in , ,

7 Αιτίες που Μπορούν να Διαταράξουν τον Ύπνο σας

διαταραχή ύπνου,αιτίες διαταραχής ύπνου,συμβουλές για ύπνο,υγεία
7 Αιτίες που Μπορούν να Διαταράξουν τον Ύπνο σας

Έως και το 30% των ανθρώπων υποφέρουν από χρόνια αϋπνία και ο αριθμός εκείνων που χρησιμοποιούν υπνωτικά χάπια αυξάνεται με την ηλικία και την εκπαίδευση. Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί εξακολουθείτε να μην κοιμάστε αρκετά και το πρόβλημα μπορεί να βρίσκεται στα πιο μικρά πράγματα που δεν έχετε καν σκεφτεί. 9 Λόγοι που ο Ύπνος σε Δροσερό Δωμάτιο είναι Καλύτερος

Συνθετικά κλινοσκεπάσματα

7 Αιτίες που Μπορούν να Διαταράξουν τον Ύπνο σας

Τα κλινοσκεπάσματα από φυσικά υλικά είναι πιο δροσερά και παρέχουν καλύτερο αερισμό. Επίσης απορροφούν καλύτερα την υγρασία. Αντίθετα, τα συνθετικά κλινοσκεπάσματα παγιδεύουν τη ζέστη και μπορεί να είναι η αιτία για νυχτερινές εφιδρώσεις. Εξαιτίας αυτού, καταλήγετε να ξεσκεπάζεστε, να στριφογυρίζετε όλη τη νύχτα και πιθανώς να υποφέρετε από τον ερεθισμό που προκαλούν ορισμένα συνθετικά υφάσματα.

Αιθέρια έλαια

Αν και ορισμένα αιθέρια έλαια βοηθούν να ηρεμήσουμε, όπως η λεβάντα, πολλά από αυτά κάνουν το αντίστροφο. Τα αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών μπορούν να σας κρατήσουν ξύπνιους. Επιπλέον, αν είστε από τους ανθρώπους που ψεκάζουν αιθέρια έλαια απευθείας στο μαξιλάρι, θυμηθείτε ότι ορισμένα μπορούν να προκαλέσουν χημικά εγκαύματα. Οι ορμόνες μπορεί επίσης να επηρεαστούν, επομένως ένας διαταραγμένος κύκλος ύπνου μπορεί να ενοχοποιηθεί για μια ορμονική ανισορροπία.

Προβλήματα θυρεοειδούς

Όσοι έχουν προβλήματα με τον θυρεοειδή τείνουν να υποφέρουν από υπνική άπνοια (παύσεις στην αναπνοή). Μπορεί να προκαλέσει τακτικά ξυπνήματα, επομένως μετά από έναν βραδινό ύπνο, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι αντί να έχετε ενέργεια. Η δυσλειτουργία του θυρεοειδούς συχνά οδηγεί σε διαταραχή και των κιρκάδιων ρυθμών.

Δείτε ακόμη Γιατί ο Ύπνος με Ανεμιστήρα Μπορεί να Βλάψει την Υγεία μας

Ανεπάρκεια μαγνησίου

Το μαγνήσιο είναι ένα απαραίτητο στοιχείο που επηρεάζει την ικανότητά σας να κοιμάστε. Εάν το σώμα σας δεν έχει αυτό το θρεπτικό συστατικό, μπορεί να δυσκολευτείτε να χαλαρώσετε. Εκτός αυτού, οι μυϊκές συσπάσεις ή το σύνδρομο ανήσυχων ποδιών προκαλούνται επίσης από τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα συμπληρώματα χρησιμοποιούνται συχνά για τη θεραπεία των αϋπνιών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φυτά

Πρέπει να είστε προσεκτικοί όταν βάζετε φυτά στο υπνοδωμάτιό σας. Ορισμένα οικιακά φυτά μπορεί να είναι τοξικά για τον άνθρωπο. Εάν πάσχετε από άσθμα, ορισμένα φυτά μπορεί να το πυροδοτήσουν εάν είστε αλλεργικοί σε αυτά. Επιπλέον, η μούχλα ή άλλα βακτήρια στο χώμα μπορεί να επιδεινώσουν την ποιότητα του ύπνου σας.

Σύνδρομο ανήσυχων ποδιών

Το σύνδρομο συνήθως χαρακτηρίζεται από την επιθυμία να κινήσετε τα άκρα σας λόγω των δυσάρεστων αισθήσεων στα πόδια σας. Αναγκάζεστε να ξυπνήσετε για να σταματήσετε να μυρμηγκιάζεστε ή να αισθάνεστε καψίματα στα πόδια. Διαφέρει σε ένταση και είναι πιο συχνή σε άτομα γύρω στα πενήντα. Το σύνδρομο μπορεί να είναι είτε η αιτία διαταραχής του ύπνου είτε παρενέργεια του.

Κοιμάστε με αναμμένη θερμάστρα

Το βράδυ, η θερμοκρασία του σώματος πέφτει ελαφρώς για να δώσει το σήμα ότι είναι ώρα να κοιμηθείτε. Ωστόσο, εάν υπάρχει μια θερμάστρα ανοιχτή στο υπνοδωμάτιο, το σώμα σας μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι είναι ώρα για ύπνο. Επιπλέον, οι θερμάστρες παράγουν πολύ μονοξείδιο του άνθρακα, το οποίο μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία σε μεγάλες ποσότητες.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Βραδινός ύπνος: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμόμαστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία μας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συχνότητα χτενίσματος,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά

Πόσο Συχνά Πρέπει να Χτενίζετε τα Μαλλιά σας Σύμφωνα με τους Ειδικούς

κόλπα μόδας,μόδα διασημοτήτων,συμβουλές μόδας,μόδα,ρούχα,συμβουλές για ρούχα,lifestyle

10 Κόλπα Μόδας Διασημοτήτων για να Φαίνεστε Πανέμορφες