in , ,

Πώς να Καθαρίσετε έναν Πίνακα Ζωγραφικής σε Καμβά Χωρίς να τον Καταστρέψετε

καθαρισμός πίνακα ζωγραφικής,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,
Πώς να Καθαρίσετε έναν Πίνακα Ζωγραφικής σε Καμβά Χωρίς να τον Καταστρέψετε

Η τέχνη είναι μια όμορφη μορφή αυτοέκφρασης που φέρνει χαρά και χρώμα στη ζωή μας. Ο σωστός καθαρισμός ενός πίνακα ζωγραφικής σε καμβά είναι ζωτικής σημασίας για να διασφαλίσετε τη μακροζωία και την εμφάνισή του. Η σκόνη, η βρωμιά και άλλοι ρύποι μπορεί να συσσωρευτούν στην επιφάνεια του πίνακα ζωγραφικής σας, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωντάνια του με την πάροδο του χρόνου. Θα κάνει τον καναπέ καινούργιο: Πήρε 1 υλικό της κουζίνας το έριξε στον λεκέ και έμεινε άφωvη με το αποτέλεσμα

Πώς να Καθαρίσετε έναν Πίνακα Ζωγραφικής σε Καμβά Χωρίς να τον Καταστρέψετε

Θα χρειαστείτε:

Οδοντόβουρτσα με μαλακές τρίχες
Μικρό πινέλο (προαιρετικό)
Λευκό πανί μικροϊνών
Καθαριστικό για πινακες ή ήπιο υγρό πιάτων
Βαμβακερές μπατονέτες (προαιρετικά)
Γάντια (προαιρετικά)

Πριν ξεκινήσετε

Πριν καθαρίσετε ολόκληρο τον πίνακα, κάντε μια δειγματοληπτική δοκιμή σε μια μικρή, δυσδιάκριτη περιοχή για να βεβαιωθείτε ότι το καθαριστικό σας διάλυμα δεν καταστρέφει την επιφάνειά του.

Συνήθως, οι λαδομπογιές και τα ακρυλικά χρησιμοποιούνται για τη ζωγραφική σε καμβά και αυτοί οι τύποι χρωμάτων μπορούν να αντέξουν τον τρόπο καθαρισμού που περιγράφεται παρακάτω. Εάν, ωστόσο, υποψιάζεστε ότι η ζωγραφική σας στον καμβά δημιουργήθηκε με χρώματα ακουαρέλας, θα πρέπει να ζητήσετε τη συμβουλή ειδικού πριν προχωρήσετε.

Ομοίως, εάν ο πίνακας είναι ένα πολύτιμο έργο τέχνης ή αντίκα, ή για πιο εκτεταμένη αποκατάσταση ελαιογραφίας, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία συντηρητή τέχνη.

Ξεσκονίστε τον πίνακα με την οδοντόβουρτσα.

Χρησιμοποιήστε την οδοντόβουρτσα με τις μαλακές τρίχες για να αφαιρέσετε απαλά τη σκόνη ή τη βρωμιά που μπορεί να έχει συσσωρευτεί στην επιφάνεια του πίνακα. Κρατήστε τον πίνακα όρθιο και βουρτσίστε τον από πάνω προς τα κάτω, ξεκινώντας από την επάνω αριστερή γωνία και κατεβαίνοντας μέχρι την κάτω δεξιά γωνία. Αποφύγετε την υπερβολική πίεση ή το πολύ σκληρό τρίψιμο, καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει το χρώμα ή να το ξεφλουδίσει. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο για να καθαρίσετε τις άκρες και τις γωνίες του πίνακα όπου η σκόνη και η βρωμιά τείνουν να συσσωρεύονται. Εάν ο καμβάς είναι σε κάδρο, ξεσκονίστε το προσεκτικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φτιάξε ένα ήπιο καθαριστικό διάλυμα.

Εάν ο πίνακας με ακρυλικά χρώματα είναι ιδιαίτερα βρώμικος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ήπιο καθαριστικό διάλυμα. Ανακατέψτε μερικές σταγόνες ήπιου υγρού πιάτων σε ένα μπολ με χλιαρό νερό. Προσέξτε να μην χρησιμοποιήσετε πολύ υγρό, γιατί μπορεί να αφήσει υπολείμματα στον πίνακα. Ανακατέψτε το διάλυμα απαλά για να δημιουργήσετε αφρό. Για πιο πολύτιμους ή ευαίσθητους πίνακες, χρησιμοποιήστε ένα καθαριστικό ή διαλύτη ουδέτερου pH που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τον καθαρισμό ελαιογραφιών για να διασφαλίσετε ότι ο πίνακάς σας δεν θα καταστραφεί ακούσια.

Δείτε ακόμη Το Μαγικό Κόλπο με το Αλουμινόχαρτο: Πώς να Καθαρίσετε Μαυρισμένα Ασημικά με Αλουμινόχαρτο

Βουτήξτε το καθαρό πανί μικροϊνών στο διάλυμα.

Βουτήξτε το καθαρό λευκό πανί μικροϊνών στο καθαριστικό διάλυμα και στύψτε το για να αφαιρέσετε την περίσσεια νερού. Το πανί πρέπει να είναι νωπό αλλά όχι μουσκεμένο, καθώς το υπερβολικό νερό μπορεί να καταστρέψει το χρώμα.

Τρίψτε απαλά την επιφάνεια του πίνακα με το πανί.

Τρίψτε απαλά την επιφάνεια του πίνακα με το υγρό πανί κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Προσέξτε να μην ασκήσετε υπερβολική πίεση ή τρίψτε πολύ δυνατά, καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει την επιφάνεια του πίνακα. Δουλέψτε από το πάνω μέρος του πίνακα μέχρι το κάτω μέρος και φροντίστε να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του πίνακα. Εάν ο καμβάς έχει σημεία με ανάγλυφη υφή, χρησιμοποιήστε μια μπατονέτα για να τα καθαρίσετε καλά, βυθίζοντας τη μπατονέτα στο διάλυμα καθαρισμού εάν είναι απαραίτητο.

Αφήστε τον πίνακα να στεγνώσει τελείως στον αέρα.

Μετά τον καθαρισμό του πίνακα, είναι σημαντικό να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια νερού για να αποτρέψετε την καταστροφή του καμβά ή του χρώματος. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί ή χαρτί κουζίνας για να σκουπίσετε απαλά τον πίνακα και να αφαιρέσετε τυχόν σταγονίδια νερού που έχουν απομείνει. Μετά κρεμάστε τον πίνακα σε δροσερό, ξηρό μέρος όπου μπορεί να αεριστεί και να στεγνώσει εντελώς. Αποφύγετε να το τοποθετήσετε κοντά στο άμεσο ηλιακό φως, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ξεθώριασμα ή σκάσιμο του χρώματος. Είναι επίσης σημαντικό να κρατάτε τον πίνακα μακριά από πηγές θερμότητας. Η θερμότητα μπορεί να προκαλέσει διαστολή και συστολή του χρώματος, γεγονός που μπορεί να καταστρέψει τον καμβά.

πηγή φωτογραφιών

Δείτε επίσης Χλωρίνη Επάνω Στα Ρούχα: Μην Πανικοβάλλεστε – Πως θα Σώσετε τα Ρούχα σας Με 2 Υλικά από Την Κουζίνα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Όσοι Τρώνε Οστρακοειδή Καταναλώνουν έως και 11.000 Κομμάτια Μικροπλαστικών Ανά Έτος

Όσοι Τρώνε Οστρακοειδή Καταναλώνουν έως και 11.000 Κομμάτια Μικροπλαστικών Ανά Έτος

χτενίσματα για μακριά ξανθά μαλλιά,συμβουλές για χτενίσματα,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς,

30 Χτενίσματα για Μακριά Ξανθά Μαλλιά που Πρέπει να Δοκιμάσετε το Συντομότερο