in , , , , ,

9 Κόλπα που Χρησιμοποιούν τα Καταστήματα Ρούχων για να Ξοδεύουμε Περισσότερα Χρήματα

9 Κόλπα που Χρησιμοποιούν τα Καταστήματα Ρούχων για να Ξοδεύουμε Περισσότερα Χρήματα
9 Κόλπα που Χρησιμοποιούν τα Καταστήματα Ρούχων για να Ξοδεύουμε Περισσότερα Χρήματα

Τα καταστήματα ρούχων τοποθετούν στρατηγικά τα έπιπλά τους και χρησιμοποιούν οπτικά σχήματα, σας ζητούν να «δοκιμάσετε» ορισμένα αντικείμενα και πωλουν παρόμοια ρούχα με επώνυμες μάρκες. Στην πραγματικότητα, τα κάνουν όλα αυτά για να προσελκύσουν πελάτες και να τους κάνουν να ξοδέψουν περισσότερα. Οι πωλητές είναι καλά εκπαιδευμένοι στη χρήση ψυχολογικών τεχνικών για να τονώσουν τη διάθεση των πελατών τους με διάφορους τρόπους: προσεκτικά επιλεγμένα χρώματα, μουσική, αρώματα και αίσθηση πολυτέλειας. 10 Μυστικά για τα Καταστήματα Ρούχων που δεν γνωρίζετε και θα σας φανούν χρήσιμα!

Μια μεγάλη κόκκινη πινακίδα «ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ» δημιουργεί την αίσθηση επείγουσας ανάγκης και προσελκύει περισσότερους πελάτες.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί όλες οι εκπτωτικές πινακίδες είναι κόκκινες; Τα καταστήματα ρούχων χρησιμοποιούν βασική ψυχολογία και το χρώμα στο οποίο αντιδρούμε περισσότερο. Στο ανθρώπινο μυαλό, το κόκκινο συνδέεται με μια ένδειξη κινδύνου. Αυτή η αντίδραση δημιουργεί μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης και αναγκάζει τους πελάτες να κάνουν μια αγορά.

Τα ρούχα και τα αξεσουάρ εμφανίζονται σε σετ και ομάδες.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Οι πελάτες σπάνια θα βρουν ένα μανεκέν με ένα μόνο αντικείμενο. Για τα καταστήματα ρούχων είναι σημαντικό να σας δείξουν πώς μπορείτε να συνδυάσετε τα προϊόντα τους. Εάν σε ένα πελάτης αρέσει ένα προϊόν, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αγοράσει ένα άλλο που ταιριάζει ή του αρέσει. Αυτό ονομάζεται «διασταυρούμενη πώληση». Οι πωλητές δίνουν μεγάλη προσοχή στα υφάσματα, τα σχέδια και τα στυλ που επιλέγουν οι πελάτες για ολόκληρο το ντύσιμο. Αν βρήκατε το παντελόνι ωραίο, πιθανότατα θα θέλετε ένα ωραίο σακάκι ή ένα πουκάμισο για να ολοκληρώσετε το ντύσιμο.

Χρησιμοποιούν πράγματα για να σας επιβραδύνουν.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Τα καταστήματα ρούχων θέλουν να περνάτε όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μέσα, γι’ αυτό χρησιμοποιούν μικρά κόλπα για να επιβραδύνουν τους πελάτες τους. Τοποθετούν τραπέζια, κρεμάστρες και ράφια, έτσι ώστε το περπάτημα σας να γίνεται μετ΄ εμποδίων. Αυτή η προσέγγιση κάνει τους πελάτες να περπατούν πιο αργά και τους επιτρέπει να βρίσκουν περισσότερα για αγορά.

Σας προτείνουν «πρόσθετα» πράγματα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Στο δρόμο σας προς το δοκιμαστήριο, ένας πωλητής είναι πιο πιθανό να σας προτείνει να δοκιμάσετε ένα πουκάμισο ή ένα αξεσουάρ με τα ρούχα που έχετε επιλέξει. Λένε ότι θα σας βοηθήσει να δείτε το προϊόν με κάτι παρόμοιο με αυτό που έχετε στο σπίτι. Ωστόσο, η πραγματική τους πρόθεση είναι να σας κάνουν να προσθέσετε αυτό το προτεινόμενο είδος στις αγορές σας. Στο λιανικό εμπόριο, αυτή η τεχνική ονομάζεται «υπαινικτική πώληση».

Δείτε ακόμη 14 Διαφημίσεις Ρούχων που Απέχουν απόλυτα από την Πραγματικότητα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Επιπλέον τμήμα εκπτώσεων κοντά στα δοκιμαστήρια.

© depositphotos.com

Πολλά καταστήματα ρούχων τοποθετούν το εκπτωτικό τμήμα τους τόσο στην είσοδο όσο και στα δοκιμαστήρια. Αρχικά, οι ενδιαφερόμενοι πελάτες μπαίνουν στο κατάστημα, παρατηρούν τα εκπτωτικά είδη, επιλέγουν αυτά που τους αρέσουν και κατευθύνονται κατευθείαν στο δοκιμαστήριο. Εκεί βρίσκουν άλλο ένα εκπτωτικό τμήμα. Γίνεται με αυτόν τον τρόπο, ώστε οι πελάτες να παγιδευτούν από τις εκπτώσεις και πιθανότατα να προσθέσουν περισσότερα στην αγορά τους. «Είναι σε προσφορά και είμαι κοντά στο δοκιμαστήριο, γιατί να μην το δοκιμάσω;»

Τα ρούχα είναι φτιαγμένα για να είναι ελαφρώς εκτός μόδας.

© pexels.com, © depositphotos.com

Έχετε παρατηρήσει ποτέ πόσο γρήγορα πολλά καταστήματα ρούχων αλλάζουν τις συλλογές τους; Συνεχίζουν να προσθέτουν νέα είδη που αντιπροσωπεύουν την «τρέχουσα» μόδα σχεδόν κάθε εβδομάδα! Τα υφάσματα που χρησιμοποιούν είναι επίσης φθηνά και πιθανότατα θα χαλάσουν γρήγορα. Αυτό το κόλπο κάνει τους πελάτες τους να νιώθουν ότι είναι εκτός των σύγχρονων τάσεων μόδας. Αυτή η αίσθηση είναι δυσάρεστη για πολλούς και ωθεί τους ανθρώπους να αγοράσουν περισσότερα ολοκαίνουργια, «κομψά» ρούχα και αξεσουάρ εβδομάδα με την εβδομάδα.

Χρησιμοποιούν δελεαστικές μυρωδιές και επιλεγμένη μουσική για να τονώσουν τη διάθεση των πελατών τους.

© depositphotos.com

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ξαφνικά αισθάνεστε αισιόδοξοι όταν μπαίνετε σε καταστήματα ρούχων; Επιλέγουν προσεκτικά τα έντονα χρώματα, τις μυρωδιές λουλουδιών και τη μουσική για να υπενθυμίζουν στους πελάτες χαρούμενες στιγμές στη ζωή τους και να τους ενθαρρύνουν. Η χρήση του σωστού αρώματος δημιουργεί επίσης την τέλεια ατμόσφαιρα για τον πελάτη και τον συνδέει, σε συναισθηματικό επίπεδο, με τη μάρκα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η σωστή μουσική κάνει τους πελάτες να μένουν στο κατάστημα περισσότερο και να ξοδεύουν περισσότερα.

Δημιουργούν μια λαμπερή και ελκυστική βιτρίνα.

© depositphotos.com

Τα περισσότερα καταστήματα ρούχων παρουσιάζουν μια μικρή επιλογή των ειδών τους πίσω από τη σούπερ γυαλιστερή βιτρίνα τους. Έντονα χρώματα, προσεγμένος σχεδιασμός και πολλά φώτα δημιουργούν την εικόνα του καταστήματος και το κάνουν να φαίνεται πολυτελές. Δεδομένου ότι αυτή η βιτρίνα εμποδίζει τους πελάτες να κοιτάξουν κατευθείαν στο κατάστημα, αλλά φαίνεται πραγματικά ελκυστική, οι άνθρωποι αναγκάζονται να μπουν μέσα.

Χρησιμοποιούν σχεδιασμό σε σχήμα «αγκαλιάς».

© depositphotos.com

Οι άνθρωποι έλκονται από στρογγυλά σχήματα και σχήματα U, επομένως τα καταστήματα ρούχων φαίνονται στρογγυλά, οργανώνουν φόντο σε σχήμα U και κρεμούν κυκλικές πινακίδες από την οροφή. Αυτό υποσυνείδητα μοιάζει με άτομο που ανοίγει τα χέρια του για να τον αγκαλιάσει και καλεί τους ανθρώπους να μπουν στο χώρο.

Δείτε επίσης 5 Τρόποι για να Ελέγξετε Γρήγορα εάν Υπάρχει Κρυφή Κάμερα στο Δοκιμαστήριο Ρούχων

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τα 8 Καλύτερα Φυτά για την Αϋπνία και την Υπνική Άπνοια Σύμφωνα με Μελέτες

Τα 8 Καλύτερα Φυτά για την Αϋπνία και την Υπνική Άπνοια Σύμφωνα με Μελέτες

Πώς να Πλύνετε ένα Μαγιό Χωρίς να το Καταστρέψετε

Πώς να Πλύνετε ένα Μαγιό Χωρίς να το Καταστρέψετε