in , ,

9 Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Μαγνησίου

έλλειψη μαγνησίου,σημάδια έλλειψης μαγνησίου,συμβουλές υγείας,υγεία
9 Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Μαγνησίου

Αν νιώθετε συνεχώς κουρασμένοι, τα μάτια σας συσπώνται και έχετε μυϊκούς σπασμούς, πιθανότατα υπάρχει έλλειψη μαγνησίου στο σώμα σας. Μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια επειδή πάρα πολλές διεργασίες στο σώμα εξαρτώνται από αυτήν. Υπάρχουν μερικά σημάδια που φανερώνουν έλλειψη μαγνησίου ώστε να την εντοπίσετε και να την αντιμετωπίσετε έγκαιρα. 7 Σημάδια Αναιμίας που Δεν Γνωρίζετε και 7 Φυσικές Θεραπείες

Λιγούρα για ζάχαρη

Η έντονη επιθυμία να φάτε κάτι γλυκό δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη ορισμένων μετάλλων στο σώμα, ιδίως μαγνησίου. Η απώλειά του στις γυναίκες συνδέεται συχνά με την έμμηνο ρύση και στους αθλητές με την έντονη προπόνηση όταν το σώμα ξοδεύει μαγνήσιο για μυϊκή εργασία.

Μυϊκός πόνος και κράμπες

brightside

Οι μυϊκές κράμπες και ο πόνος μπορεί να είναι πολύ επώδυνοι. Εάν υποφέρετε από αυτά τακτικά, μπορεί να είναι σημάδι χαμηλών επιπέδων μαγνησίου. Το μαγνήσιο και οι βιταμίνες D, E και B μπορούν να αποτρέψουν τις μυϊκές κράμπες. Επισκεφτείτε λοιπόν το γιατρό σας για να ελέγξετε τα επίπεδα αυτών των βιταμινών και να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση τους.

Επίσης, μπορείτε να προσπαθήσετε να ανακουφίσετε τον πόνο κάνοντας μασάζ στους μύες με κυκλικές κινήσεις.

Αϋπνία

Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει αϋπνία. Το μαγνήσιο είναι ζωτικής σημασίας για μια λειτουργία που ονομάζεται «χαλάρωση του εγκεφάλου». Αυτή η ικανότητα του εγκεφάλου μας βοηθά να χαλαρώσουμε και να κοιμηθούμε ήρεμα.

Όπως αναφέραμε προηγουμένως, τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου μπορεί να οδηγήσουν σε μυϊκές κράμπες. Αυτό προκαλεί το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών, μια κατάσταση που προκαλεί τα πόδια να τρέμουν τη νύχτα. Ως αποτέλεσμα, η ποιότητα του ύπνου σας μειώνεται.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Νόσος των οστών

Η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων στα οστά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο κατάγματος. Το θέμα είναι ότι η ανεπάρκεια μαγνησίου μπορεί να μειώσει το επίπεδο ασβεστίου στο αίμα και το ασβέστιο είναι απαραίτητο για τη διατήρηση υγιών οστών.

Παλινδρόμηση οξέος

© Depositphotos.com

Εάν έχετε ανεπάρκεια μαγνησίου, η τροφή και το οξύ του στομάχου επιστρέφουν στον οισοφάγο. Αυτό οδηγεί σε μια αίσθηση καψίματος που ονομάζεται παλινδρόμηση οξέος ή καούρα.

Δείτε ακόμη 10 Προειδοποιητικά Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Ασβεστίου

Στρες και απάθεια

© Depositphotos.com

Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο στοιχείο για την οικοδόμηση ενός ισχυρού νευρικού συστήματος. Αυτό το στοιχείο είναι υπεύθυνο για τη χαλάρωση. Με έλλειψη μαγνησίου στο σώμα, ένα άτομο αισθάνεται άδικο άγχος και στρες. Έτσι ο κίνδυνος κατάθλιψης αυξάνεται δραματικά.

Δυσκοιλιότητα

© Depositphotos.com

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να έχετε δυσκοιλιότητα, από το άγχος μέχρι την υποκατανάλωση φυτικών ινών. Το μαγνήσιο έχει χαλαρωτική επίδραση σε πολλά μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένου του πεπτικού συστήματος. Λόγω της έλλειψής του ορυκτού, οι εντερικές λειτουργίες δεν λειτουργούν σωστά, γεγονός που οδηγεί σε δυσκοιλιότητα.

Κόπωση

© Depositphotos.com

Το μαγνήσιο χρειάζεται για αντιδράσεις που δημιουργούν ενέργεια στα κύτταρα. Χωρίς μαγνήσιο, δεν θα έχετε αρκετή ενέργεια σε κυτταρικό επίπεδο. Αυτό μπορεί να εκδηλωθεί ως κόπωση, χαμηλή ενέργεια και έλλειψη κινητικότητας.

Έντονος πονοκέφαλος

brightside

Η έλλειψη μαγνησίου μπορεί να προκαλέσει ημικρανίες και συχνούς πονοκεφάλους καθώς τα αιμοφόρα αγγεία στον εγκέφαλο στενεύουν και επεκτείνονται γρήγορα, γεγονός που είναι η αιτία της ημικρανίας. Μια επαρκής ποσότητα μαγνησίου στον οργανισμό μειώνει τον κίνδυνο αλλαγών στα αιμοφόρα αγγεία και εξαλείφει τους πονοκεφάλους.

Ποιες τροφές έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο;

Μια ισορροπημένη διατροφή μπορεί να παρέχει τις καθημερινές ανάγκες του σώματος για μαγνήσιο. Πολλοί άνθρωποι δεν λαμβάνουν αρκετό μαγνήσιο επειδή ακολουθούν έναν ανθυγιεινό τρόπο ζωής.

Ακολουθεί μια λίστα με τροφές που μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα μαγνησίου σας:

  • Ξηροί καρποί και σπόροι
  • Σιτηρά
  • Φασόλια
  • Φρέσκα και αποξηραμένα φρούτα
  • Χόρτα
  • Ψάρι

Δείτε επίσης 10 Σημάδια που Φανερώνουν Έλλειψη Βιταμίνης Β12

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα για παπούτσια,συμβουλές για παπούτσια,χρήσιμα

9 Έξυπνα Κόλπα για Παπούτσια

καθαρισμός μούχλας σε βαλίτσα,καθαρισμός μούχλας,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Πώς να Καθαρίσετε τη Μούχλα σε μια Βαλίτσα