in , , , , ,

5 Τροφές που Προκαλούν Λιπαρά Μαλλιά και 3 που το Αποτρέπουν

τροφές που προκαλούν λιπαρά μαλλιά,τροφές που αποτρέπουν τα λιπαρά μαλλιά,φροντίδα μαλλιών,διατροφή,συμβουλές διατροφής,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
τροφές που προκαλούν λιπαρά μαλλιά,τροφές που αποτρέπουν τα λιπαρά μαλλιά,φροντίδα μαλλιών,διατροφή,συμβουλές διατροφής,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

Λιπαρά Μαλλιά: Όταν έχουμε λιπαρά μαλλιά, συνήθως καταλήγουμε να χρησιμοποιούμε ειδικά σαμπουάν, να κρύβουμε τα μαλλιά μας σε αλογοουρές ή να τα λούζουμε πολύ συχνά.

Υπάρχουν όμως κάποια άλλα κόλπα που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε την επιπλέον λιπαρότητα χωρίς να καταβάλετε υπερβολική προσπάθεια. Για παράδειγμα, η κατανάλωση ορισμένων τροφών μπορεί πραγματικά να μειώσει την ποσότητα της παραγόμενης λιπαρότητας στα μαλλιά, ενώ άλλες μπορεί να την αυξήσουν. Μαλλιά λιπαρά στη ρίζα και ξηρά στις άκρες: 3 πράγματα που πρέπει να προσέξεις

Τροφές προς αποφυγή για Λιπαρά Μαλλιά

Ζάχαρη

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι ορμόνες βοηθούν στον έλεγχο σχεδόν όλων των διεργασιών που συμβαίνουν στο σώμα μας. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τις διατηρείτε σε ισορροπία. Η ζάχαρη δεν είναι μια τροφή που βοηθά σε αυτό. Στην πραγματικότητα λειτουργεί αντίστροφα δημιουργώντας μια ανισορροπία όταν πρόκειται για ορμόνες. Γι’ αυτό αντί να βοηθάει, επηρεάζει τις φλεγμονώδεις διεργασίες στο σώμα και αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, ενθαρρύνοντας τους αδένες να παράγουν περισσότερη λιπαρότητα.

Επεξεργασμένοι υδατάνθρακες

τροφές που προκαλούν λιπαρά μαλλιά,τροφές που αποτρέπουν τα λιπαρά μαλλιά,φροντίδα μαλλιών,διατροφή,συμβουλές διατροφής,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
τροφές που προκαλούν λιπαρά μαλλιά,τροφές που αποτρέπουν τα λιπαρά μαλλιά,φροντίδα μαλλιών,διατροφή,συμβουλές διατροφής,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς

Υπάρχουν καλοί (ή σύνθετοι) υδατάνθρακες και κακοί (ή απλοί) υδατάνθρακες. Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες σχετίζονται με τη δεύτερη ομάδα – τους κακούς υδατάνθρακες. Ένα καλό παράδειγμα τροφίμου με επεξεργασμένους υδατάνθρακες είναι το ψωμί — το λευκό ψωμί από επεξεργασμένα δημητριακά είναι πιο μαλακό και πιο αφράτο από το ψωμί ολικής αλέσεως. Επομένως, οι επεξεργασμένοι κόκκοι είναι σπόροι που επεξεργάζονται προκειμένου να γίνουν πιο μαλακοί και λιγότερο βαρείς.

Το λυπηρό είναι ότι αυτοί οι υδατάνθρακες υπερφορτώνουν το σώμα με διαδικασία επεξεργασίας υδατανθράκων που κάνει τους αδένες του ελαίου να υπερπαράγουν λιπαρότητα και προκαλούν λιπαρό τριχωτό της κεφαλής.

Τηγανητά φαγητά

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οποιοδήποτε τηγανητό φαγητό, ειδικά το γρήγορο φαγητό, υπερφορτώνει το σώμα με λιπαρότητα λόγω της υπερδιέγερσης των αδένων ελαίου. Το λάδι που παράγουν καλύπτει το δέρμα, συμπεριλαμβανομένου του τριχωτού της κεφαλής, με επιπλέον λιπαρότητα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Επομένως, το να τρώτε ένα χάμπουργκερ το βράδυ μπορεί να μετατρέψει τα μαλλιά σας σε ένα κολλώδες χάος κατά τη διάρκεια της νύχτας. Όχι μόνο πρέπει να αποφεύγετε να καταναλώνετε αυτές τις τροφές για να κάνετε τη διατροφή σας πιο υγιεινή, αλλά και για να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο περιποιημένα.

Γαλακτοκομικά προϊόντα

© depositphotos.com

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν επίσης να κατηγορηθούν για την παραγωγή επιπλέον σμήγματος. Αυτό συμβαίνει επειδή τα γαλακτοκομικά, όπως το γάλα, το βούτυρο και το τυρί, αφομοιώνονται από το σώμα μας ως έλαια και λίπη, με αποτέλεσμα να έχουμε λιπαρά μαλλιά και εμφάνιση ακμής στο πρόσωπο. Περιέχουν επίσης συστατικά που σχετίζονται με υπερβολική ποσότητα της ορμόνης τεστοστερόνης, η οποία επηρεάζει επίσης την παραγωγή επιπλέον σμήγματος.

Ως εκ τούτου, ένα ποτήρι ζεστό, πλήρες γάλα το βράδυ μπορεί να σας κάνει να χρειαστείτε επειγόντως λούσιμο το πρωί.

Αλάτι

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού οδηγεί σε πρήξιμο, σακούλες κάτω από τα μάτια, πιτυρίδα και γενική αφυδάτωση του σώματος. Το τελευταίο κάνει το σώμα να παράγει περισσότερη λιπαρότητα για να καταπολεμήσει την έλλειψη νερού. Και πάλι, όλα αυτά καταλήγουν να προκαλούν λιπαρά μαλλιά, ειδικά σε όσους είναι επιρρεπείς σε αυτό. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στην κατανάλωση κράκερ, πατατάκια και αλατισμένους ξηρούς καρπούς γιατί είναι αυτά που περιέχουν υπερβολικό αλάτι.

Δείτε ακόμη 7 Λόγοι Που τα Μαλλιά Γίνονται Λιπαρά Τόσο Γρήγορα

Προϊόντα προς κατανάλωση:

Τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Β και Ε

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι βιταμίνες Β και Ε είναι από τις πιο απαραίτητες βιταμίνες για το σώμα και τα μαλλιά. Όχι μόνο βοηθούν στην ανάπτυξη δυνατών και όμορφων μαλλιών, αλλά ρυθμίζουν επίσης την παραγωγή επιπλέον ελαίων, κάνοντας τα μαλλιά να φαίνονται καλύτερα. Τροφές όπως τα φασόλια, τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και είναι αυτά που μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά να δείχνουν εκπληκτικά. Η βιταμίνη Ε μπορεί να βρεθεί σε πράσινα φυλλώδη λαχανικά, ηλιόσπορους και ξηρούς καρπούς.

Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο

© depositphotos.com

Το σώμα μας χρειάζεται ψευδάργυρο σε μικρές ποσότητες και αυτό το μέταλλο δεν αποθηκεύεται στο σώμα. Τα καλά νέα είναι ότι αν αυξήσετε την κατανάλωση προϊόντων πλούσιων σε ψευδάργυρο, μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παραγωγής λιπαρότητας από το σώμα σας. Μπορείτε να βρείτε ψευδάργυρο σε συμπληρώματα διατροφής, ωστόσο, είναι επίσης διαθέσιμος σε φυσικά τρόφιμα όπως βρώμη, οστρακοειδή και αυγά.

Καλά λιπαρά

© depositphotos.com

Το να έχετε έναν τύπο μαλλιών με τάση για λιπαρότητα δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να καταναλώνετε λιπαρά εντελώς καθώς είναι ένα σημαντικό συστατικό της σωστής λειτουργίας του σώματός μας. Απλά ρυθμίστε την κατανάλωση κορεσμένων και τρανς λιπαρών. Είναι πολύ εύκολο να τα αναγνωρίσετε επειδή τείνουν να παραμένουν στερεά σε θερμοκρασία δωματίου. Επομένως, η μαργαρίνη, το βούτυρο και το ζωικό λίπος είναι όλα τρανς λιπαρά. Αλλάξτε τα για «καλά» λιπαρά όπως ξηρούς καρπούς, φυτικά έλαια και ορισμένα είδη ψαριών.

Δείτε επίσης 20 Συνήθειες για πιο Δυνατά,Λαμπερά και Υγιή Μαλλιά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μαρμάρινη διακόσμηση μπάνιου,ιδέες μαρμάρινης διακόσμησης μπάνιου,διακόσμηση μπάνιου,ιδέες διακόσμησης μπάνιου

30 Ιδέες Μαρμάρινης Διακόσμησης Μπάνιου – Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

επιπτώσεις αεροπορικού ταξιδιού στο σώμα,συμβουλές για αεροπορικό ταξίδι,περίεργα

9 Περίεργα Πράγματα που Κάνει το Ταξίδι με Αεροπλάνο στο Σώμα