορεί να διαταράξει την ποιότητα του ύπνου και να εξελιχθεί σε εθισμό στην καφεΐνη – οπότε αντί για ένα φλιτζάνι καφέ, μπορεί να χρειάζεστε 3 για να ξυπνήσετε.

Η κατανάλωση καφέ έχει να κάνει με την εξισορρόπηση των οφελών και των κινδύνων, πρέπει πάντα να ακούτε το σώμα σας γιατί ξέρει καλύτερα.

ΜΗΝ καταναλώνετε καφεΐνη μετά τις 2 μ.μ.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η καφεΐνη είναι αυτό που κάνει τον καφέ τόσο δημοφιλή. Είναι διεγερτικό και σας δίνει ενέργεια για να μείνετε ξύπνιοι και να είστε παραγωγικοί. Η κατανάλωση καφέ αργότερα κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο σας ανεξάρτητα από την ανοχή που έχετε σε αυτήν και ο κακός ύπνος προκαλεί επιπλέον προβλήματα υγείας.

Για το λόγο αυτό, αν πρέπει να πιείτε καφέ αργότερα μέσα στην ημέρα, είναι προτιμότερο να επιλέξετε ντεκαφεϊνέ ή ένα φλιτζάνι μαύρο τσάι που έχει πολύ λιγότερη καφεΐνη, αλλά σας δίνει ενέργεια.

Αποφύγετε τις κρέμες.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η κρέμα είναι το πιο κοινό συστατικό στον καφέ, ειδικά στις ΗΠΑ. Οι πολύ γνωστές κρέμες χαμηλών λιπαρών είναι συνήθως πολύ επεξεργασμένες και ενδέχεται να περιέχουν αμφίβολα συστατικά.

Μια κρεμά πλήρης λιπαρών μπορεί να μειώσει το φούσκωμα στην κοιλιά και περιέχει λιγότερη λακτόζη, γεγονός που διευκολύνει την πέψη των ατόμων με δυσανεξία στη λακτόζη σε σύγκριση με τις άλλες κρέμες. Επομένως, σκεφτείτε να προσθέσετε λίγη στον καφέ σας, κατά προτίμηση από αγελάδες που τρέφονται με γρασίδι.

Φτιάξτε τον καφέ σας χρησιμοποιώντας χαρτί.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Ο καφές περιέχει καφεστόλη – ένα διτερπενοειδές μόριο που αυξάνει τα επίπεδα χοληστερόλης στους ανθρώπους. Η χρήση χάρτινου φίλτρου για να παρασκευάσετε τον καφέ σας μειώνει την ποσότητα της, ενώ αφήνει την καφεΐνη και όλα τα αντιοξειδωτικά του καφέ να περάσουν.

Δείτε επίσης 9 Οφέλη του Καφέ στην Υγεία Σύμφωνα με την Επιστήμη

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

δίαιτα του αστροναύτη,χάσιμο βάρους,αντιμετώπιση στομαχικών προβλημάτων,διατροφή,συμβουλές διατροφής

Η Δίαιτα του Αστροναύτη για Χάσιμο Βάρους και Αντιμετώπιση Στομαχικών Προβλημάτων

διακόσμηση τοίχου μπάνιου,ιδέες διακόσμησης τοίχου μπάνιου,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου

13 Έξυπνες Ιδέες Διακόσμησης Τοίχου Μπάνιου