in , , , ,

8 Προειδοποιητικά Σημάδια ότι η Καρδιά σας Δεν Λειτουργεί Σωστά

8 Προειδοποιητικά Σημάδια ότι η Καρδιά σας Δεν Λειτουργεί Σωστά
8 Προειδοποιητικά Σημάδια ότι η Καρδιά σας Δεν Λειτουργεί Σωστά

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες προσβάλλονται από καρδιακές παθήσεις για διάφορους λόγους που σχετίζονται με έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά προειδοποιητικά σημάδια για καρδιακά προβλήματα που πρέπει να προσέξετε αν τα παρατηρήσετε. 10 Σημάδια ότι ο Θυρεοειδής σας Δεν Λειτουργεί Σωστά

Πόνος που εξαπλώνεται στο χέρι

© depositphotos

Πολλοί άνδρες βιώνουν πόνο στο αριστερό χέρι, ενώ οι γυναίκες τον ίδιο πόνο και στο ίδιο ή και στα δύο χέρια. Ορισμένες γυναίκες βίωσαν έναν ασυνήθιστο πόνο στον αγκώνα πριν υποστούν καρδιακή προσβολή. Αυτό συμβαίνει επειδή ο πόνος από την καρδιά ταξιδεύει στο νωτιαίο μυελό όπου πολλά νεύρα του σώματος συνδέονται και ο εγκέφαλος μπερδεύεται και πιστεύει ότι πονάει το χέρι χωρίς πραγματικά να συμβαίνει.

Επίμονος βήχας

© depositphotos, © depositphotos

Ο βήχας μπορεί να προέρχεται από διάφορες παθήσεις αλλά μπορεί επίσης να είναι σημάδι καρδιαγγειακής νόσου. Ο επίμονος βήχας που παράγει ένα ροζ υγρό που περιέχει αίμα είναι πολύ συνηθισμένος σε καρδιακή ανεπάρκεια. Ωστόσο, ο βήχας είναι ένα υπο-σύμπτωμα ενός πολύ πιο σοβαρού συμπτώματος, που είναι η δύσπνοια και η ξαφνική απώλεια αναπνοής.

Ακραία και ασυνήθιστα επίπεδα άγχους

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που υποφέρουν από έντονο άγχος από πολύ νωρίς στη ζωή τους είναι επιρρεπείς σε καρδιακές παθήσεις. Το άγχος μπορεί να προκληθεί είτε από έναν πολύ αγχωτικό τρόπο ζωής είτε από διάφορες διαταραχές, συμπεριλαμβανομένης της διαταραχής πανικού και του φοβικού άγχους. Μερικές από τις επιδράσεις του άγχους στην καρδιά περιλαμβάνουν ταχυκαρδία, αυξημένη αρτηριακή πίεση και μειωμένο καρδιακό ρυθμό.

Πρησμένα πόδια, αστράγαλοι και πόδια

brightside

Όταν η καρδιά δεν λειτουργεί σωστά, το υγρό από τα αιμοφόρα αγγεία διαρρέει στους γύρω ιστούς και τα πόδια είναι τα πιο συνηθισμένα σημεία πρηξίματος απλώς λόγω της βαρύτητας. Αυτό ονομάζεται περιφερικό οίδημα και πολλοί άνθρωποι που το έχουν δεν έχουν καρδιακές παθήσεις. Ωστόσο, είναι ένα πολύ κοινό σύμπτωμα μεταξύ των ασθενών με καρδιακές παθήσεις και θα πρέπει να το προσέξετε ιδιαίτερα.

Δείτε ακόμη Πως η Κατάθλιψη Επηρεάζει το Σώμα μας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Έλλειψη όρεξης και αίσθημα ναυτίας

© depositphotos

Πολλοί ασθενείς που πάσχουν από καρδιακές παθήσεις εμφανίζουν έλλειψη όρεξης ή/και ναυτία, ακόμη και αν έχουν φάει λίγες μόνο μπουκιές. Ο λόγος για αυτό είναι η συσσώρευση υγρού γύρω από το ήπαρ και τα έντερα που παρεμβαίνουν στη σωστή πέψη. Αυτά τα συμπτώματα ακολουθούνται συνήθως από κοιλιακό άλγος και εάν τα αντιμετωπίζετε όλα μαζί, θα πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας.

Δερματικά εξανθήματα ή ασυνήθιστες κηλίδες

2 ξεχωριστά ερευνητικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν από το The Journal of Allergy and Clinical Immunology και το Journal of the American College of Cardiology έδειξαν ότι το έκζεμα και ο έρπης ζωστήρας είναι παράγοντες υψηλού κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Όσοι είχαν έκζεμα βρέθηκε ότι είχαν 48% πιθανότητα να πάσχουν από υψηλή αρτηριακή πίεση και 29% πιθανότητα να έχουν υψηλή χοληστερόλη. Επιπλέον, όσοι είχαν έρπητα ζωστήρα είχαν 59% περισσότερες πιθανότητες να υποστούν καρδιακή προσβολή από τους ανθρώπους που δεν είχαν αυτήν την πάθηση.

Απώλεια συνείδησης ή λιποθυμία

© depositphotos

Το αίσθημα ζάλης και η απώλεια συνείδησης είναι πολύ συνηθισμένο στους καρδιοπαθείς. Όταν η καρδιά δεν αντλεί σωστά αίμα είναι επειδή η ροή του αίματος εμποδίζεται από μια φραγμένη αρτηρία ή από στένωση μιας βαλβίδας. Εάν αισθανθείτε ποτέ δύσπνοια και λιποθυμήσετε για μικρό χρονικό διάστημα, καλέστε αμέσως γιατρό και ελέγξτε την καρδιά σας.

Το δέρμα γίνεται πιο χλωμό ή έχει ένα γαλαζωπό χρώμα

© depositphotos

Αυτό δεν είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα, αλλά όταν εμφανίζεται, οφείλεται στη μειωμένη ροή του αίματος, στον μειωμένο αριθμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι η καρδιά δεν αντλεί αίμα όπως θα έπρεπε. Η καταπληξία είναι ο κύριος λόγος για αυτό το σύμπτωμα και η ωχρότητα μπορεί να εμφανιστεί σε ολόκληρο το σώμα ή σε ένα συγκεκριμένο μέρος του, για παράδειγμα σε ένα άκρο. Ωστόσο, αν παρατηρήσετε ωχρότητα μην πανικοβληθείτε. Ελέγξτε αν υπάρχει κάποιο άλλο ζήτημα όπως η αναιμία.

Δείτε επίσης Γιατί πρήζεστε; 8 Συνηθισμένες Αιτίες Πρηξίματος

*Το παρόν άρθρο είναι καθαρά πληροφοριακού χαρακτήρα και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει τις συμβουλές του γιατρού σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

οφέλη ντομάτας,καθημερινή κατανάλωση ντομάτας,διατροφή,συμβουλές διατροφής,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,υγεία,συμβουλές υγείας

Γιατί Είναι Καλό να Τρώτε Ντομάτες Καθημερινά

26 Ιδέες Διακόσμησης Τοίχου σε Στυλ Αγροικίας

26 Ιδέες Διακόσμησης Τοίχου σε Στυλ Αγροικίας