in , , , , ,

Γιατί Νιώθουμε Κουρασμένοι Κάθε Μέρα

Βάσει επιστημονικών μελετών δείχνουν ότι ένας στους δέκα ανθρώπους αισθάνεται «πολύ κουρασμένος» ή «εξαντλημένος». Αυτό οφείλεται στους γρήγορους ρυθμούς που κινείται τη ζωή μας σήμερα και έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ψυχική και πνευματική μας κατάσταση. Αλλά τι μπορείτε να κάνετε για να αισθάνεστε καλύτερα; Τι μπορείτε να αλλάξετε στην καθημερινή σας ζωή για να κάνετε τα πράγματα λίγο πιο εύκολο; Το πρώτο βήμα για την επίλυση ενός προβλήματος είναι να το αναγνωρίσουμε και το δεύτερο είναι να αναζητήσουμε τα πραγματικά αίτια.

Διαχειριστείτε το άγχος σας

Το άγχος κάνει τη ζωή μας χειρότερη και για τους περισσότερους έχει γίνει μέρος της ζωής τους καθώς δεν μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς. Το χρόνιο στρες, ωστόσο, είναι μια εντελώς διαφορετική περίπτωση, καθώς μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σας και να σας κάνει πιο ευάλωτους σε πονοκεφάλους ή μυϊκούς πόνους. Η χαλάρωση και η πνευματική απόσπαση από τα πιο αγχωτικά πράγματα της καθημερινής σας ζωής μπορεί να διαδραματίσει τεράστιο ρόλο στον τρόπο με τον οποίο κοιμάστε.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα για να μειώσετε το επίπεδο του άγχους. Παρόλο που μπορεί να απευθύνονται σε διαφορετικούς ανθρώπους, όλα τα παρακάτω είναι πολύ αποτελεσματικά και είναι καλό να ξεκινήσετε κάποιο:
Διαλογισμός ή γιόγκα
Σωματική άσκηση
Βαθιά αναπνοή για συγκεκριμένο χρόνο
Μασάζ στον εαυτό σας
Tai Chi

Σταματήστε τα γλυκά σνακ

Όντας κάποιος με αδυναμία σε γλυκά, συχνά παθαίνει «υπογλυκαιμική» στέρηση. Αυτές οι μικρές δόσεις ζάχαρης μπορούν να σας δώσουν μια γρήγορη τόνωση η οποία όμως διαρκεί πολύ λίγο και μετά νιώθετε χειρότερα.

Οι υδατάνθρακες είναι χρήσιμοι όταν συνοδεύονται από πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Εναλλακτικά, δοκιμάστε υδατάνθρακες που δεν προκαλούν υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα, όπως το ψωμί ολικής άλεσης ή χούμους.

Κουραστείτε για να νιώσετε πιο ξεκούραστοι

Φαίνεται οξύμωρο αλλά η έρευνα έχει δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να μειώσει την κόπωση. Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να νικήσετε την εξάντληση είναι να σηκωθείτε και να αρχίσετε να τρέχετε. Ακόμα και 20 λεπτά μέτριας άσκησης μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Οι καλύτεροι τρόποι για να ξεκολλήσετε από τον καναπέ:
Κάντε μια γρήγορη βόλτα στη γειτονιά σας. Αδειάστε το μυαλό σας, αφήστε το κινητό σας σπίτι και παρατηρήστε το τοπίο γύρω σας. Χρειάζεστε μόνο 20 λεπτά!
Κάντε διατάσεις για καλύτερη κυκλοφορία του αίματος.
Κάντε μερικά σετ κάμψεις, καθίσματα και άλματα.
Συνδυάστε όλα τα παραπάνω για καλύτερα αποτελέσματα.

Πιείτε νερό

Το νερό είναι τόσο σημαντικό σε κάθε πτυχή της ζωής μας οπότε είναι δυνατόν να μην το χρειαζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την κούραση. Πολλές μελέτες σε αθλητές υψηλού επιπέδου έχουν καταδείξει ότι η αφυδάτωση συνδέεται άμεσα με αυξημένα επίπεδα κόπωσης και μειωμένη μυϊκή δύναμη. Αυτό όμως ισχύει για όλους. Μπορείτε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας στην εργασία και τη συνολική σας διάθεση απλά πίνοντας λίγο περισσότερο νερό κάθε μέρα.

Η αφυδάτωση έχει πολλά διαφορετικά αποτελέσματα, οπότε είναι πολύ σημαντικό να μπορέσετε να τα αναγνωρίσετε όλα:
Υπερβολική δίψα
Ξηρό δέρμα
Ζάλη
Μειωμένη ούρηση
Ανεξήγητη κόπωση

Κοιμηθείτε σωστά

Κι όμως δεν κοιμούνται όλοι οι άνθρωποι σωστά. Μπορείτε να κάνετε πραγματικά μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές στις συνήθειες ύπνου σας. Και μπορείτε επίσης να αναγνωρίσετε τα σημάδια του κακού ύπνου αν ξέρετε πού να κοιτάξετε. Αν χρειάζεστε περισσότερα από 30 λεπτά για να κοιμηθείτε θα πρέπει να αρχίσετε να ανησυχείτε. Άλλα παρόμοια σημάδια είναι το συχνό ξύπνημα στη μέση της νύχτας και η αδυναμία να κοιμηθείτε εύκολα ξανά.

Τα ναι και τα όχι για έναν καλύτερο ύπνο:
Μην καταναλώνετε βαριά γεύματα και υπερβολικό αλκοόλ πριν από τον ύπνο
Αποφύγετε την καφεΐνη και τη νικοτίνη αργά το βράδυ
Κρατήστε τη θερμοκρασία δωματίου σταθερή (περίπου 20ºC) με τη μέγιστη ησυχία.
Μειώστε τους μικρούς υπνάκους την ημέρα.

Εάν όλα αποτύχουν, επισκεφτείτε το γιατρό σας

Η χρόνια κούραση κάνει την μέρα σας όλο και πιο δύσκολη και αν όλα αποτύχουν, μια επίσκεψη σε γιατρό είναι υποχρεωτική, καθώς υπάρχει ένας μερικές απλές ασθένειες που σχετίζονται με ασυνήθιστη κόπωση όπως οι παρακάτω.
Αναιμία
Άπνοια κατά τη διάρκεια του ύπνου
Διαβήτης
Κατάθλιψη
Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών
Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
Λοιμώδης μονοπυρήνωση

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

11 Μυστικά όταν Ψωνίζετε στο Σούπερ Μάρκετ

Πώς να χάσετε βάρος μετά τα 40: 6 κανόνες που πρέπει να γνωρίζετε!