in , , ,

11 Πράγματα στο Υπνοδωμάτιο που Είναι Επιβλαβή για τον Ύπνο

ποιοτικός ύπνος,συμβουλές για ύπνο,χρήσιμα
ποιοτικός ύπνος,συμβουλές για ύπνο,χρήσιμα

Ο ύπνος είναι μια από τις πιο σημαντικές διαδικασίες που μας επιτρέπει να κάνουμε «επανεκκίνηση» και να έχουμε αρκετή δύναμη για να κάνουμε κάτι νέο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η ποιότητα του ύπνου μας έχει τεράστια σημασία. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν τον ύπνο, από το μαξιλάρι στο οποίο κοιμόμαστε μέχρι τις μυρωδιές στο υπνοδωμάτιο. Γιατί ο Ύπνος στον Καναπέ Μπορεί να Είναι Βλαβερός

Παλιά μαξιλάρια

© Shutterstock.com

Τα μαξιλάρια πρέπει να αντικαθίστανται κάθε 1,5 χρόνο. Τα μαξιλάρια με αφρό μνήμης διαρκούν περισσότερο, έως και 3 χρόνια. Αλλά αν χρησιμοποιείτε μαξιλάρι 5-6 ετών, το πιθανότερο είναι ότι το σώμα σας δεν έχει αρκετή υποστήριξη και ο ύπνος σας δεν είναι τόσο άνετος.

Για να ελέγξετε αν χρειάζεται να αντικαταστήσετε ένα μαξιλάρι, αφαιρέστε τη μαξιλαροθήκη και κοιτάξτε το μαξιλάρι προσεκτικά. Υπάρχουν λεκέδες από ιδρώτα; Είναι σκισμένο; Έχει άσχημη μυρωδιά; Τα μαξιλάρια μαζεύουν νεκρά κύτταρα δέρματος, μούχλα, τσιμπούρια και μύκητες. Με την πάροδο του χρόνου, έως και το 1/2 του βάρους του μαξιλαριού μπορεί να αποτελείται από αυτά. Και μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες που θα βλάψουν τον ύπνο σας.

Πηγές μυρωδιών

© Shutterstock.com

Υπάρχουν μυρωδιές που έχουν χαλαρωτική επίδραση στο νευρικό σύστημα και μας βοηθούν να κοιμηθούμε. Αλλά αν υπάρχουν πάρα πολλές μυρωδιές που το αποτέλεσμα μπορεί να είναι αντίθετο. Μην χρησιμοποιείτε πάρα πολλά αρώματα και αλλάξτε τα όταν τα έχετε βαρεθεί.

Λάθος στρώμα

© Shutterstock.com

Ακόμη και η αγαπημένη σας στάση ύπνου έχει σημασία. Για παράδειγμα, αν προτιμάτε να κοιμάστε στο πλάι, είναι καλύτερα να επιλέξετε ένα στρώμα αφρού μνήμης για να ανακουφίσετε το φορτίο στα σημεία πίεσης – στους ώμους και τους γοφούς. Και για όσους κοιμούνται ανάσκελα, είναι καλύτερα να κοιμούνται σε πιο σφιχτά στρώματα για να κρατούν τη σπονδυλική στήλη ίσια. Το ίδιο ισχύει και για τους ανθρώπους που κοιμούνται μπρούμυτα.

Λάθος κλινοσκεπάσματα

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το βαμβάκι θεωρείται είναι ένα καλό υλικό για τα κλινοσκεπάσματα, καθώς είναι καθαρό και φυσικό. Αλλά δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ύπνο. Το βαμβάκι απορροφά ενεργά τον ιδρώτα από τα μαλλιά και το δέρμα, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να πλένεται πιο συχνά. Εξάλλου, χρειάζεται πολύς χρόνος για να στεγνώσει, οπότε αν έχετε την τάση να ζεσταίνετε ενώ κοιμάστε, τθα απορροφήσει τον ιδρώτα και θα γίνει υγρό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μια καλή εναλλακτική είναι τα μεταξωτά κλινοσκεπάσματα. Έχουν καλή θερμική αγωγιμότητα, που σημαίνει ότι είναι ζεστά το χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι. Τα σεντόνια δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις και αντιστέκονται στα ακάρεα της σκόνης. Έχουν επίσης καλή επίδραση στο δέρμα και τα μαλλιά. Έτσι, παρά την υψηλή τιμή, αυτά είναι καλής ποιότητας.

Πολλά φυτά

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Πάρα πολλά φυτά στο υπνοδωμάτιο μπορεί επίσης να έχουν αρνητικές συνέπειες. Από τη μια πλευρά, παράγουν οξυγόνο και απορροφούν CO2. Αλλά από την άλλη πλευρά, συσσωρεύεται σκόνη πάνω τους, η οποία μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην αναπνοή. Επίσης, ορισμένα φυτά μπορούν επίσης να προσθέσουν CO2 στον αέρα αντί να το απορροφήσουν.

Μην αφαιρείτε τα φυτά εντελώς, αλλά να είστε πιο προσεκτικοί όταν τα επιλέγετε. Είναι καλύτερα αυτά που χρησιμοποιούνται σε ξηρά κλίματα, επειδή απορροφούν καλύτερα το CO2. Τα παχύφυτα είναι μια καλή επιλογή για ένα υπνοδωμάτιο επειδή απορροφούν CO2 τη νύχτα.

Δείτε ακόμη Γιατί ο Ύπνος με Ανεμιστήρα Μπορεί να Βλάψει την Υγεία μας

Λάθος μαξιλάρι

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Η επιλογή του τέλειου μαξιλαριού είναι μια ατομική διαδικασία. Υπάρχουν όμως μερικά κριτήρια. Τα πουπουλένια μαξιλάρια μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση εάν το πούπουλο δεν είναι αρκετά καθαρό. Τα συνθετικά μαξιλάρια χάνουν το σχήμα τους γρήγορα και χρειάζονται αντικατάσταση. Τα μάλλινα μαξιλάρια είναι αρκετά σταθερά αλλά ανθεκτικά στη μούχλα και τα ακάρεα της σκόνης.

Τα μαξιλάρια αφρού μνήμης γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Το σχήμα του μαξιλαριού προσαρμόζεται στην κατασκευή του ώμου, του λαιμού και του κεφαλιού για να απομακρύνει το φορτίο από τη σπονδυλική στήλη. Αλλά έχουν επίσης ένα μειονέκτημα – διατηρούν τη ζεστασιά, κάτι που μπορεί να προκαλέσει δυσφορία.

Το ύψος του μαξιλαριού πρέπει να είναι αρκετό για να φέρει τους ώμους, το λαιμό και το κεφάλι ομοιόμορφα σε σχέση με τη σπονδυλική στήλη. Τα πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά μαξιλάρια μπορούν να προκαλέσουν πρόσθετο αντίκτυπο στη σπονδυλική στήλη και να επιδεινώσουν την ποιότητα του ύπνου σας. Η μαξιλαροθήκη πρέπει να έχει το ακριβές μέγεθος του μαξιλαριού.

Ένα μηχανικό ρολόι

© Shutterstock.com

Τα μηχανικά ρολόγια μπορεί να είναι αρκετά θορυβώδη μερικές φορές. Συνήθως, δεν δίνουμε σημασία στο τικ. Αλλά όταν προσπαθούμε να κοιμηθούμε, ο ήχος μπορεί να είναι αρκετά ερεθιστικός.

Ακαταστασία

© Shutterstock.com

Σωροί ρούχων στο πάτωμα και στις καρέκλες και ένα γενικό χάος μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό και άγχος και να βλάψουν την ποιότητα του ύπνου σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να διατηρείτε το υπνοδωμάτιό σας καθαρή. Μπορείτε να κρατάτε κουτιά με πράγματα που δεν χρειάζεστε συχνά κάτω από το κρεβάτι σας.

Συσκευές

© Shutterstock.com

Δεν συνιστάται να κρατάτε διαφορετικές συσκευές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας κοντά στο κρεβάτι σας – όπως κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές και τηλεοράσεις. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στην παραγωγή μελατονίνης.

Πάρα πολλά έπιπλα

© Shutterstock.com

Μια ακατάστατη κρεβατοκάμαρα γίνεται οπτικά πιο μικρή και τα έπιπλα μαζεύουν πολλή σκόνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι καλύτερο να αποφύγετε τα περιττά έπιπλα. Ο ύπνος είναι καλύτερος εάν υπάρχουν λιγότερα πράγματα στο υπνοδωμάτιο.

Φωτεινά διακοσμητικά

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Το υπνοδωμάτιο πρέπει να αφήνει το σώμα σας να ξεκουραστεί, συμπεριλαμβανομένων των ματιών σας. Φωτεινοί τοίχοι, πολλά φωτεινά διακοσμητικά, πίνακες με επιθετικές εικόνες και πολλές μικρές λεπτομέρειες — όλα αυτά είναι εκνευριστικά.

Δείτε επίσης Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

βότανα που απωθούν τις αράχνες,εντομοαπωθητικά βότανα,απώθηση αραχνών,χρήσιμα

7 Βότανα που Απωθούν Αποτελεσματικά τις Αράχνες

σύγχρονη διακόσμηση,Contemporary διακόσμηση,ιδέες σύγχρονης διακόσμησης,ιδέες Contemporary διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

Τι Είναι η Σύγχρονη (Contemporary) Διακόσμηση – 39 Ιδέες