in , ,

7 Τρόποι να Νικήσετε τη Χειμερινή Κατάθλιψη

7 Τρόποι να Νικήσετε τη Χειμερινή Κατάθλιψη
7 Τρόποι να Νικήσετε τη Χειμερινή Κατάθλιψη

Το Χειμώνα, η μαγεία είναι στον αέρα αλλά όχι για όλους. Εάν έχετε κολλήσει στο σπίτι, μέσα στη γκρίνια και κουρασμένοι, είναι πιθανό να υποφέρετε από τη λεγόμενη χειμερινή κατάθλιψη. Οι ψυχρές θερμοκρασίες μας αναγκάζουν να είμαστε λιγότερο παραγωγικοί και ενεργητικοί. Ως αποτέλεσμα, αισθανόμαστε άγχος και χωρίς κίνητρα να κάνουμε οτιδήποτε. Αλλά μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχουν μερικοί τρόποι για να την νικήσετε. Γιατί Πρέπει να Τραγουδάτε στο Ντους

Μειώστε το μπλε φως.

© Depositphotos.com

Ο κιρκαδικός ρυθμός (κύκλος ύπνου / αφύπνισης) μπερδεύεται λόγω του μπλε φωτός. Η απελευθέρωση μελατονίνης επιβραδύνεται όταν εκτίθεστε στο μπλε φως για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν κολλήσετε στο τηλέφωνό σας πριν από τον ύπνο, θα ξυπνήσετε κουρασμένοι και ζαβλακωμένοι. Το μπλε φως είναι σε συσκευές όπως το κινητό τηλέφωνο, ο υπολογιστής, η τηλεόραση ακόμη και το τάμπλετ. Αφήστε τις συσκευές τεχνολογίας τουλάχιστον μία ώρα πριν πάτε για ύπνο.

Ντυθείτε χωρίς λόγο.

brightside

Το να μην φροντίζετε τον εαυτό σας όταν αισθάνεστε χαλιά είναι ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουν σχεδόν όλοι. Διαλέξτε ένα ρούχο που σας αρέσει, φροντίστε το δέρμα και φτιάξτε τα μαλλιά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αισθανθείτε καλύτερα και πιο ενθουσιώδεις για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

Χορέψτε σαν τρελοί.

© Depositphotos.com

Εάν δεν μπορείτε να περιγράψετε τα συναισθήματά σας με λέξεις, κάντε το με κινήσεις. Ο χορός απελευθερώνει ενδορφίνες (τις ευτυχισμένες ορμόνες) που σας βοηθούν να αποφύγετε την κατάθλιψη. Εκτός αυτού, ο χορός μπορεί να είναι ένα ωραίο διάλειμμα από βαρετές εργασίες.

Δημιουργήστε ένα κολλάζ.

brightside

Φτιάξτε ένα κολλάζ που αποτελείται από φωτογραφίες, κείμενα ή σχέδια. Χρησιμεύει ως καθημερινό κίνητρο για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα. Πάρτε κομμάτια περιοδικών ή εκτυπώστε εικόνες και τοποθετήστε τις σε ταμπλό, προσθέστε εκφράσεις και κολλήστε μερικές φωτογραφίες σας. Τώρα είστε έτοιμοι να κατακτήσετε τον κόσμο.

Δείτε ακόμη Γιατί Πρέπει να Πίνετε Γάλα πριν Πάτε για Ύπνο

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Τακτοποιήστε το χώρο σας.

© Unsplash.com, © Unsplash.com

Φανταστείτε αυτό: αισθάνεστε κουρασμένοι και χωρίς κίνητρο να κάνετε οτιδήποτε. Και για να την ολοκληρώσετε, το σπίτι σας είναι ένα πλήρες χάος. Ο ακατάστατος χώρος προσθέτει στο αίσθημα κούρασης. Αυτό δεν είναι καλό. Ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για τουλάχιστον 5 λεπτά και αποφασίστε ποιο σημείο πρέπει να τακτοποιήσετε. Μπορεί να είναι ένα γραφείο ή ακόμα και το κρεβάτι σας. Θα αρχίσετε να πετάτε σκουπίδια μαζί με την αρνητικότητά σας. Βάλτε μουσική, χορέψτε λίγο και η κακή διάθεσή σας θα φύγει!

Κάντε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

brightside

Είναι απίστευτα απογοητευτικό να βλέπει κανείς την «τέλεια» ζωή των άλλων στο διαδίκτυο, ειδικά όταν νιώθετε άσχημα. Γιατί βασανίζετε τον εαυτό σας; Το πρόβλημα μπορεί να επιλυθεί με ένα πάτημα: απλώς διαγράψτε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων που σας κάνουν να αισθάνεστε φρικτά. Ακόμη και η επιστήμη μπορεί να το υποστηρίξει: οι άνθρωποι που εκτίθενται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αισθάνονται πιο μοναχικοί και πιο καταθλιπτικοί.

Βγείτε έξω από το σπίτι.

© Shutterstock.com

Είναι τόσο δελεαστικό να μείνετε κάτω από τη ζεστή κουβέρτα για λίγο περισσότερο, αλλά θα πέσετε στην παγίδα και θα καταλήξετε να αισθάνεστε ακόμα χειρότερα. Ως εναλλακτική λύση σε αυτόν τον ατέρμονο μαραθώνιο Netflix, δοκιμάστε να πάρετε λίγο καθαρό αέρα. Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το μειωμένο ηλιακό φως παράγει υψηλότερα επίπεδα μελατονίνης. Με λίγα λόγια, αυτό προκαλεί χειμερινή κατάθλιψη.

Δείτε επίσης Γιατί Νιώθουμε Κουρασμένοι Κάθε Μέρα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Ιδέες για Δωμάτια Πατάρια

Πως να Διακοσμήσετε Μοναδικά το Υπνοδωμάτιο

Πως να Διακοσμήσετε Μοναδικά το Υπνοδωμάτιο