in , , ,

Δηλητηριώδη φυτά εσωτερικού χώρου: 8 Κοινά Φυτά που Καλύτερα να Αποφύγετε στο Σπίτι

κοινά φυτά για να αποφύγετε,τοξικά φυτά,χρήσιμα,συμβουλές για φυτά
8 Κοινά Φυτά που Καλύτερα να Αποφύγετε στο Σπίτι

Δηλητηριώδη φυτά εσωτερικού χώρου: Σε όλους αρέσει τα σπίτια τους να φαίνονται και να μυρίζουν όμορφα, και τα φυτά είναι η ιδανική επιλογή. Μπορούν να προσθέσουν χρώμα και να φωτίσουν ένα δωμάτιο. Αλλά ορισμένα φυτά που μπορεί να φαίνονται αβλαβή για τη διακόσμηση του σπιτιού μπορεί, στην πραγματικότητα, να είναι τοξικά ή δηλητηριώδη. 9 Σημάδια ότι τα Φυτά Εσωτερικού Χώρου Χρειάζονται Περισσότερο Ηλιακό Φως

Δηλητηριώδη φυτά εσωτερικού χώρου

Ελαιόπρινο

© floode/Reddit

Το ελαιόπρινο ή ου συνδέεται με τα Χριστούγεννα και χρησιμοποιείται για τη διακόσμηση στεφανιών. Αλλά τα μούρα περιέχουν μια τοξίνη που ονομάζεται σαπωνίνη. Εάν καταποθούν σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, κράμπες στο στομάχι και έμετο.

Κρίνος της κοιλάδας

© One_Emotion_5928/Reddit

Αυτό το φυτό έχει μια γλυκιά μυρωδιά, αλλά όλα τα μέρη του λουλουδιού είναι τοξικά. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο καθώς έχει μια τοξίνη που ερεθίζει το γαστρεντερικό σωλήνα και διαταράσσει την καρδιά των σκύλων, των γατών και των αλόγων. Μπορεί να είναι θανατηφόρο για μικρά ζώα.

Δακτυλίτιδα

© Depositphotos.com

Μέρη αυτού του φυτού χρησιμοποιούνται σε διάφορα φάρμακα. Περιέχει μια ουσία που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας. Ωστόσο, δεν είναι ασφαλές να χρησιμοποιηθεί ή να καταναλωθεί ως αυτοθεραπεία. Μπορεί να προκαλέσει ακανόνιστη καρδιακή λειτουργία και μπορεί να είναι θανατηφόρο. Μπορεί επίσης να προκαλέσει θολή όραση, πόνο στο στομάχι, έμετο, ζάλη και ανώμαλο καρδιακό παλμό.

Γκι

© Chiara Benelli/ Moment/ Getty Images

Αυτά τα φυτά μπορεί να κάνουν τα σπίτια μας πιο χριστουγεννιάτικα, αλλά εάν το φυτό ή τα μούρα καταποθούν, μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα, όπως πόνο στο στομάχι, διάρροια και έμετο.

Δείτε ακόμη Φυτά που Σκοτώνουν τις Κατσαρίδες

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βιστερία

© Depositphotos.com

Όλα τα μέρη του φυτού θεωρούνται τοξικά, αλλά οι λοβοί και οι σπόροι είναι ακόμη περισσότερο. Η κατανάλωση μόνο 2 από τους σπόρους μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν κάψιμο στο στόμα, πόνο στο στομάχι και έμετο, καθώς και σύγχυση, απώλεια συνείδησης, ίλιγγο και αδυναμία.

Κεράσια της Ιερουσαλήμ

© Depositphotos.com

Ολόκληρο το φυτό είναι δηλητηριώδες, αλλά ο μικρός κόκκινος και πορτοκαλί καρπός είναι πολύ ισχυρός. Το δηλητήριο επηρεάζει το γαστρεντερικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν παραλήρημα, παραισθήσεις, σοκ, παράλυση, πονοκεφάλους και αργή αναπνοή.

Ευπατόριο το κνιδόφυλλο

© ILFoxtrot/Reddit

Αυτό το φυτό μπορεί να προκαλέσει μυϊκή αδυναμία και τρόμο. Τα ζώα που βόσκουν αυτό το φυτό μπορούν να μεταφέρουν τις τοξικές επιδράσεις μέσω του κρέατος και του γάλακτος τους. Εάν οι άνθρωποι πίνουν το γάλα ενός ζώου που έχει φάει αυτό το φυτό, μπορεί επίσης να εμφανίσουν συμπτώματα.

Ροδόδενδρο και αζαλέες

© likewhythough/Reddit

Αυτά τα φυτά είναι τοξικά για τα κατοικίδια ζώα και μπορούν να επηρεάσουν την καρδιά και τους μυς τους. Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν υπερβολικό σάλιο, αδυναμία, μειωμένη όρεξη και έμετο.

Δείτε επίσης 10 Φυτά που Απορροφούν την Υγρασία στο Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σημάδια έλλειψης ασβεστίου,αντιμετώπιση έλλειψης ασβεστίου,συμβουλές υγείας,υγεία

10 Προειδοποιητικά Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Ασβεστίου

καθαρισμός ανεξίτηλου μαρκαδόρου από ρούχα,καθαρισμός ανεξίτηλου μαρκαδόρου από σεντόνια,καθαρισμός ρούχων,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε Ανεξίτηλο Μαρκαδόρο από Ρούχα και Σεντόνια