in , , , ,

Το σώμα κάνει Σινιάλο: 6 Προειδοποιητικά Σημάδια Έλλειψης Βιταμίνης D – Συμπτώματα και Αντιμετώπιση

Το σώμα κάνει Σινιάλο: 6 Προειδοποιητικά Σημάδια Έλλειψης Βιταμίνης D - Συμπτώματα και Αντιμετώπιση
Το σώμα κάνει Σινιάλο: 6 Προειδοποιητικά Σημάδια Έλλειψης Βιταμίνης D - Συμπτώματα και Αντιμετώπιση

Περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι παγκοσμίως υπολογίζεται ότι έχουν ανεπάρκεια σε βιταμίνη D. Η έλλειψη αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας που συνήθως απαιτούν την άμεση ιατρική φροντίδα. Φυσικά, αυτά τα συμπτώματα δεν προκαλούνται αποκλειστικά από αυτήν την ανεπάρκεια, αλλά μπορεί να είναι ένας από τους πολλούς λόγους. Όποια και αν είναι η περίπτωση, θα πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε το γιατρό σας εάν αισθάνεστε ότι έχετε κάποιο από τα συμπτώματα που αναφέρουμε παρακάτω. 9 Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Μαγνησίου

Τριχόπτωση ή αραίωση

© Depositphotos.com

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για τα κύτταρα του δέρματος που επεξεργάζονται την κερατίνη, την πρωτεΐνη που χρειάζεται για να αναπτυχθούν τα μαλλιά και τα νύχια. Έτσι, όταν δεν υπάρχει αρκετή, η κερατίνη δεν παράγεται στα απαιτούμενα επίπεδα και τα μαλλιά επιβαρύνονται. Στην πραγματικότητα, η ανεπάρκεια βιταμίνης D συχνά συνδέεται με αλωπεκία και αραίωση μαλλιών τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Έχουν γίνει πολλές μελέτες και έρευνες που έχουν καταλήξει στα ίδια αποτελέσματα, κάτι που σημαίνει ότι οι αλλαγές στη διατροφή είναι απαραίτητες.

Έλλειψης Βιταμίνης D – Συμπτώματα και Αντιμετώπιση: Δυσκολία στον ύπνο

brightside

Αυτή η βιταμίνη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη καλού ύπνου. Μελέτες έχουν δείξει ότι η έλλειψη μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία, διαταραγμένο ύπνο, λιγότερο αποκαταστατικό ύπνο και λιγότερες ώρες ύπνου. Σε μερικούς ανθρώπους, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε άπνοια ύπνου, όπου η αναπνοή δεν ρυθμίζεται και διακόπτει τον ύπνο όλη τη νύχτα.

Έλλειψης Βιταμίνης D – Συμπτώματα και Αντιμετώπιση: Πιο συχνές ασθένειες

brightside

Μία από τις ασπίδες που μπορεί να έχει το σώμα και το ανοσοποιητικό σύστημα ως άμυνα σε ασθένειες και ιούς είναι η βιταμίνη D. Έτσι, όταν το σώμα στερείται αυτής της βιταμίνης, είναι πολύ πιο εύκολο να κολλήσετε ιούς και να αρρωστήσετε συχνά. Το κρυολόγημα, η βρογχίτιδα και η πνευμονία μπορεί να συμβούν πολύ πιο εύκολα όταν λείπει η βιταμίνη D. Με άλλα λόγια, είναι πολύ σημαντική για το αναπνευστικό σύστημα και τη διατήρηση της υγείας του.

Δείτε ακόμη 10 Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Βιταμίνης Β12

Έλλειψης Βιταμίνης D – Συμπτώματα και Αντιμετώπιση: Πόνος οστών και αρθρώσεων

© Depositphotos.com

Μελέτες έχουν δείξει πώς η ανεπάρκεια βιταμίνης D αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης ρευματοειδούς αρθρίτιδας αργότερα στην ηλικία. Αυτό συμβαίνει επειδή βοηθά στη διατήρηση της οστικής μάζας στο σώμα βοηθώντας στην απορρόφηση του ασβεστίου. Μια άλλη επιστημονική έρευνα έδειξε ότι τα άτομα που υπέφεραν από χρόνιο μυϊκό πόνο και άλλα προβλήματα που σχετίζονται με τα οστά έτειναν να έχουν χαμηλότερα επίπεδα βιταμίνης D.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αισθάνεστε κουρασμένοι όλη την ώρα

brightside

Η κούραση μπορεί να έχει πολλές αιτίες, συμπεριλαμβανομένου του στρες, του άγχους, της κατάθλιψης και της ανεπάρκειας βιταμίνης D. Μια μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 480 άτομα με αυτή την ανεπάρκεια, έδειξε ότι όλοι βίωναν κόπωση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα πιο αδύναμα οστά και οι μύες μπορούν να κάνουν όλο το σώμα να αισθάνεται πιο κουρασμένο. Το να διορθώσετε τη διατροφή σας και να αρχίσετε να παίρνετε συμπληρώματα μπορεί να είναι επιτυχές στο να επαναφέρετε τη χαμένη ενέργεια.

Η επούλωση των πληγών διαρκεί περισσότερο

© Depositphotos.com

Είναι γνωστό ότι τα άτομα με διαβήτη έχουν πρόβλημα να επουλώσουν τις πληγές τους, αλλά αν δεν υποφέρετε από αυτό, τότε ίσως έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D. Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η βιταμίνη μπορεί να ρυθμίσει τους αυξητικούς παράγοντες του νέου ιστού. Επίσης, σε μια μελέτη, φάνηκε ότι τα άτομα με έλκη στα πόδια ήταν πιο πιθανό να υποφέρουν από αυτή την ανεπάρκεια. Σε πιο απλές περιπτώσεις, μπορεί να παρατηρήσετε ότι οι μικρές πληγές χρειάζονται ασυνήθιστα μεγάλο χρονικό διάστημα για να επουλωθούν, πράγμα που θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχετε έλλειψη.

Πώς να αυξήσετε τα επίπεδα βιταμίνης D

© Jade0626 / Pixabay, © Wow_Pho / Pixabay, © MasterTux / Pixabay
  • Τροφές: τα λιπαρά ψάρια, οι κρόκοι αυγών, το εμπλουτισμένο γάλα και το γιαούρτι είναι καλές πηγές βιταμίνης D.
  • Συμπληρώματα: μπορείτε να ρωτήσετε το γιατρό σας σχετικά με τη δοσολογία που είναι καλύτερη για εσάς. Αλλά δεν χρειάζεστε συνταγή για να λάβετε συμπληρώματα βιταμίνης D.
  • Ηλιοθεραπεία: ενώ αυτός είναι ο πιο φυσικός τρόπος για να λάβετε τη βιταμίνη D, πρέπει να προσέχετε τις ώρες της ημέρας που εκτίθεστε στο φως του ήλιου. Είναι καλύτερο να βάζετε αντηλιακό 20 λεπτά πριν βγείτε στον ήλιο και να αποφύγετε το χρονικό διάστημα μεταξύ 10 π.μ. – 4 μ.μ. Φροντίστε να εφαρμόσετε ξανά το αντηλιακό αφού κάνετε μια δραστηριότητα, όπως το κολύμπι, ή μετά από 2 ώρες από την πρώτη εφαρμογή.

Δείτε επίσης 10 Προειδοποιητικά Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Ασβεστίου

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.7 / 5. Αξιολογήσεις: 10

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αλλάζει η μόδα - Αλλάζουμε τα ρούχα μας: Πώς να Μετατρέψετε Κανονικό Τζιν σε Skinny

Αλλάζει η μόδα – Αλλάζουμε τα ρούχα μας: Πώς να Μετατρέψετε Κανονικό Τζιν σε Skinny

Οξυγόνο στα πνευμόνια μας: 10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι μας καλύτερα από οποιαδήποτε συσκευή

Οξυγόνο στα πνευμόνια μας: 10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι μας καλύτερα από οποιαδήποτε συσκευή