in , , , ,

Πως η Κατάθλιψη Επηρεάζει το Σώμα μας

κατάθλιψη,κατάθλιψη και σωματική υγεία,συμβουλές υγείας,υγεία

Η κατάθλιψη είναι μια ψυχική διαταραχή που πλήττει 264 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Αυτή η ασθένεια δεν αλλάζει μόνο την ψυχή αλλά και το σώμα και μπορεί να προκαλέσει άλλες σοβαρές ασθένειες. Εάν Έχετε Πονοκεφάλους, Χαμηλή Ενέργεια και Αϋπνία, Καταναλώστε Αυτά

Μείωση της νεφρικής λειτουργίας

© Depositphotos.com

Η κατάθλιψη επηρεάζει τόσο τα άτομα που έχουν χρόνια νεφρική νόσο όσο και εκείνα που έχουν υγιή νεφρά. Επιταχύνει επίσης την πορεία της ασθένειας. Ένας από τους πιθανούς λόγους μπορεί να είναι η αύξηση των φλεγμονωδών πρωτεϊνών που ενεργοποιούν τις αυτοάνοσες διαδικασίες.

Προβλήματα του γαστρεντερικού σωλήνα

© Depositphotos.com

Ο εγκέφαλός μας συνδέεται στενά με το γαστρεντερικό σωλήνα. Η κατάθλιψη μπορεί να επηρεάσει τις συσπάσεις και τις κινήσεις του σωλήνα. Και όσοι έχουν ήδη προβλήματα με το γαστρεντερικό σωλήνα μπορούν να αισθάνονται ακόμη περισσότερο κοιλιακό άλγος.

Διαβήτης

Η κατάθλιψη αυξάνει το επίπεδο των ορμονών του στρες και αυτές, με τη σειρά τους, μπορούν να επηρεάσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την αντίσταση στην ινσουλίνη. Αυτή η σύνδεση λειτουργεί αμφίδρομα και τα άτομα με διαβήτη είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από κατάθλιψη.

Κίνδυνος καρδιακής προσβολής

© Depositphotos.com

Τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη μπορεί να παρουσιάσουν υψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένο καρδιακό ρυθμό. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε καρδιακές παθήσεις. Οι ορμόνες του στρες μπορούν επίσης να έχουν αρνητική επίδραση στην καρδιά.

Δείτε ακόμη 7 Τρόποι να Νικήσετε τη Χειμερινή Κατάθλιψη

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προβλήματα με τα αιμοφόρα αγγεία

© Depositphotos.com

Αυτό συνδέεται στενά με το να είναι επικίνδυνο για την καρδιά. Η υψηλή αρτηριακή πίεση μειώνει τη ροή του αίματος στα αγγεία. Συρρικνώνονται και γίνονται εύθραυστα. Αυτό καταστρέφει τα αγγεία και δεν μπορούν να μεταφέρουν αρκετά θρεπτικά συστατικά και οξυγόνο στα κύτταρα και τους ιστούς.

Πόνος στην πλάτη

Φυσικά, ο πόνος στην πλάτη δεν συνδέεται πάντα με την κατάθλιψη. Η κακή στάση και οι αδύναμοι μύες είναι πιο συνηθισμένοι λόγοι για αυτό. Αλλά το θέμα είναι ότι η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει χρόνιο πόνο. Μπορεί να συμβεί λόγω φλεγμονής ως αντίδραση του σώματος στην κατάθλιψη.

Προβλήματα μνήμης και πονοκέφαλος

© Depositphotos.com

Η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει βραχυπρόθεσμη απώλεια μνήμης και σύγχυση. Αυτή η κατάσταση κάνει τους ανθρώπους να ξεχνούν εύκολα και αναστέλλει την ικανότητά τους να συγκεντρώνονται. Μπορεί επίσης να προκαλέσει χρόνιο πονοκέφαλο, που ονομάζεται «πονοκέφαλος έντασης». Εμφανίζεται με τη μορφή ήπιων παλμών κυρίως γύρω από τα φρύδια.

Αρθρίτιδα

© Depositphotos.com

Και οι δύο καταστάσεις συνδέονται στενά μεταξύ τους. Η κατάθλιψη μπορεί να προκαλέσει αρθρίτιδα και αντίστροφα. Ο κύριος παράγοντας είναι η φλεγμονή που συμβαίνει λόγω αυτών των ασθενειών. Η κατάθλιψη μπορεί επίσης να επηρεάσει την πορεία και να επιδεινώσει το αποτέλεσμα της αρθρίτιδας.

Σημείωση: Μια κακή διάθεση μπορεί να συμβεί σε όλους και δεν σημαίνει πάντα μια ψυχική διαταραχή. Εάν όμως εμφανίσετε πολλά συμπτώματα κατάθλιψης, σας συνιστούμε να συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Δείτε επίσης 13 πράγματα για την έλλειψη πρωτεΐνης που ΟΛΕΣ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ οφείλουν να γνωρίζουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τοίχος έμφασης σε ναυτικό μπλε,ιδέες τοίχων έμφασης σε ναυτικό μπλε,τοίχος έμφασης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

28 Ιδέες Τοίχων Έμφασης σε Ναυτικό Μπλε

αποθήκευση ποδηλάτου,ιδέες αποθήκευσης ποδηλάτου,οργάνωση σπιτιού,κατασκευές για το σπίτι

54 Έξυπνες Ιδέες Αποθήκευσης Ποδηλάτου