in , , , , , ,

Δηλητηρίαση από καρπούζι: 4 Σημάδια Νιτρικών Αλάτων σε Καρπούζι για να τηνΑποφύγετε

καρπούζι με νιτρικά άλατα,δηλητηρίαση από νιτρικά άλατα,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,χρήσιμα
4 Σημάδια Νιτρικών Αλάτων σε Καρπούζι για να Αποφύγετε τη Δηλητηρίαση

Δηλητηρίαση από καρπούζι: Η εντατικοποίηση των καλλιεργειών και την αύξηση των φυτοφαρμάκων έχει ως αποτέλεσμα πολλές τοξικές και καρκινογόνες ουσίες να καταλήγουν στο πιάτο μας. Αυτό ισχύει και για το καρπούζι, ένα από τα αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα. Για να αποφύγετε τη δηλητηρίαση από νιτρικά άλατα που μπορεί να περιέχει ένα καρπούζι πρέπει να προσέξετε 4 προειδοποιητικά σημάδια. 5 Τρόποι! Έτσι θα Διαλέξεις το Καλύτερο Καρπούζι!

Η κίτρινη φλούδα είναι σημάδι υψηλής συγκέντρωσης νιτρικών αλάτων.

© D0BRO / Pikabu

Το άζωτο είναι ένα σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη των καλλιεργειών. Ωστόσο, οι παραγωγοί καρπουζιού τείνουν να υπερβαίνουν τα αποδεκτά όρια, επειδή αυτό το κόλπο τους βοηθά να ζυγίζει το καρπούζι έως και 12 κιλά μέσα σε μόλις 3 εβδομάδες. Ένας καταναλωτής μπορεί να δηλητηριαστεί από αυτό το καρπούζι. Γι’ αυτό, όταν κόβετε το φρούτο, προσέξτε το χρώμα της φλούδας — δεν πρέπει να είναι κίτρινη, ενώ η σάρκα του δεν πρέπει να περιέχει λευκές ρίγες.

Ελέγξτε αν το καρπούζι έχει τρύπες.

© walerius / Pikabu

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι τρύπες στα καρπούζια είναι ίχνη από έντομα και όχι βελόνες νιτρικών. Ακόμα κι αν είναι καλό μέσα, ένα μέρος της σάρκας του θα χαλάσει λόγω της τρύπας.

© Denitro / Pikabu

Δείτε ακόμη O σωστός τρόπος για να κόβουμε το καρπούζι – ΒΙΝΤΕΟ

Μην τρώτε καρπούζι με μεγάλο, κούφιο κέντρο.

© anaxeon / Pikabu

Οι ρωγμές στη σάρκα φανερώνουν ότι το καρπούζι είναι υπερώριμο ή περιέχει αυξητικές ορμόνες. Ένα πολύ ώριμο καρπούζι μπορεί να είναι λίγο πικρό, ενώ ένα καρπούζι με αυξητικές ορμόνες μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση. Γι’ αυτό είναι καλύτερα να μην το φάτε αν το δείτε σε αυτή την κατάσταση.

Βάλτε ένα κομμάτι από τη σάρκα στο νερό πριν φάτε ένα καρπούζι.

© HopeOfTheWorld / Pikabu

Μπορείτε να ελέγξετε τη συγκέντρωση νιτρικών αλάτων σε ένα καρπούζι και να αποφύγετε τη δηλητηρίαση τοποθετώντας ένα μικρό κομμάτι από τη σάρκα του σε καθαρό νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Εάν είναι επικίνδυνο, το νερό θα πάρει ένα έντονο ροζ χρώμα οπότε πετάξτε το.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε επίσης Οφέλη για την Υγεία από τους Σπόρους Καρπουζιού

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.4 / 5. Αξιολογήσεις: 260

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

μικροπράσινα,διατροφή με μικροπράσινα,οφέλη μικροπράσινων,καλλιέργεια μικροπράσινων,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας

Τα Μικροπράσινα είναι 40 Φορές πιο Χρήσιμα από τα Ωριμα Λαχανικά και Μπορείτε να τα Καλλιεργήσετε Σπίτι σας

στοματική υγιεινή,συμβουλές στοματικής υγιεινής,φροντίδα δοντιών,υγεία

9 Συμβουλές Στοματικής Υγιεινής που Πιθανότατα Δεν Γνωρίζατε πριν