in , , , ,

Γιατί πρήζεστε; 8 Συνηθισμένες Αιτίες Πρηξίματος

αιτίες πρηξίματος,αντιμετώπιση πρηξίματος,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα
8 Συνηθισμένες Αιτίες Πρηξίματος

Σας έχει ποτέ συμβεί τα πόδια σας να μην χωρούν στα αγαπημένα σας παπούτσια επειδή είναι πρησμένα; Αυτό είναι πρήξιμο που προκαλείται από τη συσσώρευση υγρού στο σώμα. Υπάρχουν μερικές ακόμη συνηθισμένες αίτιες για το πρήξιμο τις οποίες μπορείτε να αντιμετωπίσετε. 10 σίγουρα κόλπα για να αποτρέψετε το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους

Αλάτι

© depositphotos, © depositphotos

Η συνιστώμενη καθημερινή ποσότητα αλατιού είναι 5 γρ. ή 1 κουταλάκι του γλυκού. Εάν προσλαμβάνετε περισσότερη με τις τροφές, το σώμα αρχίζει να συσσωρεύει υγρά προκαλώντας πρήξιμο.

Για να το αποφύγετε, περιορίστε την κατανάλωση αλατιού. Εάν οι τροφές σας φαίνονται άνοστες, χρησιμοποιήστε μυρωδικά και μπαχαρικά.

Αλλεργία

© depositphotos

Εάν το πρήξιμο συνοδεύεται από κνησμό και ερυθρότητα, είναι αλλεργία. Εάν εξελίσσεται γρήγορα και φθάνει το λαιμό και το πρόσωπο, χρειάζεστε επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Εάν το πρήξιμο είναι μικρό, τα αντιισταμινικά θα βοηθήσουν.

Ορμόνες

8 Things That Will Happen to Your Body If You Ignore These Symptoms© depositphotos, © depositphotos

Η ορμονική ανεπάρκεια είναι ένας άλλος λόγος συσσώρευσης υγρών στο σώμα. Εάν έχετε κοιλιακή διάταση, πρησμένα πόδια ή έχετε πάρει κάποιο βάρος, πιθανότατα είναι ορμονικό οίδημα.

Αλλάξτε τη διατροφή σας: φάτε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και μειώστε την ποσότητα γλυκών, πικάντικων και αλμυρών τροφών. Επισκεφτείτε τον ενδοκρινολόγο ή τον γυναικολόγο σας, ο οποίος θα επιλέξει τη θεραπεία.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Νεφροπάθειες

© depositphotos, © depositphotos

Το πρήξιμο που εμφανίζεται στο πρόσωπο κυρίως το πρωί μπορεί να σημαίνει προβλήματα με τα νεφρά. Εκτός από αυτό, μπορεί να παρατηρήσετε πόνο στην πλάτη και αλλαγή στο χρώμα των ούρων.

Ξεκινήστε διατροφή. Κοιμηθείτε ανάσκελα καθώς ο ύπνος πάνω στομάχι σας μπορεί να οδηγήσει σε πρήξιμο του προσώπου σας. Επισκεφτείτε έναν νεφρολόγο.

Δείτε ακόμη Πρήξιμο κοιλιάς: Ο εύκολος τρόπος για ξεφουσκώσετε και να διώξετε το περιττό λίπος μέσα σε 3 ημέρες

Καρδιακές παθήσεις

© depositphotos, © depositphotos

Το πρήξιμο των ποδιών και της κοιλιάς μπορεί να υποδηλώνει καρδιακές παθήσεις εάν συνοδεύεται από πόνο στο στήθος, κόπωση ή δύσπνοια. Το καρδιακό οίδημα δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται στο σπίτι. Πρέπει να επισκεφθείτε έναν καρδιολόγο.

Φάρμακα

© depositphotos, © depositphotos

Το πρήξιμο μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της λήψης ορισμένων τύπων φαρμάκων – για παράδειγμα, αντιπυρετικών, αναλγητικών ή αντισυλληπτικών χαπιών.

Εάν το φάρμακο προκαλεί πρήξιμο, συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Ίσως μπορεί να αντικατασταθεί με ένα ανάλογο που δεν προκαλεί τέτοιες παρενέργειες.

Τρόπος ζωής

© depositphotos

Εκείνοι που πρέπει να περάσουν μεγάλο μέρος της ημέρας όρθιοι ή καθιστοί μπορεί να έχουν πρήξιμο στα πόδια.

Τα άτομα με καθιστική εργασία συνιστάται να κάνουν τακτικά διαλείμματα για να κινηθούν. Συνιστάται επίσης να σταματήσετε να σταυρώνετε τα πόδια σας. Αν είστε όρθιοι πολύ κατά τη διάρκεια της ημέρας, βρείτε την ευκαιρία να καθίσετε, να κάνετε μασάζ και φορέστε άνετα παπούτσια και κάλτσες συμπίεσης.

Αφυδάτωση

© depositphotos, © depositphotos

Στο αρχικό στάδιο της αφυδάτωσης, το σώμα σας αρχίζει να συσσωρεύει υγρά για αργότερα. Ως αποτέλεσμα, οι αστράγαλοι, οι καρποί και το κάτω μέρος της κοιλιάς μπορεί να πρηστούν.

Για να το αποφύγετε θα πρέπει να πίνετε τουλάχιστον 1,2 λίτρα νερό την ημέρα και να αποφύγετε τον καφέ, το αλκοόλ και τα ανθρακούχα ποτά.

Θυμηθείτε, το πρήξιμο δεν δείχνει πάντα κάτι παθολογικό και μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και σε υγιείς ανθρώπους κατά τη διάρκεια ζεστού καιρού λόγω άβολων παπουτσιών ή μετά την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων υγρών και αλμυρών τροφίμων.

Δείτε επίσης Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Κάθεστε Συχνά με Σταυρωμένα Πόδια

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

γρήγορο καθάρισμα κουζίνας,φυσικά καθαριστικά,φυσικός καθαρισμός,βιολογικός καθαρισμός,καθαρισμός φούρνου

5 Απλά και γρήγορα Φυσικά Καθαριστικά Κουζίνας ακόμα και για τους πιο σκληρούς λεκέδες!

παραθαλάσσια διακόσμηση σπιτικού γραφείου,ιδέες παραθαλάσσιας διακόσμησης σπιτικού γραφείου,διακόσμηση σπιτικού γραφείου,ιδέες διακόσμησης σπιτικού γραφείου

25 Ιδέες ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ Παραθαλάσσιας Διακόσμησης Σπιτικού Γραφείου