Απολαύστε μια τριάδα γλυκών, νόστιμων συνταγών για σπιτικές μίνι τούρτες παγωτό που θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις των γλυκών όλων των ηλικιών. Γιατί μίνι τούρτες παγωτού θα αναρωτιέστε; Για αρχή, τα μίνι επιδόρπια είναι συχνά πιο προσιτά και πρακτικά, ειδικά αν δεν έχετε πολύ χώρο στην κατάψυξη ή αν είναι η πρώτη φορά που φτιάχνετε τούρτα παγωτό. Επίσης μπορούν να γίνουν με μια μικρή ποσότητα παγωτού, επιτρέποντάς σας να χρησιμοποιήσετε ό,τι έχετε απομείνει στην κατάψυξη. Λαχταριστοί Λουκουμάδες Στο Air Fryer: Πως να Τους Φτιάξετε σε Φριτέζα Αέρος Χωρίς Πολλές Θερμίδες
Τούρτα παγωτό σάντουιτς
Θα χρειαστείτε
8 παγωτά σάντουιτς
Κρέμα σαντιγί για επικάλυψη (ξεπαγωμένη)
Θρυμματισμένα μπισκότα Oreo
Τρούφες πολύχρωμες ζαχαροπλαστικής
Οδηγίες
Απλώστε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου σε ένα ταψι. Τοποθετήστε τέσσερα σάντουιτς παγωτό στο αλουμινόχαρτο το ένα δίπλα στο άλλο. Τοποθετήστε τα άλλα τέσσερα σάντουιτς από πάνω.
Αν το παγωτό στα σάντουιτς αρχίσει να μαλακώνει, βάλτε τα όλα στην κατάψυξη για 30 λεπτά. Διαφορετικά, εάν το παγωτό είναι πολύ μαλακό, μπορεί να είναι δύσκολο να απλώσετε σωστά τη σαντιγί στα σάντουιτς.
Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα γλάσου, αλείψτε γρήγορα τα σάντουιτς με σαντιγί. Αυτό θα είναι πιο εύκολο να γίνει εάν η σαντιγί έχει ξεπαγώσει.
Γαρνίρετε με τα θρυμματισμένα Oreos και τις τρούφες.
Βάλτε την τούρτα παγωτό στην κατάψυξη για μία ώρα. Μετά από μια ώρα, καλύψτε την χαλαρά με αλουμινόχαρτο και παγώστε για άλλες 3 έως 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Χρησιμοποιήστε ένα μεγάλο, κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε την τούρτα. Για ίσια κοψίματα, σκουπίστε προσεκτικά το μαχαίρι με ένα υγρό πανί ή χαρτοπετσέτα πριν από κάθε φέτα.
Όταν είστε έτοιμοι να σερβίρετε, αφήστε την τούρτα σε θερμοκρασία δωματίου για 5 έως 10 λεπτά. Αυτό θα διευκολύνει την κοπή σε φέτες.
Μίνι τούρτες παγωτό καπ κεικς
Θα χρειαστείτε
1 φλιτζάνι παγωτό σοκολάτα (μαλακωμένο)
1 φλιτζάνι παγωτό φράουλα (μαλακωμένο)
6 μπισκότα Oreo (θρυμματισμένα)
2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
6 κουτ. σιρόπι σοκολάτας
Σαντιγί για επικάλυψη
Τρούφες ζαχαροπλαστικής
6 χάρτινες βάσεις για καπ κεικς
Φορμάκια σιλικόνης για καπ κεικς
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα θρυμματισμένα Oreos και το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετήστε τις χάρτινες βάσεις στα φορμάκια σιλικόνης. Μοιράστε το μείγμα ισόποσα πιέζοντάς το με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Προσθέστε περίπου 1/4 φλιτζάνι παγωτό σε κάθε φορμάκι. Εάν δεν χρησιμοποιείτε μαλακωμένο παγωτό, φροντίστε να το πιέσετε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Περιχύστε περίπου 1 κουτ. σιρόπι σοκολάτας πάνω από τη στρώση παγωτού.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σιρόπι σοκολάτας καραμέλας ή φράουλας ή συνδυασμό και των δύο. Άλλες νόστιμες επιλογές περιλαμβάνουν καυτή σάλτσα φοντάν ή ελαφρώς ζεσταμένο φυστικοβούτυρο.
Δείτε ακόμη Κρεμώδες Σπιτικό παγωτό καραμέλα σαν του ζαχαροπλαστείου
Προσθέστε τη σαντιγί και πασπαλίστε τις τρούφες.
Καταψύξτε για 2 έως 3 ώρες ή μέχρι να σκληρύνει το παγωτό και σερβίρετε.
Τούρτα παγωτό
Θα χρειαστείτε
2 φόρμες για κέικ διαμέτρου 10 εκατοστών
Παγωτό βανίλια
Παγωτό σοκολάτα
Θρυμματισμένα Oreos
Τρούφες ζαχαροπλαστικής
Σαντιγί για επικάλυψη
Οδηγίες
Στρώστε και τις δύο φόρμες για κέικ με μεμβράνη τροφίμων, φροντίζοντας να κρέμεται από τις άκρες.
Βάλτε στη μια παγωτό βανίλια, πιέζοντάς το να γεμίσει εντελώς. Διπλώστε από πάνω τη μεμβράνη ώστε να καλύπτει το πάνω μέρος του παγωτού.
Επαναλάβετε το ίδιο με τη δεύτερη φόρμα και παγωτό σοκολάτα. Καταψύξτε και τις δύο γεύσεις για τουλάχιστον 4 ώρες.
Μπορείτε να επιλέξετε όποια γεύση σας αρέσει και μπορεί να γίνει και με στρώσεις από το ίδιο παγωτό.
Ξετυλίξτε την πρώτη στρώση παγωτού και τοποθετήστε την σε ένα ταψί κατάλληλο για κατάψυξη, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ή αλουμινόχαρτο.
Προσθέστε θρυμματισμένα Oreos και/ή τρούφες πάνω από το παγωτό. Ξετυλίξτε τη δεύτερη γεύση παγωτού και τοποθετήστε την από πάνω, πιέζοντας απαλά προς τα κάτω για να ενωθούν τα δύο.
Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε διαφορετικές γεμίσεις. Για παράδειγμα, αντί για θρυμματισμένα Oreos, δοκιμάστε να προσθέσετε κομμάτια brownie.
Με μια σπάτουλα γλάσου, απλώστε γρήγορα την ξεπαγωμένη σαντιγί πάνω και στα πλαϊνά της τούρτας. Τέλος, προσθέστε τρούφες. Μην περιορίζεστε στην κορυφή της τούρτας, όμως! Φροντίστε να ρίξετε και στα πλαϊνά για περισσότερο χρώμα.
Βάλτε την τούρτα στην κατάψυξη για 2 με 3 ώρες. Όταν είστε έτοιμοι να την απολαύσετε, βγάλτε την από την κατάψυξη και αφήστε την για 10 λεπτά. Κόψτε την σε φέτες με ένα κοφτερό μαχαίρι, φροντίζοντας να σκουπίζετε το μαχαίρι πριν από κάθε κόψιμο.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης Το Τέλειο Καλοκαιρινό Επιδόρπιο με Μόνο 4 Υλικά