in , , , , ,

Τα 8 Καλύτερα Φυτά για την Αϋπνία και την Υπνική Άπνοια Σύμφωνα με Μελέτες

Τα 8 Καλύτερα Φυτά για την Αϋπνία και την Υπνική Άπνοια Σύμφωνα με Μελέτες
Τα 8 Καλύτερα Φυτά για την Αϋπνία και την Υπνική Άπνοια Σύμφωνα με Μελέτες

Εάν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε, προσθέστε στο δωμάτιό σας αυτά τα φυτά για την αϋπνία και την υπνική άπνοια σύμφωνα με μελέτες. Σίγουρα θα σας βοηθήσουν για έναν καλό υπνάκο! Οξυγόνο στα πνευμόνια μας: 10 φυτά εσωτερικού χώρου που καθαρίζουν τον αέρα στο σπίτι μας καλύτερα από οποιαδήποτε συσκευή

balconygardenweb

Τι είναι η υπνική άπνοια

Η υπνική άπνοια είναι μια διαταραχή όπου το άτομο βιώνει μια παύση στην αναπνοή, η οποία μπορεί να συνοδεύεται από περιόδους ρηχής αναπνοής. Μια άλλη μελέτη την εξηγεί ως μια κατάσταση κατά την οποία η αναπνοή σας σταματά και επανεκκινείται πολλές φορές ενώ κοιμάστε. Αυτό μπορεί να εμποδίσει το σώμα σας να λάβει αρκετό οξυγόνο.

Εάν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην καρδιαγγειακή υγεία, τις ψυχικές ασθένειες, την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια οδήγησης.

Πώς μπορούν τα φυτά να βοηθήσουν στην υπνική άπνοια

Καθώς η υπνική άπνοια σχετίζεται με μια σχετική μείωση του κορεσμού οξυγόνου, η ύπαρξη φυτών στο δωμάτιο θα βοηθήσει σημαντικά στην ενίσχυση των επιπέδων φρέσκου αέρα και οξυγόνου.

Η ενεργή αλληλεπίδραση με φυτά εσωτερικού χώρου μπορεί να μειώσει το σωματικό και ψυχολογικό στρες μέσω της καταστολής της δραστηριότητας του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και της διαστολικής αρτηριακής πίεσης και της προώθησης καταπραϋντικών και φυσικών συναισθημάτων. Όλα αυτά είναι σημαντικά για να έχετε έναν καλό ύπνο.

Λεβάντα

facebook

Μελέτες έχουν αποκαλύψει την αποτελεσματικότητα του αρώματος λεβάντας στην ποιότητα του ύπνου. Είναι ένα φυσικο ηρεμιστικό και μπορεί να σας βοηθήσει να επιβραδύνετε τον καρδιακό ρυθμό, να χαλαρώσετε και να αυξήσετε τον βαθύ ύπνο, κάτι που μπορεί να είναι χρήσιμο στην υπνική άπνοια.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σανσεβιέρια

balconygardenweb

H σανσεβιέρια είναι ένας φυσικός καθαριστής αέρα και συμπεριλήφθηκε σε μελέτη καθαρισμού αέρα της NASA. Είναι ένα εύκολο στη φροντίδα φυτό που το κάνει μια εξαιρετική επιλογή για το υπνοδωμάτιό σας. Θα σας βοηθήσει σίγουρα με την υπνική άπνοια, καθώς θα έχετε καθαρότερο αέρα.

Γαρδένια

1800flowers

Έρευνες αποδεικνύουν ότι η κροκετίνη είναι μια φαρμακολογικά ενεργή καροτενοειδής ένωση της γαρδένιας που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου. Το να την έχετε στο υπνοδωμάτιό σας θα σας εκθέσει στο γλυκό άρωμα που περιέχει την ένωση καροτενοειδών, βοηθώντας σας να κοιμάστε καλύτερα τη νύχτα.

Γιασεμί

shopee

Μελέτες δείχνουν ότι το γλυκό άρωμα του γιασεμιού ενισχύει τα θετικά συναισθήματα, όπως το αίσθημα ευεξίας, δραστηριότητας, φρεσκάδας και ρομαντισμού. Όλα αυτά συμβάλλουν σε μια χαλαρή και θετική νοοτροπία, η οποία θα ενισχύσει σημαντικά τον ύπνο, θα διώξει την αϋπνία και θα κοιμηθείτε πολύ πιο βαθιά.

Δείτε ακόμη 17 Φυτά που Βελτιώνουν τη Μνήμη και τη Συγκέντρωση

Αλόη βέρα

balconygardenweb

Σύμφωνα με μελέτες, οι ηρεμιστικές και υπνωτικές επιδράσεις της αλόης βέρα μπορούν να αυξήσουν σημαντικά τον συνολικό χρόνο ύπνου. Για να ενισχύσετε την επίδρασή της, μπορείτε να εχετε το φυτό στο υπνοδωμάτιό σας και να κόψετε ένα από τα φύλλα της πριν πάτε για ύπνο το βράδυ.

Η κατανάλωση φρέσκου χυμού τζελ αλόης βέρα πριν κοιμηθείτε θα σας βοηθήσει και στον ύπνο.

Πόθος

balconygardenweb

Μια ιαπωνική μελέτη υπογραμμίζει την ικανότητα καθαρισμού του αέρα από το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη, το μονοξείδιο του άνθρακα, το ξυλόλιο και το τολουόλιο. Όλα αυτά μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον ύπνο τη νύχτα.

Πασιφλόρα

balconygardenweb

Σύμφωνα με μελέτες, η πασιφλόρα είναι ένα παραδοσιακό φυτικό ηρεμιστικό και αγχολυτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της διαταραχής του ύπνου.

Η διατήρηση του σε εσωτερικούς χώρους θα σας βοηθήσει επίσης να έχετε τα άνθη της που μπορείτε να συνθλίψετε και να προσθέσετε στο τσάι από βότανα. Θα έχετε σημαντική αύξηση στο συνολικό χρόνο ύπνου και σημαντική μείωση της εγρήγορσης.

Χαμομήλι

balconygardenweb

Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το τσάι χαμομηλιού μπορεί να βοηθήσει πολύ στον καλό ύπνο. Το καταπραϋντικό άρωμα του άνθους του ηρεμεί τα νεύρα. Μια άλλη έρευνα αναφέρει ότι η χρήση χαμομηλιού μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα του ύπνου στους ηλικιωμένους.

Δείτε επίσης Φυτά που Σκοτώνουν τις Κατσαρίδες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ανθρώπινο σώμα,περίεργα,χρήσιμα,

9 Πράγματα για το Σώμα σας που Δεν Περιμένατε Ποτέ να Ανακαλύψετε

9 Κόλπα που Χρησιμοποιούν τα Καταστήματα Ρούχων για να Ξοδεύουμε Περισσότερα Χρήματα

9 Κόλπα που Χρησιμοποιούν τα Καταστήματα Ρούχων για να Ξοδεύουμε Περισσότερα Χρήματα