in , , , ,

Βραδινές Λιγούρες: Είναι όντως κακό να τρώμε πριν τον ύπνο; Δες τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα

Κανείς δεν θέλει να πάει για ύπνο πεινασμένος, αλλά είναι κακό να τρώμε πριν τον ύπνο; Στο άρθρο μας, θα σας πούμε για τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της κατανάλωσης φαγητού πριν τον ύπνο.

Πολλοί άνθρωποι έχουν το συνήθειο να τρώνε πριν τον ύπνο. Οι γιατροί και οι διατροφολόγοι συμβουλεύουν πως αυτή είναι μία κακή συνήθεια, διότι παίρνουμε κιλά και επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας. Είναι όμως όντως μία κακή συνήθεια ή μήπως έχουμε παραπληροφορήσει λίγο τις συμβουλές των ειδικών; Διαβάστε παρακάτω: 

Μπορεί να πάθεις καούρα.

Κανονικά, το οξύ που παράγεται κατά την πέψη των τροφών που τρώτε περιέχεται στο στομάχι. Η βαρύτητα βοηθάει πολύ εδώ, καθώς αναγκάζει τη ροή του ρευστού προς τα κάτω.

Δείτε ακόμα 11 Πράγματα στο Υπνοδωμάτιο που Είναι Επιβλαβή για τον Ύπνο

Όταν ξαπλώνετε σε ένα κρεβάτι, ωστόσο, το οξύ κινείται μέσω του στομάχου και μπορεί να έρθει σε επαφή με τα ευαίσθητα μέρη του πεπτικού συστήματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το να ξαπλώνετε στο κρεβάτι με το στομάχι γεμάτο μπορεί να οδηγήσει σε καούρα, ένα οδυνηρό αίσθημα καύσου στο στήθος ή το λαιμό σας.

τρώμε-πριν τον ύπνο-μειονεκτήματα-πλεονεκτήματα-

© Buravleva Stock / Shutterstock.com

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η ποιότητα του ύπνου επηρεάζεται.

Εάν φάγατε ένα μεγάλο γεύμα αμέσως πριν πάτε για ύπνο αργά το βράδυ, η πλήρης διαδικασία πέψης συνεχίζεται ενώ κοιμάστε. Ο λόγος για τον κακό ύπνο μπορεί να είναι διαφορετικός για τον καθένα.

Θα μπορούσε να είναι ότι το μυαλό σας είναι πιο ενεργό κατά το στάδιο του μεταβολισμού, ξοδεύοντας ενέργεια για να αφομοιώσει το φαγητό που φάγατε πριν κοιμηθείτε, με αποτέλεσμα να κοιμάστε λιγότερο βαθιά.

Ένας άλλος λόγος μπορεί να είναι ότι μένετε ξύπνιοι λόγω συμπτωμάτων καούρας. Εξαρτάται επίσης από το είδος του φαγητού που είχατε και πόσο από αυτό φάγατε.

τρώμε-πριν τον ύπνο-μειονεκτήματα-πλεονεκτήματα-

© Buravleva Stock / Shutterstock.com

Τα ζωηρά όνειρα ή οι εφιάλτες γίνονται πιο συνηθισμένα.

Θυμάστε την ώρα που γυρίζατε στο κρεβάτι εξαιτίας των άσχημων ονείρων; Μπορεί επίσης να οφείλεται στο φαγητό που έτυχε να φάτε το βράδυ.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο μεταβολισμός σας που ενεργοποιείται από το φαγητό αργά το βράδυ κάνει τον εγκέφαλό σας να γίνει πιο ενεργός.

Στη συνέχεια, μπαίνεις στον λεγόμενο ύπνο ταχείας κίνησης των ματιών (REM), που είναι η στιγμή που λαμβάνουν χώρα τα περισσότερα όνειρα. Έτσι, αν παρατηρήσετε ότι έχετε πραγματικά ζωντανά ή ίσως και ανατριχιαστικά όνειρα τη νύχτα, προσπαθήστε να σταματήσετε το φαγητό τόσο κοντά στην ώρα του ύπνου.

τρώμε-πριν τον ύπνο-μειονεκτήματα-πλεονεκτήματα-

© Buravleva Stock / Shutterstock.com, © Lenar Nigmatullin / Shutterstock.com

Θα ξυπνάτε με την επιθυμία να ουρήσετε πιο συχνά.

Μερικοί άνθρωποι εμφανίζουν αυξημένη ανάγκη για ούρηση τη νύχτα, η οποία είναι γνωστή ως νυκτουρία. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με την ποσότητα καφεΐνης στο φαγητό που φάγατε αργά την ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι η τροφή που τρώτε θα μπορούσε να είναι διουρητικό, ή με άλλα λόγια, σας κάνει να πρέπει να ουρήσετε περισσότερο.

Φυσικά, μπορεί να βρεθεί στον καφέ. Αλλά δεν γνωρίζουν πολλοί ότι υπάρχει και σε άλλα τρόφιμα που μπορεί να τρώμε πριν τον ύπνο, όπως το τσάι, τα ψητά επιδόρπια που περιέχουν σοκολάτα και ορισμένα φάρμακα.

τρώμε-πριν τον ύπνο-μειονεκτήματα-πλεονεκτήματα-

Μπορεί ακόμη και να πάρετε βάρος.

Όταν τρώτε αργά και δεν περνάει αρκετός χρόνος πριν πάτε για ύπνο, δεν δίνετε στον οργανισμό αρκετό χρόνο για να κάψει θερμίδες από το γεύμα που φάγατε.

Έτσι, παρόλο που μπορεί να νιώθετε πολύ κουρασμένοι μετά από ένα μεγάλο γεύμα και να τρακάρετε στον καναπέ για έναν μικρό υπνάκο είναι το μόνο που θέλετε να κάνετε, αυτή η απόφαση μπορεί να είναι κακή για τη σιλουέτα σας.

Είναι καλύτερα να προσπαθήσετε να σταματήσετε να τρώτε πριν τον ύπνο ή να μείνετε ξύπνιοι για κάποιο χρονικό διάστημα μετά το δείπνο, εάν δεν θέλετε να εισχωρήσουν κρυφά ανεπιθύμητα (και περιττά) κιλά.

τρώμε-πριν τον ύπνο-μειονεκτήματα-πλεονεκτήματα-

Μπόνους: Πόσο καιρό πρέπει να περιμένετε για να κοιμηθείτε μετά το φαγητό

Για να αποτρέψετε την εμφάνιση προβλημάτων όπως καούρα ή αϋπνίες, είναι καλύτερο να αποφεύγετε το φαγητό αργά το βράδυ. Θέλετε ό,τι φάγατε κατά τη διάρκεια της ημέρας να μετακινηθεί από το στομάχι σας στο λεπτό έντερο πριν κοιμηθείτε; Οι διατροφολόγοι λένε ότι αυτό συμβαίνει σε περίπου 3 ώρες. Είναι απλώς μια κατευθυντήρια γραμμή, αλλά σίγουρα αξίζει να το έχετε κατά νου.

τρώμε-πριν τον ύπνο-μειονεκτήματα-πλεονεκτήματα-

All photos via: brightside.me  via daddy-cool

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa.gr

Αγάπη και πάθος για δημιουργία με απλά και καθημερινά υλικά. Ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών. Αγαπημένη, η διακόσμηση και οι λύσεις για μικρούς χώρους καθώς και οι πρακτικές και νόστιμες συνταγές

φροντίδα σώματος,φροντίδα επιδερμίδας,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,

10 Συμβουλές Φροντίδας Σώματος για να Βελτιώστε την Εμφάνισή σας

διακόσμηση μικρού κήπου,ιδέες διακόσμησης για μικρούς κήπους,διακόσμηση κήπου,ιδέες διακόσμησης κήπου,

36 Έξυπνες Ιδέες Διακόσμησης για Μικρούς Κήπους