in , , , , ,

Όσοι Τρώνε Οστρακοειδή Καταναλώνουν έως και 11.000 Κομμάτια Μικροπλαστικών Ανά Έτος

Όσοι Τρώνε Οστρακοειδή Καταναλώνουν έως και 11.000 Κομμάτια Μικροπλαστικών Ανά Έτος
Όσοι Τρώνε Οστρακοειδή Καταναλώνουν έως και 11.000 Κομμάτια Μικροπλαστικών Ανά Έτος

Σύμφωνα με μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Γάνδης, οι Ευρωπαίοι που τρώνε οστρακοειδή καταναλώνουν ετησίως και έως και 11.000 κομμάτια μικροπλαστικών. Δηλητηρίαση από καρπούζι: 4 Σημάδια Νιτρικών Αλάτων σε Καρπούζι για να τηνΑποφύγετε

Όσοι Τρώνε Οστρακοειδή Καταναλώνουν έως και 11.000 Κομμάτια Μικροπλαστικών Ανά Έτος

Ενώ σχεδόν όλη η θαλάσσια ζωή καταναλώνει μικροπλαστικά (μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού με διάμετρο μικρότερη από 5 mm), οι ερευνητές εστίασαν ειδικά στα μπλε μύδια και στα στρείδια του Ειρηνικού.

Δείτε ακόμη Τριγλυκερίδια Στο Θεό: Ποια Γνωστά Ροφήματα Τα Αυξάνουν και Απειλούν την Υγειά μας

Τα μικροπλαστικά προέρχονται από πολλές πηγές, όπως μικροσφαιρίδια από προϊόντα προσωπικής φροντίδας, γκλίτερ, μικροΐνες από πολυεστερικά ρούχα και θραύσματα από μεγαλύτερα κομμάτια πλαστικού που διασπώνται στον ωκεανό.

Τα μύδια «τρώνε» φιλτράροντας περίπου 20 λίτρα θαλασσινού νερού την ημέρα. Τα περισσότερα από τα μικροπλαστικά που προσλαμβάνουν απεκκρίνονται, αλλά κάθε μύδι ή στρείδι τυπικά περιέχει τουλάχιστον ένα μικροσκοπικό θραύσμα στον ιστό του σώματός του.

Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι περίπου το 99% των μικροπλαστικών φεύγουν από το ανθρώπινο σώμα, αλλά το υπόλοιπο 1% απορροφάται από τους ιστούς του σώματος, πράγμα που σημαίνει ότι όσοι τρώνε συχνά οστρακοειδή θα μπορούσαν να απορροφούν εκατοντάδες μικροσκοπικά κομμάτια πλαστικού ετησίως.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

«Τώρα που έχουμε αποδείξει ότι εισέρχονται στο σώμα μας και μπορούν να μείνουν εκεί για αρκετή ώρα, πρέπει να μάθουμε τη μοίρα των πλαστικών», δήλωσε ο υδάτινος οικολόγος Colin Janssen, ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας.

“Πού καταλήγουν τα μικροπλαστικά? Είναι παγιδευμένα σε ιστό και ξεχασμένα από το σώμα ή προκαλούν φλεγμονή ή κάνουν άλλα πράγματα;». «Οι χημικές ουσίες ξεπλένονται από αυτά τα πλαστικά και στη συνέχεια προκαλούν τοξικότητα; Δεν ξέρουμε και στην πραγματικότητα πρέπει να ξέρουμε».

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης 7 Δημοφιλείς Τροφές που Μπορούν να Βλάψουν τα Νεφρά σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

καθαρισμός ηλεκτρικού σίδερου,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Πως να Καθαρίσετε το Ηλεκτρικό Σίδερο σε Ένα Μόνο Λεπτό

καθαρισμός πίνακα ζωγραφικής,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

Πώς να Καθαρίσετε έναν Πίνακα Ζωγραφικής σε Καμβά Χωρίς να τον Καταστρέψετε