in , , , ,

10 Προειδοποιητικά Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Ασβεστίου

σημάδια έλλειψης ασβεστίου,αντιμετώπιση έλλειψης ασβεστίου,συμβουλές υγείας,υγεία
10 Προειδοποιητικά Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Ασβεστίου

Έλλειψη Ασβεστίου: Το ασβέστιο είναι ένα απαραίτητο μέταλλο που είναι περισσότερο γνωστό για τον σημαντικό ρόλο του στην υγεία των οστών. Το σώμα το χρειάζεται επίσης για να σταθεροποιήσει την αρτηριακή πίεση, να ρυθμίσει την έκκριση ορμονών και να μεταφέρει σωστά τα νευρικά σήματα. Υπάρχουν μερικά προειδοποιητικά σημάδια για έλλειψη Ασβεστίου που φανερώνουν ότι έχετε έλλειψη ασβεστίου. 10 Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Βιταμίνης Β12

Σημάδια για έλλειψη Ασβεστίου

Ξηρό δέρμα

© depositphotos.com

Η υπασβεστιαιμία η έλλειψη ασβεστίου στο σώμα μπορεί να είναι ορατή στο δέρμα καθώς το κάνει φολιδωτό και ξηρό. Έχει επίσης ανακαλυφθεί ότι η ανεπάρκεια ασβεστίου συνδέεται στενά με την ανάπτυξη δερματικών προβλημάτων όπως το έκζεμα και η ψωρίαση.

Κούραση

brightside

Κατά κανόνα, η έλλειψη ασβεστίου επηρεάζει τη συνολική σωματική υγεία. Έτσι, εάν αισθάνεστε υπερβολική κόπωση, λήθαργο, έλλειψη ενέργειας ή ένα συνεχές αίσθημα νωθρότητας, προσπαθήστε να συγκεντρωθείτε στην εξισορρόπηση της διατροφής σας.

Κατάθλιψη

brightside

Αποδεικνύεται ότι το ασβέστιο είναι επίσης απαραίτητο για τη ρύθμιση της διάθεσης. Αυτό το στοιχείο είναι ένα φυσικό ηρεμιστικό και χαλαρωτικό. Ο γενικός κανόνας λοιπόν εδώ είναι ο εξής: όσο λιγότερο ασβέστιο καταναλώνετε, τόσο πιο καταθλιπτικοί και ευερέθιστοι μπορεί να αισθάνεστε.

Αϋπνία

© depositphotos.com

Καθώς κοιμάστε, τα επίπεδα ασβεστίου αυξάνονται και μειώνονται με τα υψηλότερα επίπεδα κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου. Έτσι, εάν έχετε έλλειψη ασβεστίου, πιθανότατα θα αποτύχετε να έχετε έναν ικανοποιητικό βαθύ νυχτερινό ύπνο. Αυτό το πρόβλημα σχετίζεται άμεσα με τον ρόλο του ασβεστίου στη δημιουργία της μελατονίνης, μιας ορμόνης που μας βοηθά να κοιμηθούμε.

Παραισθησία

brightside

Η παραισθησία περιλαμβάνει ένα σωρό νευρολογικά συμπτώματα που σχετίζονται με σοβαρή έλλειψη ασβεστίου. Μεταξύ αυτών, μπορεί να εμφανίσετε μυρμήγκιασμα και μούδιασμα γύρω από το στόμα ή στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών, μυϊκούς τρόμους, μειωμένη αίσθηση αφής, ακόμη και κακή μνήμη και παραισθήσεις.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη 10 Σημάδια Έλλειψης Σιδήρου

Συχνές ασθένειες

© depositphotos.com

Το ασβέστιο παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος καθώς βοηθά το σώμα να καταπολεμήσει ιούς και βακτήρια. Η έλλειψή του μειώνει την αντίσταση του σώματος στα παθογόνα και ως αποτέλεσμα, θα αρρωστήσετε, θα κρυολογήσετε, θα βήχετε και θα φτερνίζεστε πιο συχνά.

Εύθραυστα νύχια

brightside

Όπως τα οστά, έτσι και τα νύχια χρειάζονται επίσης μια ορισμένη ποσότητα ασβεστίου για να διατηρηθούν. Έτσι, όταν υποφέρετε από έλλειψη ασβεστίου, τα νύχια γίνονται υπερβολικά ξηρά, αδύναμα και επιρρεπή σε ξεφλούδισμα και σχίσιμο. Τα αδύναμα νύχια δεν είναι αρκετά παχιά για να αντέχουν σε οποιαδήποτε πρόσκρουση και συχνά μπορεί να σπάσουν κατά τη διάρκεια των πιο απλών καθημερινών δραστηριοτήτων.

Δυσκολία στην κατάποση

© depositphotos.com

Αν και μπορεί να ακούγεται μάλλον περίεργο, η έλλειψη ασβεστίου μπορεί επίσης να οδηγήσει σε δυσφαγία – ή δυσκολία στην κατάποση. Αυτό το αίσθημα προκαλείται από κακές συσπάσεις των μυών στο λαιμό. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να οδηγήσει σε σπασμούς στον λάρυγγα και ασυνήθιστες αλλαγές στη φωνή.

Πόνοι στα δόντια

© depositphotos.com

Η συντριπτική πλειονότητα του ασβεστίου στο σώμα αποθηκεύεται στα οστά και τα δόντια, επομένως είναι συνήθως τα πρώτα που επηρεάζονται. Λόγω της έλλειψης αυτού του ζωτικού στοιχείου, τα δόντια μπορεί να αρχίσουν να κιτρινίζουν, να φθείρονται και να πονάνε. Εκτός αυτού, ο κίνδυνος να υποφέρετε από περιοδοντική νόσο μπορεί επίσης να αυξηθεί.

Μυϊκές κράμπες

brightside

Οι μυϊκές κράμπες στους μηρούς, τις γάμπες, τα χέρια και τις μασχάλες που εμφανίζονται κυρίως τη νύχτα μπορεί να είναι ένα από τα πρώιμα συμπτώματα έλλειψης ασβεστίου. Οι κράμπες μπορεί επίσης να ακολουθούνται από μυϊκούς πόνους κατά την κίνηση και το περπάτημα. Μπορεί ακόμη και να εξελιχθεί σε σπασμούς στους μύες σε όλο το σώμα με την πάροδο του χρόνου.

Πώς να αντιμετωπίσετε την έλλειψη ασβεστίου

© ignastyo / instagram, © frkenlinde / instagram

Κάθε ενήλικος πρέπει να καταναλώνει περίπου 1000 mg ασβεστίου την ημέρα. Προκειμένου να διατηρήσετε τη σωστή πρόσληψη ασβεστίου, θα πρέπει να προσθέσετε στη διατροφή σας σκούρα φυλλώδη πράσινα όπως το λάχανο, το μπρόκολο, τα πράσινα γογγύλια και τις λαχανίδες. Μεταξύ άλλων τροφών πλούσιων σε ασβέστιο, είναι απαραίτητο να τρώτε περισσότερα λιπαρά ψάρια (σολομός, σαρδέλες, σκουμπρί και τόνος), τυρί, γάλα, σόγια, αμύγδαλα και σουσάμι.

Για να βοηθήσετε το σώμα σας να απορροφήσει καλύτερα το ασβέστιο, θα πρέπει επίσης να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης D. Αυτή βρίσκεται στους κρόκους των αυγών, στα στρείδια, στις γαρίδες, στα μανιτάρια και σε ορισμένα εμπλουτισμένα τρόφιμα όπως τα δημητριακά, το πλιγούρι βρώμης και τον χυμό πορτοκαλιού.

Δείτε επίσης Έλλειψη βιταμίνης C: Τα 10 ύπουλα συμπτώματα της ανεπάρκειας – Ποιες τροφές πρέπει να τρώτε

*Το παρόν άρθρο είναι μόνο πληροφοριακού χαρακτήρα και δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις συμβουλές του γιατρού σας.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός λευκών καλτσών,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Πολύ Βρώμικες Λευκές Κάλτσες

κοινά φυτά για να αποφύγετε,τοξικά φυτά,χρήσιμα,συμβουλές για φυτά

Δηλητηριώδη φυτά εσωτερικού χώρου: 8 Κοινά Φυτά που Καλύτερα να Αποφύγετε στο Σπίτι