in , , ,

9 Οφέλη του Καφέ στην Υγεία Σύμφωνα με την Επιστήμη

οφέλη του καφέ,καφές και υγεία,συμβουλές διατροφής,υγεία,διατροφή
9 Οφέλη του Καφέ στην Υγεία Σύμφωνα με την Επιστήμη

Τον τελευταίο καιρό, υπήρξαν πολλές αμφιλεγόμενες απόψεις για το αγαπημένο πρωινό καφέ. Αλλά πιθανότατα θα συμφωνήσετε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την επιστημονική προσέγγιση για την επίλυση διαφορών όπως αυτή. Οι επιστήμονες δηλώνουν ότι η κατανάλωση καφέ με μέτρο όχι μόνο είναι αβλαβής, αλλά μπορεί επίσης να έχει θετική επίδραση στην υγεία. Πόσα Φλιτζάνια Καφέ Καθημερινά Ωφελούν την Υγεία

Μειώνει τον κίνδυνο κίρρωσης του ήπατος.

© depositphotos

Οι επιστήμονες από το Ινστιτούτο Mario Negri στην Ιταλία διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση καφέ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης κίρρωσης του ήπατος έως και 50%.

Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης της νόσου του Αλτσχάιμερ και του Πάρκινσον.

© depositphotos

Επιστήμονες από το Κέντρο Έρευνας για το Νόσο του Αλτσχάιμερ που εδρεύει στην Τάμπα της Φλόριντα διεξήγαγαν μια μελέτη για να εξακριβώσουν την επίδραση της κατανάλωσης καφέ στην εμφάνιση του Αλτσχάιμερ. Τα ευρήματα της μελέτης έδειξαν ότι η κατανάλωση τριών φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης της νόσου έως και 65%.

Οι ερευνητές από το Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Santa Catarina της Βραζιλίας δήλωσαν ότι η κατανάλωση καφέ σε τακτική βάση μπορεί να λειτουργήσει ως προληπτική λύση για τη νόσο του Πάρκινσον. Ο κίνδυνος εμφάνισής της μειώνεται κατά 20%.

Μειώνει τον κίνδυνο καρκινικών παθήσεων.

Πολλές μελέτες που έγιναν τις τελευταίες δεκαετίες αποδεικνύουν ότι ο καφές επηρεάζει κυρίως την υγεία. Αναφέρθηκε επίσης ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην ανάπτυξη καρκινικών ασθενειών. Ωστόσο, αυτή η υπόθεση δεν αποδείχθηκε ακριβής τα τελευταία χρόνια.

Η έρευνα που διεξήχθη από το Τμήμα Κλινικών Μελετών Υγείας στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου και το Τμήμα Επιδημιολογίας του Ινστιτούτου Mario Negri απέδειξε ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει πραγματικά τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του μαστού και καρκίνου του προστάτη.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Επηρεάζει θετικά το καρδιαγγειακό σύστημα.

© depositphotos

Μια άλλη διαδεδομένη εσφαλμένη αντίληψη για τον καφέ έχει να κάνει με τις επιπτώσεις του στο καρδιαγγειακό σύστημα. Στην πραγματικότητα, αρκετές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν από επιστήμονες από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σιγκαπούρης και το Νοσοκομείο Γυναικών του Brigham, έδειξαν ότι τα άτομα που πίνουν 3-5 φλιτζάνια καφέ την ημέρα έχουν τρεις φορές λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από καρδιακή πάθηση από εκείνους που πίνουν άλλα ροφήματα.

Η μελέτη επισημαίνει επίσης ότι δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της κατανάλωσης 1 φλιτζανιού ή 3 φλιτζανιών καφέ, καθώς μια τόσο μικρή ποσότητα δεν θα έχει αρνητική επίδραση στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Καφέ με το που Ξυπνάτε

Μειώνει την εμφάνιση ασθενειών των αρθρώσεων και χολόλιθων.

© depositphotos

Η ουρική αρθρίτιδα προκαλείται από κακό μεταβολισμό και οδηγεί σε συσσώρευση διαφόρων συστατικών στον ιστό του σώματος. Αλλά επειδή ο καφές βελτιώνει το μεταβολισμό, η κατανάλωσή του μπορεί στην πραγματικότητα να αποτρέψει την ουρική αρθρίτιδα. Το γεγονός αυτό αποδείχθηκε από επιστήμονες τόσο από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ όσο και από το Νοσοκομείο Γυναικών Brigham.

Ορισμένες ουσίες που βρίσκονται στον καφέ, όπως η καφεΐνη, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης λίθων της χοληδόχου κύστης. Ο Scott Gottlieb ανακάλυψε ότι ο κίνδυνος εμφάνισης αυτής της ασθένειας θα μπορούσε να μειωθεί κατά 4% εάν πίνετε 4 φλιτζάνια καφέ την ημέρα και κάτω κατά 45% εάν πίνετε 5 φλιτζάνια.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Οι Δανοί επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ώρχους, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ώρχους και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Οντένσεν απέδειξαν ότι η κατανάλωση καφέ δεν επηρεάζει την εμφάνιση του διαβήτη τύπου-2. Η καφεστόλη, συστατικού του καφέ, αυξάνει στην πραγματικότητα το επίπεδο ινσουλίνης στο πάγκρεας όταν το τελευταίο εκτίθεται στην επίδραση της γλυκόζης. Γι’ αυτό η κατανάλωση καφέ μπορεί να σας σώσει από τον διαβήτη τύπου 2.

Αναζωογονεί κάθε κύτταρο στο σώμα.

© depositphotos

Τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στον καφέ έχουν μια αναζωογονητική επίδραση στα κύτταρα του σώματος. Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Γυναικών της Ewha στη Σεούλ ισχυρίζονται ότι το εκχύλισμα καφέ μπορεί να σας βοηθήσει να εξαλείψετε τις μικρές ρυτίδες και αποτρέπει την απώλεια υγρών και κολλαγόνου από το σώμα. Μπορείτε να το φτιάξετε στο σπίτι χρησιμοποιώντας στιγμιαίο καφε, ζάχαρη και νερό. Γι’ αυτό οι άνθρωποι που πίνουν καφέ σε τακτική βάση φαίνονται νεότεροι από άλλους ανθρώπους της ηλικίας τους.

Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη στους ηλικιωμένους.

Οι επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Coventry διαπίστωσαν ότι η καφεΐνη συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής δύναμης στου ηλικιωμένους. Αυτό μπορεί να τους βοηθήσει να αποφύγουν πτώσεις και τραυματισμούς.

Βοηθά να ζήσετε περισσότερο.

© eastnews© eastnews

Οι Marc J. Gunter και Neil Murphy λένε ότι ο καφές μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο θανάτου για διαφορετικούς λόγους. Η μελέτη διεξήχθη σε διαφορετικές χώρες και το αποτέλεσμα ήταν παρόμοιο με το ποσοστό θνησιμότητας να είναι χαμηλότερο μεταξύ των ατόμων που έπιναν τακτικά καφέ. Οι επιστήμονες επεσήμαναν επίσης ότι ακόμη και οι καπνιστές θα μπορούσαν να επωφεληθούν από την κατανάλωση καφέ, καθώς το κάπνισμα δεν αλλάζει αυτό το αποτέλεσμα.

Δείτε επίσης Ο καφές της καραντίνας: Συνταγή για Dalgona coffee από τη Νότια Κορέα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φλούδες πορτοκαλιών,χρήσεις φλούδες πορτοκαλιών,επαναχρησιμοποιήση,ανακύκλωση,χρήσιμα

7 Χρήσεις για τις Φλούδες Πορτοκαλιών

διακόσμηση με χρώμα τερακότα,ιδέες διακόσμησης με χρώμα τερακότα,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού,διακόσμηση

35 Ιδέες Διακόσμησης Σπιτιού με Χρώμα Τερακότα